הכנות לקמין סולר/נפט/גז

yaronfg

New member
הכנות לקמין סולר/נפט/גז

שאלה בנוגע להכנה הדרושהלקמין סולר/נפט או גז: אני רוצה לדעת האם הצינור הנדרש בשלושת המקרים (צינור שעובר מתחת לריצוף עד לנקודה בה ממוקם הקמין) הוא זהה? שאלתי מספר משווקים של קמינים והם טענו שאם מבצעים לי הכנה לקמין גז ("הכנה" = צינור מתחת לריצוף) ניתן להשתמש בצינור הזה אחר כך על מנת להעביר נפט או סולר לקמין נפט או סולר. לעומת זאת הקבלן טען שאם הוא מתקין לי הכנה לקמין גז, אני לא אוכל אחר כך לשים קמין נפט או סולר כי נדרש צינור עבה יותר. ומה שהוא טען שאני צריך לעשות זה לשלם על הכנה לקמין נפט או סולר (ואז הם מתקינים צינור עבה יותר) ובמידה וארצה בכל זאת להשתמש אחר כך בקמין גז אז אין בעיה. האם זה סתם נסיון לסחוט ממני עוד כסף? תודה

אצלי לפחות יש צינור סטנדרטי של גז מנחושת (קוטר של כ 8 מ"מ) שמוביל נפט לתנור. אני הייתי מסתמך על מה שאומרים אלה שמוכרים את התנורים.

שטויות ! הצינור לקמין נפט/סולר הוא צינור גז

לכל דבר הבעיה היא אחרת , לא משתלם היום לחמם בתנורים הללו , עדיף יונקרס .

הכנות לקמין גז או סולר בכללי מאוד

קמיני נפט או סולר : הכנה זהה- שהיא מעברי ארובה (תותבים 14 ס"מ) וארובה מבודדת אם זה גג בטון על מנת שאפשר יהיה לאטום כיאות , וצנרת דלק מנחושת עובי 5/16 או 3/8 . קמיני גז :יש 2 סוגים אחד עם ארובה אטמ' / רגילה ( תותב 14 ס"מ ) ואחד עם ארובה כפולה (תותב 20 ס"מ ) ,קוטר הצנרת נחושת זהה ל2 הסוגים מושפע מהמרחק של המאגר גז מהקמין בד"כ מינמ' 3/8 עד 1/2". אם הבנת אז הקבלן הסביר לך ההיפך מהנכון - לקמין גז נדרשת צנרת עבה יותר . בחישוב עובי הצנרת לקמין גז יש להדגיש בפני חברת הגז כי הצינור שיונח יהיה מסוגל להעביר עד 1.5 ק"ג גפ"מ / שעה ויש לקחת את שאר צרכני הגז בבית לחישוב המאגר. נחושת קונים לפי משקל ולכן הבדלי המחיר בין הקטרים. אני ממליץ להתייעץ ולהחליט מה רוצים ואז לבצע את ההכנה המתאימה.

nob

New member
ומה לגבי קמין עצים?

אף אחד לא מדבר על אופציה הזאת...

קמין עצים

לא כל אחד בנוי להתעסקות עם קמין עצים מצריך המון התעסקות, מקום לאיחסון עץ , לכלוך , אבל הבעירה והמראה מפצים על הכל. מי שלא בנוי לזה חבל שיתחיל כי אחרת הקמין יעמוד ללא שימוש לגבי הכנות לקמין עצים אין צורך בצנרת כמובן ורצוי מאוד להחליט על איזה קמין הולכים כי מגוון קטרי הארובות שלהם גדול ונע בין 5" ל12 " . לקמין עצים מומלץ ארובה אנכית ווהכנות בבניה הם נגזרת של הקמין הנבחר ומבנה בית.

nob

New member
תודה

אני דווקא לא יכול להבין אנשים שתוקעים באמצע בית קופסת מתכת שחורה ודי מכוערת, עם צינור גלוי ועולה בין הקומות. קמין עצים - יש לו, מעבר ליתרונותיו אחרים, גם תרומה לעיצוב סלון. לחסרונות של התעסקות עם עצים, אפר וכו' אני מודע ולא רואה בכך חסרון גדול. מאוד נהנה מזה.

זכרונות הילדות שלי ../images/Emo99.gif

הם חורף עם קמין כשבאמצע הלילה קמים עם חשק לסטיק וכשהעצים כבר הפכו לגחלים מכניסים רשת צליה פנימה וצולים סטיק כבבים ונקניקיות זה כיף לא נורמלי אבל אז הייתי ילדה , ולא הבנתי למה אמא שלנו כועסת בבוקר על איך שהסלון נראה היום אני מבינה אותה, זוועת עולם תוסיף לזה שבשיא סופת גשמים ורוחות צריך לצאת החוצה כדי להביא עוד עצים כדי שהבעירה תמשיך להכנס הביתה עם בוץ ושביל של שבבי עץ מהכניסה ועד לאח תוסיף לכך ניקוי האפר וניקוי הארובה והעדר האפשרות לויסות החום והמסקנה היא שאפילו מזגן (כן שונאת חימום ממוזג) עדיף על האופציה הזו היא פשוט אופציה לא נוחה. נקודה.

avi5199

New member
יש קמינים בצורות שונות

יש קמינים מאד יפים על נפט גז וסולר ויש כאלה שנראים כמו קופסא שחורה על עצים.

