הכנסת שתל

rikaaa

New member
הכנסת שתל

היי חברה. אני מועמדת חדשה לניתוח שתל שבלול ויש לי שאלות לותיקים שבינכם. האם עלי לגדל שיער לקראת הניתוח כדי שהשתל לא יראה בחוץ לאחר שהורכב. האם בסופו של התהליך משתרבב חוט החוצה מהמקום בו הוכנס השתל ואיך מסדרים שלא יבלוט בחוץ או חלילה יקרע. זה נראה מגוחך השאלות הללו אבל התביישתי לשאול את הפרופסור. אני בכל זאת אשה קצת מבוגרת 63 שאיבדה שמיעה. יש לי רק 10 אחוז שמיעה כך שאני למעשה לא שומעת כלום. וגם האוזניה שהזמנתי טרם הגיעה. מי יודע אם היא תעזור לפחות עד הניתוח בתודה מראש ריקה

תותית 555

New member
שתל

שלום לך אני בת 52 מושתלת כבר 6 שנים השתל שיש לי הוא נראה ממש כמו מכשיר רגיל יש מגנט שתפוס היטב וזה לא נופל.... אים יש לך שיער קצר ואת לא שיראו אז כדאי להאריך אשמח לענות לך לעוד שאלות דרך אגב איפה את עושה את הניתוח?

rikaaa

New member
תודה ושאלות נוספות

שלום תותית. תודה על התשובה. אני נלחמת עם הקופה שליל על תל השומר. נראה לאן זה יגיע. היכן את עשית. והאם את יודעת אם יש סיבוכים מזה. כמו פגיעה מבעצב הפנים וכו. אבל לא משתלשלים מהמגנט חוטים אני מתכוונת כמו אוזניות של טרנזיסטור או אייפוד

תותית 555

New member
שתל

אני עשיתי פרטי במדיקל סנטר בהרצליה את המנתח לקחתי מתל השומר וגם את המנתחת שעזרה לפרופסור לקחתי מתל השומר השם של הפרופסור יונה קרוננברג והמנתחת ד'ר מגירוב שניהם מדהימים שמעתי שגם בחיפה יש רופאה מנתחת מעולה בשיבת ציון אים אני לא טועה..... איזה קופת חולים את? אני יודעת שרק הכללית עושה בעיות בבחירת הבית חולים באיזה איזור את בארץ? מקווה שעזרתי ואשמח להמשיך לענות על כל שאלה

rikaaa

New member
המשך

אכן הייתי אצל פרופ. קרוננברג בביקור פרטי והוא המליץ לי לשיבא. על שני המנתחים שמעתי רבות וטובות בלבד.בביקור הוא לא הסביר כלום היה מאד קר רוח. אבל אמר שאת ההבחנה ושאר הבדיקות הוא מעדיף לעשות בשיבא. נראה אולי יסתדרו הדברים ואם לא אבחר בדרכך. לא היה מקום לשאול אותו יותר פרטים בביקור הפרטי. הוא חתך הכל לכיוון בית החולים . תודה מקרב לב נתת לי עוד קו מחשבה אחד. כל טוב ואולי יהיו עוד שאלות אפנה בעתיד.

תותית 555

New member
שוב על השתל

את צודקת לגבי הפרו'פ הוא באמת קר רוח.. .אני ממליצה על שיבא הדסה ושיבת ציון חבל לעשות זאת פרטי זה מיותר אני יודעת שרק ד'ר מגירוב מנתחת היום לשתל הפרו'פ כבר לא מנתח היא מדהימה ואנושית בהצלחה בכל מה שתבחרי

בועת sabon

New member
אני לא מושתלת אבל בהחלט חושבת על זה...

אהבתי את ההסבר של צלף
אני רק רוצה להגיד שזה בכל זאת ניתוח בראש. אם ניתוחים אחרים מפחידים (והם מפחידים) אז ניתוח בראש הוא לדעתי המפחיד מכולם
ולכן מסכימה עם כל מילה שצלף כתב בסוף ההסבר (במודגש). זה אגב נכון לגבי כל הליך רפואי שהוא וחבל שזה לא מושרש יותר ברפואה הישראלית. אני הייתי לפני כשנה וחצי אצל פרופ' מיכל לונץ, אם שמעת עליה. היא בעצמה מושתלת ומשתמשת בשני מכשירי שמיעה. בעיקרון היא שלחה אותי לבדיקות שבסופן הייתי אמורה להגיע למחלקה האודיולוגית בביה"ח בני ציון ולבדוק מועמדות לניתוח. העניין הוא שבאותה תקופה בכלל לא הייתי מוכנה לשמוע על ניתוח כזה ולכן לא המשכתי את התהליך. אני לא יכולה להמליץ עליה מעצמי על סמך פגישה אחת אבל שמעתי עליה הרבה דברים טובים. אני לא יודעת עם אילו קופות היא עובדת (אני במכבי והם החזירו לי חצי מהפגישה היקרה להחריד
...), אבל נראה לי ששווה לך "לגגל" אותה וגם לבדוק עם מטופלים שנותחו אצלה... אני כרגע חושבת על ניתוח איפהשהו בעתיד... מאחלת לךהמון הצלחה בניתוח ורק בריאות

