הכנה לכתיבה

הכנה לכתיבה

שלום לכולם אני אמא לילד בן 5 ו-9 ח' שאמור להתחיל שנה שניה בגן חובה רגיל אחרי שנתים בח"מ ושנה בגן משולב. הילד סובל מבעיית קשב ולאחרונה התחלתי לתת לו רטלין וברור שהתרופה מתאימה לו. הילד מפותח בהתאם לגילו בתחום השפתי אבל מצייר כמו בן שלוש-ארבע (במקרה הטוב ובעזרת תיווך) ברור לי שצריך מרפאה בעיסוק טובה אבל מערכת החינוך לא תוכל לסייע לנו יותר ואילו בקופת חולים קבעו לנו אבחון לסוף ספטמבר. לי בבית יש ילד שמוכן לעבוד אבל אמא שלו לא ממש מומחית. בחוברות עבודה הוא שמח למתוח קוים ולהקיף בעיגול אך לא מתלהב (בלשון המעטה) מלעבור על קיוקווים. הוא אהב מאד משימה של מעבר עם עפרון בתוך מסלול (לא מבוך) אבל בחוברות אין כמעט משימות כאלה. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על חוברות עבודה מתאימות וכל פעילות לשיפור הקשר בין הילד לעיפרון... המון תודה מיכל

ברוכה הבאה ישעיהו בא../images/Emo39.gif

שגם מסבירה קצת רקע, וגם נותנת רעיונות לתרגול ... "נעים לכתוב" מוכנות לכתיבה של חיה קושניר, היום ניתן להשיג בחנויות הספרים ...

חוברות של חיה קושניר

תודה נגה, בדקתי חנויות ספרים באנטרנט ומצאתי שלחיה קושניר חוברות בשם :"אז מה עושים" ו-"בואו לצייר". האם את מכירה חוברות אלו ? ואם כן האם הם מתאימות לבני ? בנוגע לחוברת "נעים לכתוב" האם זאת חוברת הכנה לכתיבה או חוברת לתלמידי כיתה א'? תודה מיכל

fez1

New member
שבוע טוב מיכל ../images/Emo140.gif

לחיה קושניר חוברת מוכנות לכתיבה - לילד וחוברת להורה /מורה /מטפל . בחוברות הסברים ורעיונות לתירגול שתוכלי ליישם בבית בדרך נעימה וחווייתית."אז מה עושים" מתאימה לצורך של פתרון בעיות בחיי הילדים ולאו דוקא למה שבקשת . את "בואו נצייר" איני מכירה . ממליצה על החוברות שלה גם בגלל השילוב בין רעיונות אימון גופני ודפי עבודה חווייתיים . קיימות שפע של חוברות מוכנות אחרות ( בכללן חוברת "מוכנים" )והכי טוב "להוציא" מכל אחת מה שמתאים ורלוונטי אבל זו בעיה שיכולה לבוא על פתרונה רק בקליניקה או בגן ( תוכלי לבקש מהגננת לצלם מהחוברות שלה ) . אם ילדך אינו אוהב לעבור על קווקווים זו אינה בעיה והוא לא צריך ...זו לא הדרך היחידה ללמוד (ויש המסתייגים ממנה ), במיוחד שציינת שהוא אוהב לשרטט/לצייר בדרכים נוספות . חשוב לזכור שלא להתעסק יותר מדי בדפי עבודה ולמצוא את האיזון עם המשחק שכ"כ חיוני בגילו ! בהצלחה וכל הכבוד על ההתגייסות לעזרת בנך !

דובישה

New member
דפי עבודה

כמעט בכל חנות צעצועים או מכשירי כתיבה יש סטנד עם חוברות ודפי עבודה, אני יכולה להמליץ לך על הסדרה המגוונת של "בוקי", יש להם הרבה סוגי מבוכים. בכל מקרה כאשר בנך יתחיל את הטיפול תוכלי לבקש המלצה יותר רלוונטית לטיפול מהמרפאה בעיסוק ואולי גם תקבלי צילומים של דפי עבודה ממנה. בהצלחה

למעלה