הכנות ליציאה לים

אדם99

New member
הכנות ליציאה לים

לכל סקיפר יש ריטואל של הכנות ובדיקות לפני יציאה לים, הייתי רוצה לשמוע מה אחרים עושים כדי לשפר את הרשימה שלי שמפורטת למטה: - בדיקת מים בשיפוליים - בדיקת שמן מנוע, שמן תשלובת, ונוזל קירור במנוע - סי קליר על הסיפון ומתחתיו - הפעלת מכשירים אלקטרוניים (רדיו GPS, מדרוח) מחכה לעוד רעיונות

olahav

New member
בצ´ארטרים

טוב בצ´ארטרים תמיד כדאי לבדוק כמה שיותר כי אתה לא ממש מכיר את הסירה. - אני מקפיד על פתיחת מפרשים ולבדוק כשירות של פרלינגים. - לבדוק שטעינות עובדות. - עוגן מוכן להטלה וקשור בסוף. כדאי גם לבדוק קשר (כל 16) עם תחנה רחוקה אם אפשר.

benya

New member
חשוב ביותר בים גבוה

לבדוק שכל דבר מונח/קשור למקומו ואין שום חפץ בקבינות שיכול לזוז ממקומו עקב גלים/הטייה לגרום לנזקים או פציעות. חשוב גם לבדוק כמות מים מתוקים

ציוד חירום

אדם שלום,כשאני יוצא לים {אני חבר במועדון השייט של שיא-גל} מניסיון,אני נושא איתי תיק,ובו בין היתר ביגוד להחלפה,לפחות סט אחד,ושבוע שעבר בים גלי,נרטבנו עד העצמות,ואין כמו שייט יבש.בנוסף, תיק כלים קטן במשקל מינימלי,או לדרמן.בלילה הייתי מקפיד לבדוק אורות ניווט.שייט נעים.

tiltanit

New member
לפני שיוצאים...

הי אדם בכל צ´רטר בחו"ל שיוצא דרכינו ,אנחנו מציידים את הסקיפר/ית ב"תיק מפליג" שבין שאר מרכיביו מכיל רשימה בעברית שמתזכרת מה כדאי לבדוק לפני שעוזבים את מרינת הבית של היאכטה. בחברות הצ´רטר יש כמובן רשימה כזו שעוברים עליה יחד עם נציג החברה , אך מאחר והרשימה שלהם באנגלית רצינו להקל על מי שלא שולט בכל המונחים בשפה זרה, מאחר וזהו תהליך חשוב ! הבדיקה כוללת את ה"דברים הקטנים " כמו בדיקת תאורה בתאים ובשירותים, ועד לדברים הגדולים כמו הפעלת המנוע, פתיחת מפרשים ,בדיקת מערכות מנוע ,איסטלציה ,חשמל ,עוגן,ציוד עזרה ראשונה ,חבלים ושאר ציוד סיפון- בקיצור רשימה ארוכה אבל מומלץ תמיד לבדוק את הדברים האלה מאחר ולתקן דברים במרינה הרבה יותר קל מאשר בים. בהצלחה איה

בת ים

New member
../images/Emo91.gif2 דלים וחבלים

דלים-שלא נשתה מים (מנסיון!!) חבלים נוספים במצב טוב, לכל צרה שלא תהיה.

בת ים

New member
וגם תיק כלי עבודה../images/Emo45.gif

ובתוכו ציוד כמו מברגים, מפתחות בגדלים שונים וכ"ד. חלקי חילוף חשובים, ברגים בנדים, גומיות למשאבות,נורות,פיוזים, חוט ומחט, טבעות למפרש ראשי ועוד. פנס!!!

lizard

New member
|-)קונדום../images/Emo3.gif

שאם דפקו אותנו ביכטה גרועה שלפחות זה היה בטוח
אני מאוד מעוניין לעשותלי תיק "הפלגות" שבו יהיו מפות של האיזור,GPS נוסף,בטריות,ציוד עזרה ראשונה,בגדים נוספים,מכשיר קשר קטן,צידו דייג,ציוד ליצירת מים לשתייה...ועוד היד נטויה. כשאני אומר תיק הכוונה (כמו שבטח שמתם לב) לא בהכרח לתיק קטן,אלא משהו שאם צריך עכשיו לקפוץ מהיכטה אז שיהיה לי עודפים בנוסף למה שיש ברפסודת הצלה..(לקחים מהסיפור אבודים בים...) בקשר לבדיקה של היכטה...חוץ מלעלות אותה על מבדוק ולבדוק שבים בגוף החיצוני אני חושב שצריך לבדוק הכול. אפילו יומן הפלגות על מנת לדעת קצת היסטוריה שלה. מיכה

soso_sami

New member
אני מפריד את זה...

יש כמה סוגי בדיקות בכמה רמות הרמה הראשונה היא יציאה לים בסירה שאתה לא מכיר (צארטר לדוגמא) וזה מחייב בדיקות והכרות מדוקדקת יותר של הסירה. רמה אחרת היא יציאה לים אחרי פגרה ארוכה בסירה שלך או בסירה שאתה מכיר טוב ויש הכנות שהן חלק מרוטינה יומיומית לדוגמא כששכרת סירה לשבוע ובכל יום אתה מחסל לעגינה ולמחרת יוצא לים אתה מבצע הכנות ליציאה. לפי מה שהתרשמתי ממה שכתבת אתה מכוון לרמה הזו וגם אם היא לא יומיומית אלא שבועית אבל מדובר בסירה שאתה מכיר ומכיר טוב. לי יש נוהג נוסף ואני מודה שאני קצת פרנואיד ואולי זה בגלל האזורים שהפלגתי בהם. בכל יציאה לים אני עובר על כל ההצ´ים והפתחים, סוגר ומאבטח אותם גם אם הים שקט ונפלא. אני תמיד מעדיף לפתוח אותם בים וזה גם עוזר לי לבקר את מצב הפתחים. בכל פעם שפותחים חלון מודיעים לי ואני יודע מה פתוח ומה סגור בכל זמן. בהפלגות ארוכות אני נוהג גם לעשות סיבוב בכל בוקר לבדוק אלו פתחים סגורים ואלו לא. אותה מתכונת מופעלת גם על השסתומים. אני סוגר את כל היציאות/כניסות לים למעט מי קירור למנוע ושאיבת שיפוליים (כיורים, מקלחות, שירותים) ופותח בים לפי הצורך. כבר הייתי במצב שהתחנו לספוג מים מהכיור במטבח ובמצב ששירותים נתקעו ושסתום מי ים פרץ. כשהדלת בשירותים סגורה ואתה לא יודע את זה זה לא נעים. אני יכול להוסיף לרשימה שלך גם בדיקת דלק ומי שתיה שאני מקפיד עליהם (זה תמיד רלוונטי לחירומים) וכמובן הכנת סיפון. הפלגה נעימה

הכנות ליציאה לים

להלן רשימה חלקית: בדיקת כמות מי שתיה במיכל הספינה בדיקת כמות דלק במיכל בדיקת מצברים מוכנות העוגן להטלה

למעלה