הכנה ללימודים

רונית1

New member
הכנה ללימודים

אז זהו, החלטתי סופית שאני נרשמת ללימודי רפלקסולוגיה. מתחילים באוקטובר. מה שאני רוצה לשאול אתכם, האם לדעתכם יש במה להתכונן לקראת? כדאי להתחיל ללמוד באופן עצמאי בינתיים? (יש עוד יותר מחצי שנה) אפשר להתכונן בכלל? תודה

csh018

New member
בהצלחה רונית

הכן הלימודים לא מתחילם בבי"ס או סתיימים שם תמיד לומדים. את הרפלקסולוגיה נשאיר למורים בבי"ס אך יש הרבה ספרי "קודש" בתחום ומה שסביבו. כלומר ספרי רפואה מערבית עם הסברים על מבנה גוף האדם, מחלות... וספרי מודעות,תזונה.... בקיצר עולם שלם וחדש. בהצלחה וחג שמח שלומי

רונית1

New member
תודה ../images/Emo140.gif יש לי הרבה ספרי

"קודש" כאלה בבית. אולי הגיע הזמן לעשות קריאה מחודשת. כדאי גם לרכוש ספרים בנושא רפלקסולוגיה? או שסתם יבלבל אותי שאגיע ללימודים?

2blikeangel

New member
הי רונית

ברכותיי על ההחלטה! תמיד כיף ללמוד משהו חדש! טיפים: 1. את יכולה להתחיל קצת ללמוד על מיקום הרפלקסים בכף הרגל, באופן כללי (למשל להבין שאצבעות מייצגות את הראש, העקב את איזור הבטן...) אך דעי שיש כל כך הרבה מפות רפלקסולוגיות ובכל אחת מהן יש מיקום קצת שונה לרפלקסים אך הרעיון הבסיסי והכללי (כמו שציינתי לעיל) זהה. אפשר לנסות לברר עם המכללה עם איזו מפה הם מלמדים ולהעמיק בה קצת טרם הלימודים. 2. מאוד ממליצה לך ללמוד קצת על גוף האדם, מחלות. יש ספר מצויין של ד"ר ערן תמיר ואת יכולה לברר עם המכללה אם הם מלמדים עם הספר הזה גם כן ואז זו קנייה טובה ובטוח שתשתמשי בספר הזה בלימודים.את יכולה ללמוד מערכות של גוף האדם ובמקביל ללמוד איפה המערכות האלו מופיעות במפת הרפלקסים למשל האיברים של מערכת נשימה, מערכת עיכול, מערכת שתן... 3. ומשהו שאני עשיתי בעצמי כשהיה לי חצי שנה "לשרוף" עד הלימודים: את יכולה להתחיל להסתכל הכפות רגליים של חברים ומתנדבים ולצייר לעצמך את הסימנים שאת רואה, את הצבעים, העור הקשה או הרך, החריצים... דווקא כשאת לא מבינה בזה כלום- אני חושבת שככה את לומדת המון ולומדת לראות באמת- לפני שמתחילים ללמד אותך במכללה מה לראות ואיך לראות ואת נכנסת לתבנית חשיבה של המרצה ורואה רק מה שלמדת לראות... ויתרון נוסף: לדעתי זה רק מגביר בך את הסקרנות והרצון ללמוד כדי להבין מה הסימנים המשונים האלו שראית וציירת
וכמובן תשמרי לעצמך את השרטוטים האלו- למזכרת ואולי לעבודות שתגישי למרצה בהמשך
4. ספרים אני פחות ממליצה לרכוש כי זה יכול לבלבל אותך ויש שם לפעמים חומר של שנה שנייה. אבל אפשר לרכוש את הספר של לורה נורמן- רפלקסולוגיה ברגל ימין. לדעתי הוא קל לקריאה ומצוין בתור התחלה. יש בו ציורים של טכניקות טיפול, מפות שונות כולל ציור ההקבלה בין כף הרגל לגוף האדם, קצת אנטומיה, עצות לטיפול במחלות או בעיות שונות, ובסוף טבלה של בעיות נפוצות והרפלקסים שיש לטפל בהם. לא מלמדים איתו בכיתה אבל זה יכול להיות לך מעניין לקרוא בבית. בהצלחה ענת

רונית1

New member
וואו תודה על כל הטיפים ועל

ההמלצות לספרים. אכן יש עוד חצי שנה "לשרוף" לצערי. הייתי רוצה כבר להתחיל ללמוד עכשיו. לפחות אתחיל ללמוד קצת על רפואה מערבית, מחלות וכו' וגם אחפש מפה רפלקסולוגית. אגב יש איזה אתר מומלץ שניתן לראות בו את המפה של הרגליים? שוב תודה על העזרה

היי רונית

לדעתי כדאי לך לחכות עם פתיחת הספרים, ולהגיע ללימודים עם ראש פתוח. לימוד של גישות אחרות עשוי לבלבל אותך. בתור התחלה, מה שנראה לי רצוי, הוא להטמיע את מה שנלמד בכיתה, ואחר- כך לקחת את זה למקום שאת רואה את זה, מנסיון, ומשילוב של גישות שונות שהוספת. מה שכן, אם יש חומר כללי שזמין לך- אז אולי כדאי להתעניין, כדי שיהיה מעניין ומאתגר בכיתה. בהצלחה!

אני נוטה להסכים עם שלומלומי

לדעתי עדיף שתחכי לתחילת הקורס ותראי מה הגישה של המורה. בנתיים את יכולה לקרא פה שאלות ותשובות ולנסות לראות גישות שונות של ראיה. בהצלחה, מיכל.

אiהבת

New member
היי רונית

שמחה לקרוא שהחלטת סופית ונרשמת ..
ממליצה לך בחום כהכנה לקראת הלימודים ללכת לקבל טיפולים רפלקסולוגיים. יסכימו איתי כאן כל המטפלים שהדרך הטובה ביותר ללמוד היא להרגיש. לא הייתי ממליצה לך להתחיל ללמוד לבד אני באופן אישי מעדיפה להגיע נקיה ולקלוט באופן ראשוני את החומר החדש אך זוהי דעתי האישית, כל אחד מאיתנו שונה לכן עשי מה שאומר ליבך ככה יהיה הכי טוב. חג שמח
בנוסף מצרפת לך אתר למפה פעילה של כפות הרגליים.

רונית1

New member
איזה כיף ../images/Emo51.gif הדפסתי את

המפה. תגידי אין אתרים עם פירוט בעברית? או שצריך להתרגל מעכשיו שכל החומר יהיה באנגלית? לגבי הטיפולים, לשמחתי כבר קיבלתי עשרות טיפולים רפלקסולוגים בשנים האחרונות. אני חושבת שבעיקר בזכותם החלטתי ללכת על רפלקסולוגיה (ולא על שיאצו למשל). את צודקת לגבי ההרגשה, ממש נכון.

אiהבת

New member
מפות

עשי חיפוש בגוגל ..מאמינה שיחד עם מאות מאמרים תמצאי מפה גם בעברית .. במכללה שתלמדי תקבלי מפה מפורטת בעברית כך שאין לך מה לדאוג. מצאתי כתבה בYNET בסופה יש כפות רגליים עם פירוט בעברית [שימי לב המפה שם חלקית] בנוסף מצרפת לך עוד מפה באנגלית.

למעלה