הכנה למבחן קיו איי

הכנה למבחן קיו איי

שלום רב, בעבודתי, אני עוסקת בתמיכה טכנית על מערכת שיודעת על בוריו. יש לי מבחן להתקדם למחלקת הקיו איי.

מה מערך הבדיקות שעלי לעשות?
פונקציונליות? עומסים ? בבקשה תתנו לי או תכוונו אותי איך לפרק את המערכת בבדיקות. נושא זה דחוף. אשמח לתשובתכם בהקדם.

halperin

New member
מנהל
זה לא משהו שניתן ללמד על רגל אחת...

יש המון שיקולים - שכנראה את רובם לא מצפים שתדעי אם אין לך רקע וניסיון בבדיקות,
הרשימה הרחבה של כל מה שמעבר לפונקציונליות (מה המערכת עושה) - כלומר איך היא עושה זאת ניתן למצוא ב:
http://thetesteye.com/posters/TheTestEye_SoftwareQualityCharacteristics.pdf
&nbsp

עמית ו

New member
מה התשובה שלך לזה?

לשאלת שדה החיפוש הוספתי תשובה די מפורטת שבתקווה תעזור לך להבין את הלך המחשבה מאחורי יצירת מקרי הבדיקה. אחרי שקראת את הדוגמאות שם, נסי להרכיב שתי רשימות -
1) אילו תתי-משימות יש לכניסה למערכת?
2) אילו מקרי בדיקה רלוונטיים את מצליחה להעלות? חלוקה לקטגוריות עוזרת.

עמית ו

New member
זה תלוי במערכת

כשאני מבקש מאנשים לתאר מה הם הולכים לבדוק, אני מנסה להבין איך הם חושבים - כי אין תשובה אחת טובה, אני מנסה לראות שהם לא ממוקדים רק בדרישות פונקציונליות מצד אחד, אבל שהם גם לא מתפזרים מצד שני.
&nbsp
למשל, במקרה של שדה חיפוש, אחפש משהו דומה לזה מבחינת מבנה, גם אם אין
בדיקות פונקציונליות - חיפוש אלמנט קיים, חיפוש אלמנט לא קיים, חיפוש שמחזיר יותר מתוצאה אחת, חיפוש שמחזיר מספיק תוצאות כדי שיופיעו בכמה דפים (pagining, בלע"ז). בדיקת תווים מיוחדים (למשל "+" בדרך כלל אומר "בדיוק"), בדיקת דיוק החיפוש (אם ידועים לי הקריטריונים שאמורים להיות להתאמה), בדיקת סידור התוצאות, הצגת פרסומות רלוונטיות לחיפוש. התמודדות עם שפות אחרות ועם שילוב שפות.
&nbsp
מקרי שגיאה - חיפוש ריק, שימוש בתווים לא חוקיים, שילוב תווים מיוחדים ליצירת שגיאה (נניח, שילוב של "חייב להופיע" יחד עם "ללא")
&nbsp
שימושיות - כמה נקי דף החיפוש? האם נוח לנווט בו? האם האתראוכף מגבלת תווים?
נגישות - בדיקה בעזרת מקלדת בלבד (למתקדמים - עבודה עם קורא מסך לנגישות לעיוורים)
עומסים\ביצועים וכו' - בדיקה של הרבה שאילתות חיפוש שונות במקביל, חיפוש שמחזיר הרבה מאוד תוצאות, חיפוש של שאילתה מספר רב של פעמים (אם קיים מנגנון caching, אחרת אין טעם בבדיקה הזו), מספר רב של תנאי חיפוש בשאילתה אחת כדי לגרום למנוע החיפוש לעבוד קשה
אבטחה - sql injection, reflected XSS, איזה מידע נשמר בעוגיות ובהיסטוריה של הדפדפן. שימוש בפרוקסי כדי לעקוף את מגבלות האורך\תווים של הדפדפן עצמו ווידוא שהשרת מוודא חוקיות קלט.
תאימות - האם החיפוש אמור לעבוד רק עם מחשב ודפדפן? מה עם טלפונים וטאבלטים? האם האתר נראה ומתפקד אותו דבר על כל הדפדפנים הגדולים (כרום, פיירפוקס, ספארי ואינטרנט אקספלורר)?
&nbsp
הרשימה הזו ארוכה ודי שטחית, ואני לא מצפה מאף אחד (כולל מעצמי) להגיע לכל הרשימה הזו. מה שחשוב הוא לשים לב שיש כמה קטגוריות בדיקה, ולכסות כמה מהן (אלה לא כל הקטגוריות האפשריות, ואין טעם לשנן את מה שמופיע, כן כדאי להבין מה כל אחת מהקטגוריות אומרת). המטרה של הקטגוריות היא לעזור לך להגיע למקרי בדיקה מעניינים נוספים.
דבר נוסף שניסיתי לעשות הוא להבין אילו סוגי פונקציונליות נוספים יש בתוך המילה "חיפוש" - אז התייחסתי לפרסומות, לסידור התוצאות, לעיבוד תווים מיוחדים, pagining. יש מעט מאוד פיצ'רים שעושים רק דבר אחד קטן. כל אחד מהדברים הנוספים מצדיק בדיקה קצרה.
ולסיום, הנה מישהו שבודק את דף החיפוש של גוגל בצורה מעניינת - https://www.youtube.com/watch?v=b3izXqERlqo

