עמית מההתרשמות שלי
תהליך ההכנה לפולין שלנו לקח כארבעה חודשים וחצי לפני המסע. ואני חושבת שהוא היה מועיל ועזר לי באופן אישי להתחבר למה שהולך להיות. התמודדנו עם שאלות ודילמות שעלו בקטעי קריאה ובעדויות. התמודדנו עם נושא הרגשות והציפיות של לפני המסע ובמהלכו. למדנו קצת על המקומות שאנחנו הולכים להיות בהם, וכמו כן על דמויות מרכזיות כגון מנהיגי מרד הגיטאות וחסידי אומות עולם. אני אישית לקחתי איתי המון מחשבות במסע עצמו מההכנה, ניסיתי להתמודד מחדש עם כל מה שעברתי בהכנה, ולכן אני חושבת שעבורי המסע היה מאוד משמעותי, ללא שום קשר לכך שאני נינה של נספי שואה, אלא פשוט כי ניתנה לי ההזדמנות להתמודד דרך שאלות עם כל המראות. העדויות שהוקראו לנו בכל מקום ומקום רק חיזקו לי את ההרגשה שנדרשת הכנה נפשית . מסע לפולין הוא מסע בחיפוש אחרי זהות, ובלמידה אחר עצמך. המדריכים שלנו היו מצוינים ובאמת העבירו לי את התחושה שיש עם מה להתמודד,ויש במה להיעזר, בין אם בדוגמאות מהחיים של אז ובין אם בדוגמאות לגבי חיינו האישיים. ראה באסופת המאמרים חומר נוסף על הנושא כמו כן ניתן למצוא קטעים שנכתבו בהכנות ברחבי הרשת והינך מוזמן להיעזר בה לצורך עבודתך בהצלחה ובתודה אנוכי