הכנות למעבר

הכנות למעבר

שוב שלום לכולם,
לפני כחודש וחצי התייעצתי איתכם לגבי היציאה לפוסט-דוק שלי. בינתיים החלטנו שהיעד יהיה מישיגן, אן ארבור
.
רשמנו את הילדים לגן של האוניברסיטה, והגשנו בקשה למגורים בנורת'ווד V. אני מתחילה באוניברסיטה ב-24 באוגוסט, ולכל המוקדם נוכל לנסוע ב-17-18 באוגוסט בגלל אילוצים שלי. אשמח למידע לגבי נורת'ווד, ואם הסיכויים סבירים לקבלת דירה שם. אם לא, האם יש לכם המלצות אחרות (בפרט וודברי גרדנס)? הקושי הוא שהילדים יהיו בגן בקמפוס הצפוני, וזה אומר לקנות אוטו מיד כשמגיעים (ואולי זה מה שצריך לעשות? אולי לשכור אוטו לחודש ואז לקנות?), אם לא מתגוררים בנורת'ווד, כי הנסיעה בתחבורה ציבורית לגן היא בערך שעה.
כמה שאלות נוספות:
1. מה כדאי לעשות מבחינת הטיסה? האם דרך אירופה או דרך ארה"ב? לילה/בוקר? הילדים יהיו בני שלוש כשניסע. האם כדאי להתפצל בהגעה? בזמן הזה לילדים כבר אין גן בארץ.
2. תאריך היציאה הוא לא כל כך גמיש, אלא בטווח של שבוע. מה זמן סביר להתארגנות באן ארבור? האם כדאי לקחת מלון לכמה לילות עד שנארגן את הדירה?
אשמח לעזרה, תודה רבה!

Philip Jr

New member
תשובות כלליות

אהלן,
&nbsp
אנחנו לא באן ארבור, אז אני רק אנסה לתת תשובות כלליות לשאלות הנוספות שלך.
&nbsp
1. אני מעדיף טיסות דרך אירופה, כך שכשנוחתים בארה"ב זה ביעד הסופי. זה גם מחלק את הטיסה ללגים יותר קצרים, ובעיניי זה נוח יותר. טיסת לילה בלי ילדים זה משהו שאני תמיד מעדיף, אבל עכשיו שאני גם הורה אני כבר לא כל כך בטוח.. להתפצל יכול להיות נוח, אם הכוונה שמישהו מכם ההורים ינחת כמה ימים מוקדם יותר ויכין את הקרקע לשאר המשפחה.
&nbsp
2. לוקח כמה ימים להתארגן איפה שזה לא יהיה, אבל זה לא אומר שצריך לקחת מלון.. אם תקבלו דירה, אפשר להגיע ישר אליה, ומיד לצאת לקניות בסיסיות ראשונות של מזון, ציוד בסיסי ומזרוני אוויר.. חיים כמה ימים כך עד שמארגנים את כל הריהוט ושאר הציוד (אם הדירה לא מרוהטת). מלון יכול להיות נוח יותר, אבל זו הוצאה לא קטנה אפילו אם זה רק לכמה ימים. תלוי בכם!
&nbsp
לגבי רכב, הייתי שוכר מקסימום לכמה ימים, ומנסה לקנות כמה שיותר מהר - בהנחה שיש לכם את המזומן הנדרש, כי הלוואה / ליסינג כנראה שלא תקבלו, לפחות לא בתנאים סבירים. כדאי לעשות סקר שוק לפני זה, ולקרוא קצת לגבי תהליך הקנייה מפרטי לעומת דילר בארה"ב, ולמצוא ממי אפשר וכדאי לקנות באיזור. כדי לקבל מושג של איזה רכבים יש בשוק אני ממליץ לגלוש ל - autotrader.com.
&nbsp

למעלה