הכנות מסוימות?

jaklinm

New member
הכנות מסוימות?

יש לי זוג שממיות מנומרות בני שנה + האם יש הכנות מסויימות שצריך לעשות כדי שיטילו לי ביצים ? מתי העונה בערך? כמה זמן? אשמח לכל פרט שיעשיר אותי תודה זקלין
 
שלום ז'קלין

קודם כל רצוי מאוד שהנקבה תשקול לפחות 60 גרם (פחות מזה והיא עלולה להיות בסכנה אחרי ההטלה). העונה מתחילה בתקופה הזאת ונמשכת בערך עד סוף הקיץ (יש חריגות לשני הכיוונים). חשוב מאוד שבעונת הרביה לשממית הנקבה תהיה גישה חופשית לסידן בכדי ליצור ביצים טובות וגם למנוע מחסור בסידן בגוף השממית. וכדאי גם שתשימי לב לסימני הריון (במקרה והן מוחזקות ביחד כל הזמן) ותתארגני לגבי מקום הדגרה בהתאם. בהצלחה!
 

jaklinm

New member
מה זה

אומר מקום הדגרה מתאים? יש להם מצע חול לשים חול חדש? לפנות יותר מקום? תודה על התשובה
 

naja

New member
קופסא קטנה מפלסטיק.

עושים חור בצד שהנקבה תוכל להיכנס. בפנים שמים חול לח שיעודד את הנקבה להטיל(לפעמים הן מעכבות את ההטלה עד שהן מוצאות מקום מתאים). לקופסא צריך להיות מכסה כדיי שהחול לא יתייבש מהר. פעם ביום כדאי לבדוק אם הוטלו ביצים ופעם בכמה ימים כדאי לרסס את החול עם מעט מים. מומלץ להכין קופסא זהה אך ללא החור בצד, כדיי שתשמש כמדגרה.
 
למעלה