הכנס הבין לאומי
תודה על התענינותך בכנס.את הכנס יזמתי כחלק מהחזון שלי ליצור קהילה גדולה ואיכותית של מאמנים שישפיעו על איכות החיים בישראל.כך היה שפתחתי את המיכללה לפני 3 שנים והתחלתי להכשיר מאמנים.זהו היה ניסיון ראשוני שהתחיל מכלום.יצרנו את התוכנית הראשונה להכשרת מאמנים בעיברית והנה היום ישנן מעל 25 מסגרות שמכשירות מאמנים.כשיצאתי לדרך לא ידעתי למה לצפות .גיוס תלמידים למחזורי הלימוד הראשונים היה קשה והיה כרוך בהפסדים כספיים .לא ויתרתי .האמנתי בחזון וראה מה נוצר בארץ בתחום האימון אחרי 3 שנים!היום שאנו עומדים בפתח של פתיחת מחזור מספר 19 אני עדין משתהה מגודל ההתפתחות ,ההתענינות והעשיה בתחום האימון בארץ. בשלב הבא חשבתי שיש לאחד את כל העוסקים באימון בארץ לקהילה אחת שתיצור רשת איכותית של מאמנים .פתחתי את מועדון המאמנים שליד המיכללה בפני מאמנים בוגרי בתי ספר אחרים ומשם נוצרה קהילת המאמנים בישראל שהיום מונה כ-150 מאמנים(אני אינני פעיל בגוף זה כי חשבתי שהוא צריך להתפתח על ידי המאמנים ולא על הבעלים של בית ספר זה או אחר(אני מקוה שהם יסכימו לקבל אות כחבר בקהילה כי ארצה להמשיך לתרום מזמני ונסיוני במסגרת זו) ועכשיו אני מגיע לכנס הבין לאומי,יזמתי את הכנס הבין לאומי כדי להשיג את המטרות הבאות-: 1)לעלות את האימון לתודעה הציבורית.כלומר ליצור מודעות בציבור שאימון איננו תופעה מקומית זמנית וחולפת.אימון הוא מקצוע חדש ומתפתח אשר בארץ הוא חדש יחסית אבל בעולם יש לו שורשים עמוקים והוא גדל ומתפתח לעיסוק שלא ניתן להתעלם ממנו 2)ראוי לה לקהילת המאמנים בישראל שיהיה לה כנס בין לאומי,איכותי שבו יבואו לידי ביטוי מיטב המאמנים בעולם ובארץ. חשבתי שיש ליצור אירוע שבו משתתפיו יחשפו לרמה גבוהה של ניסיון ידע וכלים בתחום האימון. לשם כך חברתי ל COACHVILLE שהוא אחד הגופים המובילים והידועים בעולם בתחום האימון.בחרתי בקפידה צוות של מאמנים מנוסים וידועים בראשותו של דייב באק נשיא COACHVILLE ושיכנעתי אותם לבוא לישראל ולקחת חלק באירוע המהווה נקודת ציון דרך בתחום האימון בישראל .המאמנים שיגיעו הם אנשים עסוקים המרויחים סכומים גבוהים על עבודתם.היומן שלהם מלא חודשים קדימה ובכל זאת הם נרתמו ורובם יבואו להיות איתנו כל 3 ימי הכנס.בנוסף פניתי למאמנים ישראלים ותיקים ומנוסים שאחת מהן שרה ארבל הביעה הסכמתה להשתתף ואני מקוה שמחר אנו נכריז על השתתפותו של מאמן בכיר נוסף מישראל.אני מאמין שהכנס יהוה תעודת כבוד לאימון,למאמנים ולמתענינים באימון.יחד איתי פועל צוות של מתנדבים הפועלים כדי להבטיח שהאירוע יהיה מקצועי תוך העצמה הדדית כפי שמאמנים יודעים לייצור.בשבוע הבא נצא עם התוכנית המלאה ותוכלו להתרשם איכות המקצועית של הכנס וההזדמנות שהוא יצור לקהילת המאמנים בישראל. באשר למחיר,בנושא זה היו לנו התלבטויות לא מעטות.מצד אחד ,להרים כנס איכותי מאין זה נדרשת השקעה כספית רצינית שסיכון בצידה(לא עומד לצידי שום משקיע פיננסי שרואה בכנס הזדמנות להרויח כסף קל.אתם יודעים למה?כי איו פה הזדמנות עיסקית!) מצד שני ,הכנס הוא עבור קהילה של מאמנים שרובם נמצאים בתחילת דרכם המיקצועית ושבשלב זה קשה יהיה להם להוציא מכיסם את ההוצאה הנדרשת להשתתפות בכנס זה. אז בכל זאת איך פועלים?מוותרים? מורידים ברמה ?מקטינים את מספר הימים? ההחלטה היתה לא לוותר.קבענו מטרה כספית לכנס-להגיע לאיזון כספי לא להרויח ולא להפסיד.במקרה הטוב יהיה רווח שיהווה פיצוי על ההשקעה העצומה שלי בסיוע השותפים המקצועיים שלי.יתר על כן במידה שיווצר רווח מעל המתוכנן אני מצהיר פה שאתרום חלק ממנו לטובת איגוד המאמנים בישראל ההולך ומוקם בימים אילו. לגבי המאמנים שירצו להשתתף בכנס יצרנו 3 רמות מחירים לפי מועד התשלום(בין1,900ש"ח ל-2,600ש"ח כולל מע"מ כשניתן לפרוס את התשלום למיספר תשלומים.מדובר בעלות של פחות מתאמן אחד!!! מייקל פורט,מומחה מספר אחד בתחום של שיווק האימון שיעביר בכנס הרצאות וסדנה בנושא-"כיצד להשיג יותר מתאמנים ממה שאתה יכול לאמן אפילו שאתה שונא שיווק"איש שהסדנאות שלו בארצות הברית מבוקשות ומקבלות תגובות נלהבות מכל מי שהשתתף ושמע אותו יתרום למשתתפים הרבה יותר מהעלות הנדרשת להשתתפות בכנס עצמו. לסיכום המייל הארוך שלי,אני מזמין כל מאמן להשתתף בכנס זה .אני מצידי אעשה כל שביכולתי שמאמן הרוצה להשתתף בכנס בגלל הערך שבו יוכל לעשות זאת. בקשה לי אליכם עמיתי המאמנים ,תהה בחירתכם אשר תהיה.אנא הגיבו מתוך הערכים שהאימון מיצג עבורינו.פרגנו ,האמינו בחולמים בחזונם והעצימו אותם.ההעצמה שלהם תחזור אליכם בגדול.תודה על ההקשבה.שלכם יורם גורדון