הכנה ללידה

lilu31

New member
הכנה ללידה

היי אני בשבוע 36 להריון, חברות המליצו לי עלי פטל לחיזוק שרירי הרחם לקראת הלידה.
מה עדיף- לקנות את העלים ולהכין תה, או לקנות את התמיסה המרוכזת וממנה לשתות פעמיים ביום 30 טיפות?
מה לגבי שמן נר הלילה? האם מומלץ להתחיל לקחת? האם מומלץ גם ללידה? האם יש שמן אחר שהייתם ממליצים ללידה?
תודה מראש!

האמת? בהריון-

אני מיעצת לך רק ללכת למישהו מוסמך.
זה גם מה שאמליץ לא בהריון, אבל:
טעות בנטילת צמח בהריון עלולה להיות גורלית.
ולכן.
נעמי זיו.

hal767

New member
ע"פ הגישה הטבעונית ההייג'יניסטית

ואני תומך בגישתה בנושא שאלתך, דעתי היא שתה מצמח אינו בונה תאים בגוף ולכן אינו מחזק דבר. בנוסף לכך, רבים מצמחי הבר מכילים חומרים שאינם טובים לגוף והשפעתם היא סימפטומטית כמו השפעתן של התרופות.

אין שמן שאני יכול להמליץ עליו ללידה, כולל שמן נר הלילה המופק מצמח שלא נועד למאכל אדם. גם שמן אינו מזון ואינו מייטיב עם הגוף.

הכנה ללידה בשלב מתקדם של ההריון יכולה להתבצע בכמה מישורים: תזונתי טבעי שמותאם לך, הרפיות לגוף ולנפש, תרגילי נשימה, הפעלה גופנית סולידית המתאימה למצב, מנוחה רבה, הימצאות בסביבה רגועה, מעודדת ונעימה וחשיבה חיובית אופטימית.

lilu31

New member
תודה לעונים

אני עושה מדיטציה כבר שנים ואכן עוזר מאד.
האם יש נטורופט בפורום שיכול להתייחס לשאלות הספציפיות שלי?

תודה

את יכולה לפנות לשאול בפורום הריון ולידה

מטפל אחראי נזהר בייעוץ אינטרנטי למי שאינו מכיר עקב ניסיונו שדבר שיכול לעזור לאחד, יכול להזיק לאחר.
לכן מוצע לך לפנות למטפל שיכיר אותך אישית
ופה חוזרים על האזהרה הזו שוב ושוב.
יתכן שבפורומים אחרים סביב הריון/לידה תוכלי לקבל תשובה פשוטה וישירה יותר. (או לנסות לגגל)
הריון קל ולידה נעימה!

0 אור 0

New member
אני נטורופטית ומטפלת בצמחי מרפא

ויש לי קושי לענות על שאלה כזו בלי להכיר אותך - בכל זאת הריון זה לא משחק,
בכל זאת איזושהי תשובה:
עלי הפטל מגיעים מהרפואה העממית, כשהמסורת טוענת שהם מסייעים לחיזור הרחם , הרגעתו והכנתו ללידה.
מכיוון שאני לא גדלתי במסורת הזאת , אני לא יכולה להעיד עליו מנסיון אישי, אבל בהחלט בשליש האחרון של ההריון אין שום בעיה להשתמש בו בחליטה ואין חשש שהוא יזיק.
לעומת זאת לגבי נר הלילה הדעות חלוקות - אם כוונתך לשימוש חיצוני לעיסוי, אז אין בעיה בכלל. כל שמן צמחי טהור יתאים וביניהם שמן נר הלילה.
אני לא דולה , אבל לפני שאת מתחילה בעיסוי פירינאום להתייעץ עם דולה בדיוק איך ומתי (יש הטוענים שעיסוי מוקדם מדי עלול לזרז את הלידה)
לגבי שימוש פנימי - יש לא מעט מקורות שאוסרים על שימוש של שמן זה בהריון. אין לי נסיון אישי אתו (לא לעצמי ולא למטופלות) - אבל בודאי שניתן להשתמש במזונות כמו אגוזים, אבוקדו וטחינה שמכילים את השמנים החיוניים לגוף במקום בכמוסות.

יעל ND

New member
דעתי

היא שאף אחד מאלה לא יעזרו יותר מאשר במסגרת אפקט פלסבו (ואת השפעתו לא ניתן לנבא מראש...).
עזבי את הדברים האלה. תשתי טוב, תאכלי טוב, תשני מספיק, תגיעי ללידה רגועה - והכול יהיה בסדר, בע"ה.

lilu31

New member
תודה לכולכם

אני בדרך כלל נזהרת עם עצות מאנשים שאינם בעלי מקצוע, אבל את הדברים שכתבתי שמעתי וקראתי במספר רב של מקורות שעליהם אני סומכת.
לכן, אני כן לוקחת שמן נר הלילה בקפסולות כל בוקר ושותה חליטת עלי פטל פעם ביום.
אני עושה קצת מדיטציה, קצת יוגה ונמנעת מעימותים-
שבוע 38, מקווה שאני בדרך הנכונה...

למעלה