הכנסת תעסוק במיסוד הזנות בישראל

הכנסת תעסוק במיסוד הזנות בישראל

הידיעה לידיעה...טל תוסיף כאן בהזדמנות ראשונה התייחסות רלוונטית.

טל קר

New member
מצרפת כמה קישורים בינתיים, מחר

אצרף את השאר. כל הקישורים באדיבותו המופלאה של עמית מהפורום שהעלה חלק מהחומרים מהפורום הקודם לאתר ביניים (תודה עמית :) ) כל החומרים הינם באדיבות מכון תודעה לחקר הזנות וסחר בנשים בישראל

ועוד משהו בנושא

ביוזמת טל השתתפנו בשיחה מצומצמת עם אנשי מכון תודעה הפועלים הן נגד הסחר בנשים והן נגד מיסוד הזנות בישראל. אם טל תצליח להביא כן את תגובתם בתוך הפורום - שווה. מרתק. חשוב. בעניין לא למיסוד הזנות - הם שיכנעו אותי לחלוטין. שווה לחכות לתשובתם. חנה

מכשפה

New member
למה נגד מיסוד הזנות? אני בכלל נגד,

לא קראתי מה ששלחת לכאן מפאת האורך, אבל המצב חמור, נתונים איומים, ובגלל שזה כלכך מעצבן אותי אני אקרא בהזדמנות אחרת.

augustus

New member
דעתי בנושא ידועה לכל הוותיקים

אבל אם יהיה לי זמן וכוח, אבהיר אותה שוב באריכות. ובקצרה: המלחמה במיסוד הזנות והערבובייה בין שירותי המין לבין סחר בנשים פוגעת בעובדות תעשיית המין מכל הבחינות, ואני חושבת שזהו מחיר גבוה מדי. טוב, נדבר על זה אח``כ

אמיר.

New member
תרתי דסתרי...

כבר הבעתי דעתי הנחרצת נגד הסחר המזעזעז בנשים. והנה אני מזועזע שנית. לא פחות ולא יותר בפורום הפמינסטי של תפוז מנסים לתת לגיטמציה להשפלה הכי נוראה של המין הנשי ניצול נשים למטרות מין (ע``י גברים כמובן) ראוי היה לכל מי שנאמן לרעיון הפמינסטי להלחם בזנות. לא על ידי הענשת היצאניות (צריך להעניש את הסרסורים והלקוחות) אלא ע``י תוכנית שיקום. ----------- הו . צביעות קדושה...

ממה בדיוק הסקת את דבריך, אמיר ?

אני הסקתי את ההפך... מיסוד הזנות הוא בעייתי ופסול בעיני - בייחוד לאחר למידת הנושא. לא נראה לי שיש לזה תמיכה גורפת בפורום למרות שאכן אוגוסטוס צודקת בדבר אחד - יש להפריד בין המאבק בזנות בכלל למאבק בסחר בנשים שהוא תופעה איומה של ``סחר עברים`` המתקיים בישראל גם ביחס לילדים ומבוגרים ממין זכר בלי קשר לזנות. ההפרדה אינה בהתייחסות ערכית אלא בחקיקה וענישה סופר-מחמירה על עברות של סחר בבני אדם. רק לאחרונה נתפסו שני ילדים בני 8 ו- 10 בנתב``ג שהובאו כעובדים. ראה גם ערך פועלים זרים נטולי דרכון וזכויות. ראה הבאת בני נוער לארץ לעבודה. ראה הבאת נשים לצורכי תעשיית המין. אני לא בטוחה אגב שלא מביאים ילדים לצורכי תעשיית המין - אם זה קורה במקומות אחרים המצויים ברשימת המדינות המאפשרת סחר בבני אדם, מן הסתם זה קורה גם פה. למיסוד הזנות יש להתנגד לדעתי כי מיסוד משהו שהוא פסול אנושית וערכית אינו הופך אותו לנכון. הערכיות שלך באה אולי ממוסר וחוקים דתיים, שלי מאלמנט הניצול האנושי וכו` - אבל אכן זו עמדה משותפת לגבי העניין עצמו. חנה

