הכנסת כלב הביתה

מייכלוש

New member
הכנסת כלב הביתה

שלום! אנחנו זוג צעיר נשוי ואנחנו מתלבטים לקחת גור לברדור מחבר. ההתלבטות מהסיבות להלן: אנו גרים בדירת קרקע 3 חדרים ללא גינה (אישתי טוענת שיהיה צפוף) אשתי כרגע מפרנסת יחידה ואנחנו לא בטוחים כמה ההוצאות החודשיות על כלב כזה? ואם זה לא יעמיס עלינו? רוב היום אנחנו לא בבית והכלב אמור להשאר לבד עם הרהיטים... סופי שבוע אנחנו נוסעים לפעמים להורים ואם הם היו רוצים כלב כנראה שהיו קונים אחד... מול כל אלה עומדת העובדה שאני מאוד רוצה, מאז ילדותי, להביא כלב הביתה ונוצרה הזדמנות חד פעמית לקבל אחד. מה עלינו לעשות לוותר ולחכות לזמן מתאים יותר (אשתי גם כנראה תעדיף זאת כך) או שעלינו להתאמץ ולא לוותר על החלום? והאם בכלל לכלב יהיה טוב בבית כמו שלנו? מה עושים? אשמח לתשובה מפורטת שתענה על מבול שאלותיי :) תודה רבה!

נראה לי שגור לברדור או בכלל גור

זה לא דבר שיתאים לכם עכשיו אם אתם הרבה לא בבית (כמה?) וגם ההורים שלכם עשויים שלא להעריך שתביאו להם לסופ"שים גור שובב שנושך כל דבר. למה לא לקחת כלב בוגר יותר? למה זו הזדמנות חד פעמית? יש המוני כלבים שמחפשים בית...

yifati XD

New member
דעתי

כלב זאת הוצאה יקרה... אוכל, חיסונים, תרסיסים למניהם שמפויים, צעצועים וכדו' אם יש לך סבלנות ובקרוב את הולך למצוא עבודה אז ניראה לי שכדי לחכות. וניראה לי שכדי לקחת כלב קטן יותר מלברדור ואולי כדי להציל כלב מאחת האגודות שמחפש בית. ואם אתם הרבה לא בבית מה עם צרכי הכלב? ניראה לי שכדי שתשלמו לאחת השכנים שצעיר ומחפש כסף (הצעירים רוצים את זה וזה כסף טוב) להוציא את הכלב לטיולים כשאתם לא בבית, כמובן כשתסתדרו כלכלית. ולא- לא לוותר על החלום, לדעתי רק קצת לדחות אותו לזמן מתאים יותר. מקווה שעזרתי

עבודה זו לא סיבה לא לקחת כלב

ודירה ללא חצר זו לא סיבה שלא לקחת כלב בגודל של לברדור. מה שכן, במצב הזה באמת כדאי לקחת בוגר ולא גור.

שלום../images/Emo20.gif

אין שום בעיה לאמץ כלב, כל כלב ישמח לאהבה וחום, ויהיה לו טוב אצלכם. נשמע שאתם עסוקים ולא נמצאים הרבה בבית, לטפל בגור יהיה מאד בעייתי, על אחת כמה וכמה גור לברדור, שתקופת הגורות שלהם נמשכת עד שלב מאוחר לעבר לשנה. אל תסתכלו על הגור ותגידו כמה שהוא חמוד, כי צריך להסתכל על העבודה הקשה שתהיה איתו. לגינה אין כל כך משמעות אגב, ככלל עדיף שהכלב יהיה בתוך הבית. צפוף זה לא יהיה... פשוט אתם צריכים להתכונן להרס, כי גור לברדור יהרוס דברים אין מה לעשות. אני ממליצה לכם לאמץ כלב בוגר, גם לברדורים בוגרים מקסימים ומשגעים יש בעמותות לצערנו הרב. ההזדמנות הזו ממש לא חד פעמית, יש ימי אימוץ כל שבוע. שיהיה בהצלחה במה שתחליטו