לא לעשות סיפור גדול מקמין עצים

הייתה תקופה של שנה שגרנו במחנה אלנבי בירושלים , בתים שבנו האנגלים הייתה שם קמין אורגינלית , שק של קוביות מעץ זית , הספיק לנו לכל העונה . עץ זית מצויין לקמין עץ חוץ מזה צריך לחנוק את בני האדם, שלא יהיה להם אויר לנשום , אז הכי טוב זה קמין עץ העץ גם לא ייצר חמצן וגם יפלוט גזי חממה , שזה ממש מעולה . אם היה קמין על צמיגים זה היה עוד יותר מעולה ,אולי אפשר לבנות קמין שעובד על צמיגים בדומה ליונקרס

yaronfg

New member
עכשיו שיגעתם אותי טוטאלית

הקבלן אומר לי שלסולר/נפט צריך צנרת עבה משל גז 2 משווקים של קמינים אומרים לי שזו אותה צנרת ועכשיו אתה אומר לי שלגז צריך צנרת עבה יותר מלנפט/סולר? (אפשר לדעת מאיפה אתה שואב את זה? מה הרקע שלך?) אין אמת אחת? מה זה נושא טכני כזה מורכז שצריך בשביל זה להיות מהנדס כורים גרעיניים? אפילו בנושא הזה אני צריך לקבל מ3 אנשים 500 דעות?

בינא

Member
כנהוג במקומותינו - "2 יהודים = 3 דעות"

לוסת, מגיע הגז כנוזל בלחץ גבוה. הוסת מוריד את הלחץ, מה שהופך את הגז הנוזלי לגז ואז הוא עובר בלחץ נמוך אל המכשיר הצורך אותו. צינור סולר/נפט מעביר נוזל בגרביטציה מהמיכל בחוץ למכשיר הצורך אותו בפנים. ללא קשר לשימוש המבוצע בו, יצרני צנרת הנחושת המשמשת לשני סוגי ההובלה, מיצרים את הצנרות בקטרים שונים, על-פי תקנים מקובלים באירופה ובארה"ב וכל צינור גז שאתה קונה בארץ, יש לו ספציפיקציות טכניות שלו. טכנאי של כל חברה המתקינה צנרת גז, לא חשוב מאיזה סוג, ישמח להסביר לך תמיד (!) מדוע הצנרת של החברות האחרות לא טובה/לא מתאימה/לא נכונה...אל תקשיב לאף אחד, כי זה ממש לא מעניין. במקרה שלך, היות ולא החלטת על אמצעי החימום, אבל התוואי של הצינור ברור וידוע, מומלץ להניח צינור פלסטי בקוטר 40 מ"מ (כמו של דלוחים) בקן ישר מהקיר החיצוני אל הנקודה בה יעמוד מתקן החימום, עם 2 זויות של 45 מעלות במקום עמידת המכשיר בעתיד ולדרוש מהקבלן לבטן את הצינור שיקובע עם אומגות לרצפת הבטון, לפני בצוע המילוי שמתחת לרצוף המיועד. כעתיד, כאשר תבצע את התקנת מתקן החימום (אם בכלל), הטכנאי ישחיל את הצינור שהחברה שלו מספקת לו בקלות רבה כי הקוטר יאפשר לו להשחיל אפילו יותר צינורות. לאחר ההשחלה יבוצע איטום ב-2 הקצוות של הצינור "המתעל" ובא לציון גואל.

יש תופעה יותר גרועה במקמותינו !

והם אנשים שחושבים שהם יודעים או שיש להם ידע חלקי ומייעצים גרוע. תשאל כל איש שמתעסק בצנרת אם אפשר להשחיל נחושות בצורה הזאת עם זויות ( גם 45 מעלות שהרי ידרשו לפחות 2 לצאת בצורה נורמלית מתחת לריצוף) ותקבל תשובות ? או שאתה תבוא לבצע בעצמך ? נראה אותך משחיל צינור נחושת "1/2 בצורה הזאת. לידיעה גז לא מגיע בצורה נוזלית למיתקן ביתי וגם לא לווסת הגז ( יש מכשירים כאלה אבל לא לשימוש ביתי). אני לא אמרתי שהצנרת שלי יותר טובה אלה שהוא צריך קוטר צנרת גדול יותר לקמין גז. שום חברת גז / טכנאי גז לא עובדת לפי המפרט שלך. התקנת צנרת גז תעשה בידי טכנאי שהוסמך לכך. יש לקחת בחשבון את כל צרכני הגז על מנת לתכנן את המערכת והווסתים. תיתפלא - יש תקן לצנרת גז - לא כל צינור נחושת הוא צינור גז. והחצאי אמירות שלך כגון " צינור מעביר נוזל בגרביטציה... ללא קשרלשימוש המבוצע בו" יכנסו לבטח לפנתאון התכנון.

סתם אחד שמתקין 20 שנה קמינים

אבל מה אני יודע ?. הקבלן - טועה לקמין גז צריך תמיד צנרת יותר עבה מלקמין נפט צריכה של קמין נפט נעה בין 0.45 ליטר / שעה ל 1.3 ליטר / שעה קמין גז צורך +/- אותו דבר רק ( בק"ג גפ"מ / שעה ) וזה מצריך צנרת יותר עבה. אכן זוהי אותה צנרת נחושת רק הקוטר שונה מוזמן לבדוק את הנושא גם בחברת הגז אם תרצה אעביר לך נתוני ספיקה של צינרות.

אם אתה רוצה שאני אעשה לך את החישוב

אצטרך יותר פרטים מה המרחק של הקמין ממאגר הגז ? בד"כ 10 מ"מ מספק אבל אם זה מעל 30 מ' שים 1/2 ההבדלים בעליות זניחים וגם אם תרצה לבסוף נפט לכל מתקין יש את המעברים הדרושים לחיבור הווסת.

yaronfg

New member
מרחק הקמין ממאגר הגז

המרחק הוא כ-10 מטר (למעשה קצת פחות)

למעלה