augustus

New member
חנה, אפשר לדעת למה לדעתך

שירותי המין הם דבר ``פסול מבחינה אנושית``? אני אשמח לשמוע הסבר הגיוני ולא עדויות מגמתיות מיד שנייה. בעיני, ההתייחסות הזאת היא שיפוטית ומצטדקת (אני בטוחה שזאת לא הכוונה). בפורום הישן, ניהלנו וויכוחים ארוכים מאוד בנושא. עדיין, לא הצלחתי להבין מה פסול בשירותי מין כמושג. כדי להמחיש, אשאל האם אתן רואות גם סרוגייט כ``פסול מבחינה אנושית``. המלחמה בזנות גורמת נזק משולש: היא מהווה זילזול בחופש הבחירה, היא דוחפת לשוליים קשים אלפי אנשים שמתפרנסים משירותי המין, והיא מסירה את הפוקוס מהמאבק בסחר בנשים, ואף גורמת לזילותו.

כי זה בסיס לניצול, עבדות,

אלימות, אונס, סחר בבני אדם, סחר בנשמות, זנות של קטינים, סחר פדופילי, שיעבוד באמצעות סמים, אביוז בכל רמה אנושית ועוד. אני לא מבינה איך ניתן בכלל להפריד בין כל אלו לבין איזהשהו קונספט נקי של עיסוק בזנות או בשרותי מין מבחירה. אלמנט הבחירה הוא מאוד בעייתי ומוטל בספק כאן. כמו שאמרה טל - לא מדובר בסרוגייט ואחרי שאת מכירה אותי ודאי הבנת שאני לא יוצאת מנקודת מוצא מוסרית בנושאי מין ויחסי אנוש הלקוחה ממנזר קתולי. אין קשר בין תפיסתי או תפיסתך את עניין המין וזכות הפרט על גופו או גופה לזנות, שהיא משהו אחר, שהיא תוצר של עיוות ולא דרך לתיקונו. לכי וספרי לנערים בני ה- 14-15 בגן החשמל על בחירתם בזנות כמקצוע לגיטימי...או לנערות במכוני ליווי בתל אביב, או בתל ברוך... או במעבר הגבול עם מצריים... חנה

אמיר.

New member
דבר התורה:

``וגנב איש ומכרו ונמצא בידו מות יומת`. אין חכמות ! את סוחרי העבדים - לכסח וחזק !!!! ---------------- דרך אגב זה שערכי באים ממוסר דתי לא אומר שזה לא בא גם מהפן האנושי בכלל אומר הרק קוק זצ``ל (ציטוט מזכרון - סליחה): אי אפשר לה לתורה שתדחה את המוסר הטבעי.

טל קר

New member
נא לברר את העובדות לפני שצועקים

גוועלד. היכן אתה רואה נסיון לגיטמציה לניצול נשים למטרות מין? אני מתנגדת למיסוד הזנות מהסיבות שמצוינות במאמרים המצורפים. שמיסוד לא משפר את מצבן של הזונות אלא מצבן של הלקוחות ושל הסרסורים שהופכים להיות אנשי עסקים. הכסף על המיסים שוב מוטל על כתפי הזונות וכך הממשלה חיה מכספי ניצול. בכל המדינות האירופאיות שתמכו במיסוד הזנות ויש בהם מיסוד, תופעת המיסוד לא שפרה את מצב הזונות, הגבירה את הסחר בנשים, והגבירה את מספר הזונות. הדרך לטפל בזנות לדעתי היא השיטה האבולוסיוניסטית בה נוקטים בשבדיה, שזו המדינה היחידה בעולם בה מספר הזונות במדינה לא עולה אלא יורד. ולאוגוסטוס: אנחנו עדין לא חיות בעולם קרוב למושלם. זונה היא לא סרוגיט, זונה מתחילה לעבוד בדר``כ בגילאי 13-14 (על פי מחקרים בעולם), זונות סובלות מPTSD יותר ממה שסבלו אנשים שניצלו מתופת ויאטנם, ואפילו המחקר הכי מקל מדבר ``רק`` על 63 אחוז מהזונות שסבלו התעללות מינית בילדות, ול- 80% מהזונות בעולם יש סרסורים. בניגוד למה שטען מישהו בפורום הקודם, הזונה איננה ``הצורה החדשה של הפמיניזם`` הזונה היא לא ``אישה משוחררת השולטת על גופה`` ומצבה של הזונה בקאנטים מבחינה גופנית ונפשית. אם את מספרת לי שזה גם מה שעובר על הסרוגייט - אני נגד הסרוגייט גם כן. בנוסף, טרם שמעתי שמליוני נשים ונערות וילדים בעולם נסחרים כדי לשמש כל שנה כדי לשמש כסרוגייט... אגב, אם את מעונינת, אני נפגשת בשבוע הבא עם לינדה (אחת הזונות שראיינתי, אחת ממיסדות ``אנחנו שוות`` אני אצרף את הראיון בקרוב) לאה וניסים. רוצה להצטרף?