אפרתs

New member
שלום

כמו שאני רואה את זה יש כאן כמה בעיות- ראשית, אתה כותב שזהו כביכול חלום משותף אבל למעשה נראה שרק אתה מעוניין להכניס כלב הביתה, בעוד שאישתך לא לגמרי בטוחה באשר לכל מה שזה כרוך בו. בעיניי, במצב שלכם, אם כבר לאמץ כלב אז שלא יהיה גור. גור מצריך המון השקעה, סיבולת כבדה וספיגת נזקים. במיוחד אם זה לברדור, שניחן בהתנהגות גורית ממושכת והרסנית, יחד עם כל החמידויות שיש בו. אם אישתך לא לגמרי סגורה על הרעיון, הבאת גור, חמוד ככל שיהיה, עשויה לגרום לה מהר מאוד לתסכול.. בית של 3 חדרים זה לא בהכרח צפוף. גם אנחנו גרים בדירה כזו, ללא גינה ויש בבעלותי 2 כלבות בגודל בינוני. זה אפשרי ובכלל, בעיניי אין כזה דבר צפיפות עם כלב, זה כיף לחיות קורב אלי. לגבי הוצאות חודשיות, שוב לרוב גור צורך יותר כסף - הרבה יותר חיסונים וטיפולים בשנה הראשונה לחיים, רצוי וראוי להשקיע במזון טוב שייסיע להתפתחות תקינה ובריאה (מייקר את העלות), השקעה לפחות מינימלית במשחקים, צעצועי לעיסה שיהוו תחליף לספות, הוצאות לא צפויות, לפעמים יש לשקול התייעצות עם מאלף, נזקים בבית שעולים כסף וכו'.. אם לוקחים כלב בוגר מעמותה, מבית אומן למשל, לרוב אפשר לבחור כלב שהוא בעל מזג ידוע, מחונך לצרכים, ההשקעה בו מבחינת חיסונים, שבב יכולה להיות פחותה למרות שאין זו ערבות.. כל כלב "עולה כסף" וזה אחד הדברים שיש לקחת בחשבון. כדאי לוודא עד כמה שאפשר שאין לכלב בעיה רפואית טרם אתה מאמץ אחד, אבל לעולם אי אפשר להיות בטוח. ההוצאות החודשיות יכולות להסתכם בין 150-300 ש"ח. רצוי לזכור הוצאות מיוחדות כמו עיקור/ סירוס, מידי פעם תרצו לצאת לחופשה ויש לחשוב על פתרונות עבור הכלב - פנסיון או דוגסיטר. לגבי השעות מחוץ לבית - שוב, כלב בוגר שמחונך לצרכים (כלב מעל גיל שנה- שנה וחצי) יכול להסתדר לבד בבית, אחרי סדרת חינוך קלה (אפשר יהיה להתייעץ כאן או עם מאלף) והסתגלות, גם שעות רבות ולהסתדר עם זה, כל עוד יש ברשותו מים זמינים, ואת המשחקים שלו, מקום לרבוץ. גור דורש השקעה בלהוריד למטה לצרכים ה-מ-ו-ן פעמים ביום (וגם אז סיכוי סביר שיפספס ויעשה בבית), דורש תשומת לב כמעט כמו תינוק, ולכן שוב, לא מומלץ במצבכם. לגבי העדרויות של סופ"ש שלם זה עשוי להיות מאוד בעייתי אם אין לכם אפשרות לקחת אותו איתכם, או להשיג בייביסיטר לכלב - שיהיה מי שיוציא אותו לפחות 3 פעמים ביום, יאכיל וייתן קצת תשומת לב - הכלב יתגעגע! ועם הזמן, אני בטוחה שגם אתם. אני מציעה שתחשבו ביחד טוב טוב.. להביא כלב הביתה ללא תכנון נכון מראש, ללא רצון אמיתי ולקחית אחריות מוביל הרבה פעמים לאכזבה מהכלב, מהמצב שנוצר, למתח בבית ולבסוף גם לנטישת הכלב לאחר האימוץ הנלהב הראשוני. אם אשתך מעדיפה לחכות אז אולי כדאי לחכות כיוון שהיא נוטלת חלק פעיל בגידול הכלב, ואם היא תקח את זה כעול - מאוד יהיה חבל. אין זו הזדמנות חד פעמית, כלבים מקסימים, מתוקים, יפים שמשוועים לאהבה מצויים בשפע בכל עמותה בארץ, ברחוב הקשה, ובידי אנשים שאספו אותם ורוצים לעזור במציאת בית חם. כשיגיע הזמן, תלכו לאמץ.. ואולי טיפ קטן שיעזור לאישתך זה באמת שתלכו לבקר בכמה עמותות (תוכלו לקבל פה שפע של רעיונות איפה), כדי לראות מקרוב, את האהבה הגדולה שיש להם להציע ואז הרבה לבטים נפתרים מעליהם :) מקווה שהחבר ימצא בית לכל גוריו, כי יש כלבים שכ"כ סובלים אי שם בכוב כלבייה מסריח. בהצלחה, מקווה שתרמתי מהניסיון.

למעלה