הכנות לקמין

שמוליק75

New member
הכנות לקמין

מבקש עצה מחברי הפורום: אוטוטו מתחילים לבנות ושוקלים לעשות הכנות לקמין. מעוניינים להשאיר את האופציות פתוחות - גז / סולר. איזה קוטר ארובה שתתאים לגז וגם לסולר ? האם יש צנרת שתוכל להתאים גם לסולר וגם לגז ? תודה

ההמלצה שלי היא , אם כבר מתעסקים עם קמין

אז רק על עצים . כל השאר יקר להחריד . 2 שקים של קוביות עץ זית, יספיקו לחורף שלם .

גם לי יש פיל לבן , קמין נפט שנתתי אותו

לאחי ואפילו הובלתי אותו מאשקלון לבית שמש בעגלה שיש לי , גם הוא לבסוף לא התקין אותו . עוד לא זרקתי אותו, הוא נמצא אצל אחי כאבן שאין לה הופכין .

פיטנגו4

New member
לדעתי

(למרות שאני חושבת שאני בדיעת מיעוט) לדעתי, ברוב השטחים של ישראל קמין הוא מיותר לחלוטין, ופועל רק 10 ימים בשנה, לא מצדיק את המקום המרכזי שהוא תופס. אם הבניה מתוכננת לירושלים או הגליל העליון- אז זה אכן מוצדק. במקרה כזה הייתי בודקת מה יותר ידידותי לסביבה, ובוחרת בו.

הכנות לקמין

צנרת 1/2 נחושת תקנית לגז ןמושחלת בשרוול מגן קוטר ארובה 18 ס"מ יכסה לך את כל תחום הגז / נפט/ סולר אם תשקול להתקין בעתיד אחד מהשתיים וגם הרבה קמיני עץ.

avi5199

New member
עשיתי הכנה לקמין ואני מצטער על הרגע הזה

יש לי חור בגג חור בתיקרה בשתי הקומות , יש לי צינור נחושת מזעזע עם שרוול פלסטי שחור שבולט מהקיר בסלון וזה נראה זוועה, מהחור בגג נכנסים מים ונוזלים על הקיר. אצל ההורים שלי התקינו קמין בלי כל הטררם הזה , את החור בתיקרה עושים בכמה דקות עם מקדח כוס, את צינור הנחושת לא חייבים דווקא תחת הרצפה אפשר לחצוב בקלי קלות תעלה לאורך הקיר מתחת לטיח ולתקן חזרה. לכן העצה שלי היא שאם אתה לא בטוח שם קמין אז אל תעשה שום הכנות.

פיטנגו4

New member
כמה ימים

כמה ימים, לדעתך, מפעילים קמין בזכרון יעקב? לפי המידע שיש לי מזכרונים עם קמין - השנה בכלל לא(עדיין), בשנה שעברה שבועיים-שלושה (היה קר במיוחד), ובשנה לפני כן 10 ימים. אם מדובר על אלמנט עיצובי - אין לי מה לאמר. יש קמינים באמת יפים. למרות שלפי דעתי המיקום קובע: אם זה באמצע הדרך, או מוקף בגדר-בטחון נגד תינוקות, זה מכוער ומגושם. אם מדובר על חום נעים - נכון, זה באמת משהו מיוחד!!! (אבל גם המזגן שלי לא מיבש את האויר יותר מידי, והוא גם יודע לקרר)

avi5199

New member
אישתי התלהבה מהקמין שיש אצל אמא שלי ../images/Emo4.gif

אצל אמא שלי יש קמין כבר הרבה שנים, הקמין הזה דווקא עבד די הרבה, אבל אני לא מתלהב מזה, והיתי מסתפק במזגן, במיוחד שהבית שלי מאיטונג. אם זה היה תלוי רק בי, לא היתי עושה את ההכנה בכלל, המפקח שיכנע את אישתי שכדאי... אין לי כוונה לקנות קמין כרגע כי זה גם יוצר לי בעיה של מקום בסלון, ולכן אני מתכוון בנתיים לסתום את החורים בתקרה.

רוני1955

Active member
לא יותר מ - 100 ש"ח ?

מישהו בכלל יתקרב לכיוון שלך בשביל 100 ש"ח? ועוד להוסיף לזה עבודה? רק ביקור של כל טכנאי מסכן עולה יותר.

שמוליק75

New member
הכנה או קדוח מאוחר ?

הכנה לארובה במסגרת הבניה תעלה לנו ~ 300 ש"ח (הארובה עצמה עלינו). יש מסקנה לגבי העלות של קידוח ? האם במקרה של קדוח מאוחר, זה לא פתח לבעיות אטום ? במקרה של הכנה בבניה, איך סוגרים את הפתח מתוך הבית בצורה אסטתית ? תודה

fireman

New member
אני לא מבין למה אתה מסתבך

90% ממתקיני הקמינים מחזיקים ציוד לקידוח בבטון לקטרים שמתאימים להעברת צנרת של ארובה, אחרי הכל לא כולם בונים את הבית סביב הקמין. אני לא רואה שום סיבה הגיונית לעשות הכנה כלשהי ובטח שבטח לא חתיכת צינור פלסטיק ב300 ש"ח שתגביל תנועה של בטון ביציקה בשביל שבסופו של דבר יהיה חור לארובה ובעיה של אסטטיקה, אטימה וכוליי.... בוילה אצל הדוד שלי התקינו קמין עם צינורות שמטיילים בכל הבית (גועל נפש) וקדחו לא מעט חורים לארובות, הקבלן שהתקין וסיפק את הקמין קדח את כל החורים עם מכונה וגליל יהלום גדול במחיר של 100 ש"ח לחור. אתה רוצה ללכת להביא קודח שיעשה לך חור בשביל שתהיה לך הכנה לעוד 5 שנים אין שום בעיה, תכין את עצמך ל350-500 ש"ח עלות כללית ותוספת של כ100-200 ש"ח לכל חור נוסף.

למעלה