abcd80

New member
אני לא מושתלת

אבל רבים מחבריי כן מושתלים והרוב המוחץ עשו בשניידר ובבני ציון אצל פרופ' לונץ ויצאו מאוד מרוצים. לעומת זאת, לגבי תל השומר - בואי נגיד שהוא פחות מבוקש בגלל כל מיני סיבות. תנסי לבדוק בשני המקומות האחרים אין מה להפסיד כיוון שבכל זאת מדובר בניתוח רציני וכדאי לבדוק את כל האופציות. בהצלחה !

צלף

New member
טוב הושתלתי לפני שנתיים אז איך זה

קודם כול יש בשתל שניי חלקים פנימי וחיצוני - הפנימי מושתל כולו בתוך הגוף וכולו יחידת עיבוד אותות + מגנט שנמצאים. מודבקים על הגולגלת מתחת לעור - כך שמבחוץ לא רואים דבר ובמגע יד תהיה לך תחוושה של מתחת לעור ותו לא... (מהחלק הזאת יוצאת אלקטרודה לתוך השבלול בתוך האוזן - את זה מסדרים בניתוח..., לא רואים כמובן כלום מבחוץ) ויש את החלק החיצוני: המעבד - הוא כמעט כמו מכשיר שמיעה גדול לכול דבר - שקולט את הקולות ומעבד אותם לאותות אלקטרונים שמתאימים לשתל - הוא מורכב על האוזן כמו כול מכשיר שמיעה מאחורי האוזן... אבל כול השוני בינו למכשיר שמיעה זה גם בדרך העברה של המידע האלקטרוני - המידע עובר דרך חוט ליחידת ראש שהיא דיסקית עם מגנט - את הדיסקית מצמידים למקום של השתל כך ששני המגנטים יוכלו להצמד אחד לשני בלי להתנתק בדיסקית יש גם יחידת שידור ב-גלי רדיו FM חלשים שמשודר לשתל דרך יחידת הראש... להסתיר את זה זה עניין של טעם - יש נשים שמסתירות על ידי גידול שיער ארוך שמכסה גם על האוזן והמעבד, ויש שלא - זה עניין של האם מעונינים להסתיר את המגבלה של שמיעה או דווקא לחשוף אותה לפני כולם - כדי לאותת בקשת התחשבות מיוחדת בבעית שמיעה. פה למשל יש הסברים על שתלים חברת שטיינר: http://www.steiner.co.il/implants/cochlear.asp ואתר שבלולים: המוקד של מידע אודות השתלים: http://www.shablulim.com/index.php?option=com_content&view=frontpage יהיה צורך בעתיד לספר את השער או אפילוי לגלח את השער במקום היצמדות של יחידת ראש עם הגולגלת, אבל זה שטח קטן בגודל יחידת ראש שקל להסתירו על ידי שערות מסביב... עצב פנים - יש סיכון קטן מאוד - לא נתקלתי ולא שמעתי על מושתל בישראל שהסתבך לו הניתוח לפגיעה בעצב פנים - אבל זכותך לשאול במחלקה אם קרה להם מקרה כזה... לסיום הערה אישית: המנתח והסוכן של השתל היו צריכים להסביר לך את כול מה שכתבתי פה - במיוחד שאת הולכת להליך ניתוחי עם סיכון מסוים - וזכותך לדרוש מהם את כול המידע - אם הם לא סבלניים כלפיך, לא מדריכים אותך בהתאם וגם לא מתחשבים ביכולת שמיעה שלך כיום, אני מציע לך לעצור את כול התהליך, ולבקש מחלקת שתל אחרת וסוכן שתל אחר שמכבד יותר את עצמו ופצינטיים שלו...

למעלה