זה תלוי במערכת
כשאני מבקש מאנשים לתאר מה הם הולכים לבדוק, אני מנסה להבין איך הם חושבים - כי אין תשובה אחת טובה, אני מנסה לראות שהם לא ממוקדים רק בדרישות פונקציונליות מצד אחד, אבל שהם גם לא מתפזרים מצד שני.

למשל, במקרה של שדה חיפוש, אחפש משהו דומה לזה מבחינת מבנה, גם אם אין
בדיקות פונקציונליות - חיפוש אלמנט קיים, חיפוש אלמנט לא קיים, חיפוש שמחזיר יותר מתוצאה אחת, חיפוש שמחזיר מספיק תוצאות כדי שיופיעו בכמה דפים (pagining, בלע"ז). בדיקת תווים מיוחדים (למשל "+" בדרך כלל אומר "בדיוק"), בדיקת דיוק החיפוש (אם ידועים לי הקריטריונים שאמורים להיות להתאמה), בדיקת סידור התוצאות, הצגת פרסומות רלוונטיות לחיפוש. התמודדות עם שפות אחרות ועם שילוב שפות.

מקרי שגיאה - חיפוש ריק, שימוש בתווים לא חוקיים, שילוב תווים מיוחדים ליצירת שגיאה (נניח, שילוב של "חייב להופיע" יחד עם "ללא")

שימושיות - כמה נקי דף החיפוש? האם נוח לנווט בו? האם האתראוכף מגבלת תווים?
נגישות - בדיקה בעזרת מקלדת בלבד (למתקדמים - עבודה עם קורא מסך לנגישות לעיוורים)
עומסים\ביצועים וכו' - בדיקה של הרבה שאילתות חיפוש שונות במקביל, חיפוש שמחזיר הרבה מאוד תוצאות, חיפוש של שאילתה מספר רב של פעמים (אם קיים מנגנון caching, אחרת אין טעם בבדיקה הזו), מספר רב של תנאי חיפוש בשאילתה אחת כדי לגרום למנוע החיפוש לעבוד קשה
אבטחה - sql injection, reflected XSS, איזה מידע נשמר בעוגיות ובהיסטוריה של הדפדפן. שימוש בפרוקסי כדי לעקוף את מגבלות האורך\תווים של הדפדפן עצמו ווידוא שהשרת מוודא חוקיות קלט.
תאימות - האם החיפוש אמור לעבוד רק עם מחשב ודפדפן? מה עם טלפונים וטאבלטים? האם האתר נראה ומתפקד אותו דבר על כל הדפדפנים הגדולים (כרום, פיירפוקס, ספארי ואינטרנט אקספלורר)?

הרשימה הזו ארוכה ודי שטחית, ואני לא מצפה מאף אחד (כולל מעצמי) להגיע לכל הרשימה הזו. מה שחשוב הוא לשים לב שיש כמה קטגוריות בדיקה, ולכסות כמה מהן (אלה לא כל הקטגוריות האפשריות, ואין טעם לשנן את מה שמופיע, כן כדאי להבין מה כל אחת מהקטגוריות אומרת). המטרה של הקטגוריות היא לעזור לך להגיע למקרי בדיקה מעניינים נוספים.
דבר נוסף שניסיתי לעשות הוא להבין אילו סוגי פונקציונליות נוספים יש בתוך המילה "חיפוש" - אז התייחסתי לפרסומות, לסידור התוצאות, לעיבוד תווים מיוחדים, pagining. יש מעט מאוד פיצ'רים שעושים רק דבר אחד קטן. כל אחד מהדברים הנוספים מצדיק בדיקה קצרה.
ולסיום, הנה מישהו שבודק את דף החיפוש של גוגל בצורה מעניינת -
https://www.youtube.com/watch?v=b3izXqERlqo