הכנות לחג הפסח

הכנות לחג הפסח

איך אתם מתכוננים? יש בכלל משהו שאתם עושים לכבוד החג שפעם היינו חודש מראש נערכים לקראתו?

אני מתכננת:
להתפטר מכל החפצים המיותרים בבית, ויש לי המון... מחלה תורשתית כזו.
לצבוע קירות
לצבוע רהיטים - שידה ושולחן קטן בצבע סגול - תואם לשמיכת טלוויזיה :)
לבקש מאמא מתכון ל"פלשע פיש" - מאכל אגדי שאני לא מוכנה לוותר עליו. כמנהג אבותי שלא אכלו דגים בפסח. מאכל טעים שכל השנה אני מחכה לו.
אז או שאקח מאמא קצת או שאכין לבדי ואביא לארוחת החג אצל חברה.

איפה אתם בליל הסדר?

הזמנתי נופש לסופ"ש הקרוב

נעלם לנו עם עוד זוג חברים למפרץ קטן, נשתה סנגריות ונקרא ספרים. לא נתעסק כלל בניקיון, הרי שהבית נקי ואת ה-spring cleaning עשיתי כבר בפברואר. אני אובססיבית, לידיעתכם.
נחזור לליל הסדר אצל אחיו הדתי של בנזוגי, ולמחרת נצא לטייל בצפון.

לא אהבתי את החג הזה בתור ילדה, בעיקר עקב 2 לילות הסדר שנאלצנו לחגוג בעוד הוריי מארחים חצי קהילה בלילה הראשון, ואת השאר בערב השני. מה שכן אהבתי היתה האספקה הבלתי מוגבלת של אגוזים, שוקולד, יין ומרשמלו כשר לפסח.

nini132

New member
אנחנו עדיין מחפשים

ליל הסדר בכל מקום שהוא לא בית הורינו כלשהו.
סיני זה מפחיד, אילת זה פויה, רעיונות אחרים ימצאו מתישהו.

אנחנו עושים בבית עם הילדים

פעם ראשונה , למרות הלחצים מההורים להגיע אליהם, החלטנו הפעם לעשות בבית, לגבי נקיונות וכאלה, לא נשתגע בכלל וגם לא נכשיר כלום, רק נכין אוכל טעים. ואם כבר מדברים על זה אנחנו גרים בישוב קטן ואנחנו מחפשים מישהו שרוצה אולי להצטרף אלינו לחג, לפרטים ודיבורים במסרים. יום טוב לכולם!

Sonic hedgehog

New member
בדיוק היום היה לי ויכוח עם בן הזוג

אם בהתחשב בכך שאנחנו מתארחים לליל הסדר, צריך לקנות קופסת מצות. אני נצחתי עם המשפט הגאוני "אנחנו יהודים ולכן נקנה קופסת מצות קטנה לפסח, לא משנה מה".
בקיצור, לא נראה שאנחנו מכינים יותר מידי (מלבד מנה עיקרית כלשהי לסדר).

סלסרו

New member
אני עורך את הסדר בביתי הקטן בברוקלין. מי

שרוצה להצטרף, שיקום. או שישלח מסר. או יונה.
הסדר לא יהיה כשר, כמובן, אבל מקווה שיהיה שמח..
צבי

motii011

New member
אני מאלה שתמיד המחויבויות המאיסו עצמן

כשיש חובה של סדר/ניקיון בתאריך מסוים זה עול נוסף שאני מעדיף להפטר ממנו.
זה בדיוק כמו הלחץ של ערב שבת. לרוץ לסופר לפני שתיים שלא יסגרו, להספיק שיהיה חלות, שהחריימה יהיה מוכן (אחלה תבשיל) שהבשר יהיה מופשר, הפלטה במקום, מיים רתוחים מוכנים, הופ ורק חסר לנו שפתאום יגמרו הנריות כי אז יש קנס

פסח תכלס יותר גרוע!
דווקא יותר יפה שזה בא ממקום אישי כשפתאום הבלגן נמאס והמחסן זועק לסדר מחודש אפילו שרק לפני חודשיים הוא סודר כמו בית מרקחת.
דרך אגב במקום צבע שמאוד פופולרי בארצינו הקטנטונת, אני אישית מאוד אוהב טפטים מנייר. יצא לי כבר לקנות בלונדון שתי גלילים ולהדביק במבואה כל מי שנכנס לבית מופתע מחדש!
משום מה קשה למצוא פה.
יש אפקטים שבחיים לא ניתן לעשות על ידי צבע! זה כמו להלביש את הקירות!