טל קר

New member
מצרפת שני קבצים רלוונטים

א. ראיון עם שתי זונות שערכתי ב. מאמרו של פרופ` אלי זומר ``מדוע זנות איננה ככל מקצוע אחר``

augustus

New member
טל, זה לחוד וזה לחוד

אני נגד סחר בבני אדם אני נגד העסקת הילדים בזנות אני נגד אלימות אלה תופעות מצערות שצריך לטפל בהם. אפשר לעשות זאת לחוד. אחרת, חייבים גם לאסור על העסקת נשים במקומות רגילים כי הן מופלות לרעה. והמחקרים הללו אינם אמינים לדעתי, כי עם ההתייחסות הקיימת לזנות, זונות שלא עומדות ברחוב ולא עובדות במכוני בריאות אלא שומרות על חשאיות ו``מסגרת מכובדת`` לא יבואו להתראיין. הן פוחדות מחשיפה כמו מאש. וקל להן מאוד לא להיחשף, כי איש לא ``יאמין עליהן``. מסתבר שהסטראוטיפ הוא מגן מצוין. אני אדבר אתך בנפרד על המפגש עם לינדה. מי זה ניסים ד``א - ניסן?

טל קר

New member
ניסן! ניסן! ניסן! וגם על ``מכובדת``

בחיי שאני יודעת שקוראים לו ניסן, נשבעת. אבל מדי פעם יוצא לי ניסים. אלוהים ופרויד יודעים למה... הייתי מתקנת, אבל אין בתפוז אפשרות של MODIFY... אגב, איך הזונות שעובדות ב``מסגרת מכובדת`` לדעתך מסתדרות לך עם מיסוד הזנות, עם הצורך שלהן להרשם במקום מיוחד ולהבדק בניגוד לרצונן וכו`? נראה לך שהן מעונינות הזונות האלה ב``מסגרת המכובדת`` ששמן יהיה רשום היכנשהו במדינה, שיכריחו אותן להבדק, ושירכזו אותן במקום מסוים שרק בו יהיה מותר להן לעסוק בזנות?

four seasons

New member
לא ראיתי התייחסות ללקוחות

בכל הדיונים והם הסיבה לקיום הזנות לכל צורותיה הסרוגייט (אישה, גבר) יכולה להיות אלטרנטיבה, משום שהבנתי שיש בה אלמנט פסיכולוגי טיפולי, מיסוד הזנות לא תפטור את בעיית הסרסרות משום כך היא לא פתרון אמיתי.

כל המדינות שמיסדו את הזנות

מיסדו את הסרסרות כי זה הבסיס העיסקי לקיומה של זנות ממוסדת. בפועל זהו פתח למכבסת עסקים וכספים ולפרונט לבן לפעילות שחורה משחור של סחר בנשים ופשיעה אחרת, שקשה יותר לעלות עליה דוקא בגלל החזית החוקית של הפעילות עצמה מול רשויות החוק. סרסרות - ממוסדת או לא - נשארת סרסרות בעיני.

four seasons

New member
הוא שכתבתי מיסוד הזנות הוא לא

פתרון אמיתי, לעומת זאת הסרוגייט ניתן כחלק משירותי הבריאות בקופות החולים (לפחות לכך שואפת המגמה) והוא מלווה באלמנט פסיכולוגי וטיפולי והוא שיוויוני משום שיש סרוגייט אישה וסרוגייט גבר. מעבר לכך קיום הזנות יהיה קיים כל עוד יהיה ביקוש, עד היום גברים צרכו אותו לגבי נשים אני לא מכיר מחקרים וסטיסטיקות, אבל אני מניח שבחברה שיוויונית אחוז הצורכים בקרב גברים ונשים ישתווה.

אמיר.

New member
סליחה טל קר...

אני שמח שאנחנו סוף סוף מאותו צד של המיתרס. אני סקרן - מה עשתה שוודיה ? ואני נבוך - מה זה סרוגייט ?

למעלה