הכנה ל-GRE

Sister Grimm

New member
הכנה ל-GRE

אני מתכננת לעשות את מבחן ה-GRE בסתיו, ומוצפת במידע לגבי אפשרויות ההתכוננות: קפלן, פרינסטון, ETS, ברונס וכו'.
נתקלתי באנשים שקנו את כולם, אבל אני מנחשת שאין צורך להשתמש בכל הספרים האלה ביחד, נכון?
אם מישהו יוכל להמליץ לי, כמובן שאפשר גם בפרטי, על ספר מתאים למועמדת לדוקטורט בספרות אנגלית ששכחה את כל המתמטיקה שאי פעם נתקלה בה, אשמח מאד לשמוע.

(למען הסר ספק, חיפשתי בפורום תשובות, אבל לא מצאתי -- מתארת לעצמי שאסור להמליץ על חברות ספציפיות על גבי הפורום.)

תודה מראש!

d a p h n a

New member
בתור התחלה, אם את מועמדת לדוקטורט בספרות

אל תלחצי יותר מדי מהחלק של המתמטיקה. סביר להניח שלא יתייחסו לציון שלך שם או כמעט ולא.

אם אני זוכרת נכון, יש באתר של ה-GRE חוברת שמסבירה בקצרה קונספטים בסיסיים במתמטיקה בדיוק כדי להזכיר לאלה מאיתנו שלא התעסקו איתה זמן מה למה הם מתכוונים (וגם להכיר לנו את המונחים באנגלית).

החלק שכן צריך יותר "להדאיג" אותך הוא החלק של האנגלית, כי האנגלית ב-GRE נועדה להיות קשה ומורכבת גם לאנשים שהם דוברי אנגלית מלידה ובעלי תואר אקדמי מאוניברסיטה דוברת אנגלית.

אני אישית (לדוקטורט בהיסטוריה) לא למדתי לחלק של המתמטיקה מעבר ללעשות את המבחנים לדוגמה ולהסתכל על החוברת שלהם.
לחלק של המילולי, לעומת זאת, השתמשתי בספר ייעודי שעוסק רק בחלק הזה... לא זוכרת כבר של איזו חברה. נדמה לי שאולי קפלן.

dixieflatline

New member
אל דאגה

GRE הוא הרבה פחות נורא ממה שהוא נראה בהתחלה, והרבה פחות נורא מהפסיכומטרי לדעתי. המתמטיקה יחסית קלה, את קטעי הכתיבה אפשר לצלוח בלי בעיה עם קצת תרגול ועבודה על שבלונות, והדבר שדורש יחסית הרבה זמן הוא עבודה על אוצר המילים. אני מוסיף קישור לשני שרשורים מהזמן האחרון לגבי GRE ו-TOEFL. תראי אם זה עונה על כל השאלות שלך, ואם לא אנחנו כאן :)

Philip Jr

New member
לפחות לבינתיים

שים בגוף הטקסט באמת.. זה מה שאני עושה..

Philip Jr

New member
טיפים להכנה ל - GRE

אהלן,

ביקשת המלצות רק לספר, אתן לך קצת יותר מכך ומקווה שזה יתרום לך להכנה ולציון הסופי.. הנה הטיפים:

1. הכירי את הדרישות והתכונני לפיהן: אם המחלקה לספרות אנגלית מסתכלת בעיקר על החלק המילולי והכתיבה אין טעם להשקיע בחלק הכמותי.. אבל - יתכן שזה לא המקרה, ולכן כדאי לבדוק מה הנתונים של המתקבלים, או מה הדרישות של המחלקה.

2. בדקי מה היכולות שלך בתחילת הלמידה: בכל הכנה למבחן חשוב לדעת "איפה את נמצאת", מה רמתך ההתחלתית. אפשר פשוט לרפרף על החומר, אפשר לעשות מבחן לדוגמא, העיקר להבין מה רמתך ולהתאים לרמת הבסיס את תוכנית הלמידה.

3. אם כבר בתוכנית למידה עסקינן, כל אחת ואחד לומדים אחרת. אני למשל בהחלט בעד למידה עצמאית עם ספרים, יש כאלו שלקחו קורס והיו מרוצים מאד. חשוב להתאים את אופן הלמידה, זמן הלמידה ושיטות הלמידה למה שעובד עבורך..

4. ספרים - אין בעיה להזכיר בשרשור הזה שמות.. אכן יש המון אפשרויות, והטיפ העיקרי שלי בעניין הזה הוא לא ללמוד מיותר מדי מקורות שונים. הטכניקות די דומות, ובאיזשהו שלב זה פשוט נהיה מבלבל ולא מועיל. אני למדתי עם ובהחלט ממליץ על:

http://www.amazon.com/Kaplan-Premie..._1?ie=UTF8&qid=1372171836&sr=8-1&keywords=GRE

http://www.amazon.com/Cracking-Prac..._7?ie=UTF8&qid=1372171836&sr=8-7&keywords=GRE

כאשר רכשתי גם כרטיסיות לטובת לימוד אוצר מילים. מה שאני הייתי עושה זה לומד בעיקר מספר אחד את דרכי הפתרון והטכניקות לכל חלק, ומנצל את הספר השני / ספרים אחרים בתור מאגר שאלות / מבחנים בלבד.