אני מנסה להכין את הבית ואת עצמי כך:

את הבית אני מציידת באוכל שלא ניתן יהיה להשיג במהלך החג כגון פסטות.. וכנראה שאעשה סדר בקיץ חורף..
את עצמי אני מתחילה היום רשמית דיאטה מכיוון שאני יודעת שאני אוהבת מצות וכאלה אז עדיף להוריד עכשיו קצת כדי שאני לא אתבאס שאני ישמין קצת במהלך החג..
בגדול אני מאוד אוהבת את פסח גם בגלל החופש הארוך וגם בגלל המשפחתיות שמתלווה לעניין

boten d

New member
בבית אין הכנות מיוחדות

את הסדר אעשה עם ההורים (קיבלתי הזמנה מחברים לסדר בים, אבל אני נוסע להורים, בעיקר בשביל אחותי איתה יש לי קשר קרוב ומיוחד, שהייתה שנה שעברה עם המשפחה של בעלה, ושנה הבאה כנראה תהיה שם גם כן)

לקראת הפסח אין הכנות מיוחדות, אבל בפסח עצמו יש התאמה אחת קטנה. גנבתי לאמא שלי אופה לחם שהיא לא משתמשת בו לפני איזה שבועיים (המצאה גאונית, זורקים קמח, מים ושמרים, ואחרי כ-3 שעות יש לחם ממש סבבה, ובלי לכלוך בכלל) אז כשלקחתי אותו היא ביקשה בעדינות "בבקשה, בשבילי, אל תשמש בו בפסח".

צריך להצטייד בפיתות

LielDotan

New member
מה זה פסח?

החיים ממש כרגיל,
לא מתכננת לזרוק שום חמץ או לנקות או ווטאבר.
כן במסגרת הקיץ-חורף אעשה מיון של הבגדים.
ובגדול, אני ממש לא אגרנית ותיכף עפה מהדירה השכורה הזו... ככה שאין צורך בנקיון יסודי:)

וליל הסדר אצל אבא-אמא. לא מבסוטה אבל זה מה יש

naf86

New member
אנחנו הולכים לערוך סדר

(אני חדש פה, אני אציג את עצמי בהמשך, חלק פה מכירים אותי מפורומים אחרים).

הילדים (יש לי בני 6 ו 8) מאוד אוהבים את התשומת לב של ליל הסדר. זה חוויה כיפית בשבילם, אז למה לא להכניס קצת מסורת?
הפעם לא הוזמנו למקום אחר. אנחנו רוצים להזמין אם חד הורית שהבת שלה בגיל של הבנים שלנו. היא עוד לא החזירה לנו תשובה.

אז ננקה קצת את הבית(לא בצורה מטורפת של שבועות לפני כמו בבית של ההורים, אלא בערך שעה עבודה של נקיונות סופשבוע + נקיון הרכב), נצניע את החמץ, נקנה כלים חד פעמיים ונקנה אוכל כשר לפסח. אני לא אוכל גלוטן, אז מבחינת אוכל אין הרבה הבדל. אם בכל השנה אני אוכל פסטה מאורז, למה לא להמשיך בפסח?

naf86

New member
יצאתי חומוס

אני לא חדש פה. אני כתבתי פה ב-2007.
טוב נו.. הרבה מים עברו בנהר ההאדסון מאז

naf86

New member
מאיך שאת מכירה אותי

הרבה שרשורים הם כוס התה שלי. אבל אני מנסה להיות נחמד ותרבותי ולא להבהיל את משתתפי הפורום כל כך מהר.

damtiela

New member
פעם ראשונה שאני עושה סדר לבד

הלשעבר מגיע לבקר, אז נעשה סדר יחדיו.
צריכה לקחת חופש מהלימודים לאותו הערב, למצוא אוכל, מצות כבר יש מפסח שעבר, לעשות קניות ולתת ללשעבר לבשל (עדיין מחכה למתכון של החרוסת מאמא). ליצור הגדה מקוצרת, לקנות יין מעפן של מנישביץ' בשביל החוויה ולהכין את האדוויל לבוקר שלמחרת...

חברה שנמצאת בתהליך גיור (כבר עשור בערך) חושבת להצטרף, אבל אצטרך להזכיר לה שהבית שלי לא כשר, נראה מה היא תחליט.

למעלה