lstlst

New member
מערך בדיקות לבקשתך

שלום,
להיות בודק תוכנה לא לומדים ביום ולא ביומיים, זה מקצוע שדורש ניסיון רב והיכרות עם מגוון מערכות כדי לקבל את היכולת של הבנת המערכת הנמצאת מולך מבחינת גישת הבדיקות....אנסה לעזור לך...

הנחת העבודה שלי שבמקום העבודה שלך יודעים מה הנסיון שיש לך (תמיכה) והנסיון שאין לך (בדיקות תוכנה).
להלן הצעתי כדי להתמודד עם המשימה/מבחן:
1. היתרון שלך שאת נמצאת בתחום מערכות מידע ומכירה את המערכת שלך לבוריה, לכן נשתמש במערכת שאתה מכירה לצורך כתיבת מערך בדיקות.
2. את המערכת שאת מכירה נחלק לסוגי בדיקות אפשריים ולכל סוג בדיקה תרשימה אילו מקרי בדיקה מתאימים:
2.1 - בדיקות GUI - בדיקות המתארות את האלמנטים המוצגים במערכת.
דוגמא:
מקרה בדיקה: בדיקת תצוגה של "מסך חיפוש" :
תיאור הבדיקה: הכנס ל"מסך חיפוש"
תוצאה צפויה: ב"מסך חיפוש" מוצגים הרכיבים הבאים: "שדה חיפוש", "כפתור חיפוש", כפתור "נקה", "טבלת (גריד) "תוצאות חיפוש" + "הצגת מספרית של כמות תוצאות החיפוש".
2.2 בדיקות פונקציונליות ב"מסך חיפוש":
דוגמא 1:
מקרה בדיקה: בדיקת הצגת תוצאות חיפוש ב"במסך חיפוש"
תנאי מקדים: במערכת קיים מידע של כל הרחובות בישראל
תיאור בדיקה: הזן בשדה "חיפוש" כתובת "הרצל" ולחץ על כפתור "חיפוש"
תוצאה צפויה: הצגת כל הכתובות "הרצל" בחלוקה לערים בטבלת "תוצאות חיפוש"
דוגמא 2:
מקרה בדיקה: בדיקת אי הצגת תוצאות חיפוש ב"במסך חיפוש"
תיאור בדיקה: הזן בשדה "חיפוש" כתובת "לחיעכעיחלךך" ולחץ על כפתור "חיפוש"
תוצאה צפויה: הצגת הודעה "כתובת "לחיעכיחלךך" לא קיימת במאגר הנתונים.
2.3 בדיקות לא פונקציונליות:
מקרה בדיקה: בדיקת זמן תגובה של תוצאות חיפוש
תנאי מקדים: רחוב X קיים 10 פעמים במאגר הנתונים, רחוב Y קיים 30,000 פעמים במאגר הנתונים.
תיאור בדיקה: הזן רחוב X בשדה "חיפוש" ולחץ על כפתור חפש
תוצאה צפויה: הצגת רחוב X עשר פעמים. זמן תגובה = 0.5 שניות.
תיאור בדיקה: הזן רחוב Y בשדה "חיפוש" ולחץ על כפתור חפש
תוצאה צפויה: הצגת רחוב Y שלושים אלף פעמים. זמן תגובה = 1 שניות

יש עוד מגוון רחב של סוגי בדיקות, ולכל סוג בדיקה לעיל עוד מקרי בדיקה שאפשר להוסיף ובכך להעשיר את הבדיקות.

מקווה שעזרתי,
http://itschool365.wixsite.com/itschool365

למעלה