5. הטיפ הכי חשוב שלי? בתקופה לפני המבחן אני עשיתי "מרתון" מבחנים ותחקור של כל מבחן. את המבחנים עשיתי במעבדת מחשבים המאד דומה למעבדה בה מתבצע המבחן. עשיתי את המבחנים באותה השעה של המבחן שקבעתי, ותחת אותם התנאים בדיוק. אחרי כל מבחן תחקרתי את הטעויות שלי ולמדתי כדי לתקן אותן. כשהגעתי למבחן האמיתי, הכל הרגיש מאד מוכר, מאד נח, ויחסית פשוט. הציון היה בהתאם..

חזרי לעוד שאלות אם יש, ובהצלחה!

dixieflatline

New member
כל מילה!

ואחזור שוב על ההמלצה שלי מהשרשור המקושר: אם יש לך אייפון, תוכנת ה-GRE Vocab מומלצת בחום! יצא לי לעבוד בעבר עם כרטיסיות וללמוד מספרים ומתוכנות מחשב (אמנם לפסיכומטרי, אבל סיים-סיים), והאפליקציה הזו לוקחת את כולם בסיבוב בסעיפי היעילות, הנוחות, הזמינות והתוצאות. והיות וחלק ה-vocabulary, לדעתי, הוא החלק שצורך הכי הרבה זמן מהלמידה ל-GRE, אני חושב שזו השקעה כדאית במיוחד.

Philip Jr

New member
תוכל לתת קישור?

מצאתי כל כך הרבה אפליקציות עם שם דומה ובמחירים שונים, לא ברור לאיזו אתה מתייחס..

Philip Jr

New member
נראה טוב, והמחיר משתלם

יחסית להזמנת כרטיסיות. אני סיימתי עם ה - GRE אז אלך למצוא לי אפליקציה יותר כיפית

dixieflatline

New member
יש מצב הדגמה באתר שלהם

https://www.brainscape.com/market/search

אגב, זו לא האפליקציה היחידה! יש להם גם אפליקציה ל-GRE Psychology ועוד נושאים. לא יודע אם שאר האפליקציות יהיו יעילות באותה מידה, אבל בכל מה שקשור לשינון של אוצר מילים, מושגים וכדומה שיטת הלימוד הזו מאוד מאוד יעילה (לפחות לי).

אבי1985

New member
מצטרף להמלצה

אפליקציה מעולה!
בהזדמנות זו תודה שוב על ההמלצה.

Sister Grimm

New member
תודה על הטיפים! + שאלה נוספת

ציינת את הספרים של קפלן ושל פרינסטון -- השאלות שהם מציעים דומות לאלה שבסופו של דבר הופיעו במבחן, או שיש הבדל בסוג השאלות או ברמתן?
כדאי להשתמש ב-ETS בכל מקרה?

Philip Jr

New member
קיים דמיון רב

אך כמובן שיש הבדלים מסוימים שקשה לכמת.. וללא ספק כדאי תמיד ללמוד בין השאר מהמדריכים הרשמיים של ets.

אני הרגשתי שהחלקים המילוליים במבחן האמיתי היו דווקא קלים יותר ממה שתרגלתי.. אבל באמת שקשה לדעת ולאמוד את זה.

Philip Jr

New member
עוד משהו - GRE SUBJECT

אולי כבר שמת לב שבחלק מהתוכניות בתחום בו את מעוניינת נדרש לעשות גם את ה - GRE SUBJECT. הנה קישור למידע בסיסי:

http://www.ets.org/gre/subject/about/content/literature_english

ממבט חטוף נראה שהייתי מצטיין בחלקים של הספרות הבריטית ונכשל קשות בספרות אמריקאית אחרי 1925..

aynatk

New member
בשביל מתמטיקה

השתמשתי בספר של ETS, קראתי מחדש מה נדרש לדעת, הרי זאת חברה שמחברת את המבחנים ובספר שלהם יש review ממש טוב של כול מה שצריך לדעת.
אחר כך לשם תרגול השתמשתי בברון(לי הוא היה הכי נוח)
ספרי של קפלן נראה לי יותר טובים לחלק המילולי.

בגלל שהמבחן על המחשב מאוד חשוב לעשות סימולציות של ETS בשביל להתרגל לתוכנה שהם משתמשים בה(לדוגמא יש מחשבון ועדיף להתאמן עליו קודם).
בשביל הדגשה -תירגול על הספרים זה טוב אבל הכי קרוב זה סימולציות על המחשב.

Philip Jr

New member
בגרסאות האחרונות

הספרים כוללים דיסק, גישה לרשת ולמובייל עם מבחנים לדוגמא המדמים את המבחן עצמו, כך שגם הספרים ממזמן לא רק ספרים. מחזק כמובן את ההערה שלך, תרגול המבחנים במחשב ובתנאים דומים למבחן האמת זו אסטרטגיה ממש טובה, אולי חיונית להצלחה.

aynatk

New member
לא הייתי מתחילה עם המחשב

אלה עם סיכומי מתמטיקה שיש בכול ספר. מסבירים טוב מאוד את כל המושגים בקצרה עם דוגמאות.
מאוד מומלץ למי ששכח את מתמטיקה או למד מזמן ולא בטוח.
גם עברתי על כמה פרקים כדי לרענן למרות שאני בתחום כמותי.
לגבי מובייל , זה טוב לתירגול מילולי אבל לא למתמטיקה.

בתור מועמדת לתחום הספרות הייתי מבררת קודם מה הציפיות (איזה ציון צריך כדי לעבור את הסינון) והייתי ממשקיע במינימום במתמתיקה ומקסימום במילולי וכתיבה.

למעלה