הכנה לכיתה א'

הכנה לכיתה א'

שלום לכולם,

הילדון בן 6, נמצא בחט"צ.. ומתעתד לעלות לכיתה א'. ביום האחרון של הלימודים לפני היציאה לחופשה קיבלתי שיחת טלפון מהגננת בה התבקשתי לשבת עם הילד קצת על אותיות - כתיבה וקריאה בחופשה.
קצת רקע- יש לו בעיה בחגורת הכתפיים שבגללה הוא נרתע מיצירה/ כתיבה. אנחנו מטופלים כבר שנה בריפוי בעיסוק וכבר מתחילים לראות תוצאות, אבל הדרך עוד ארוכה ובנתיים ההתנגדות גדלה.
ניסינו אתמול לשבת איתו קצת ונתקלנו בהתנגדות קשה, כולל צעקות ובכי. וכאן אני צריכה את עזרתכם.

איך אפשר לעשות לו את עניין הלימודים בדרך חיובית יותר, איך מגבירים את המוטיבציה ? אני לא רוצה שכבר מעכשיו הוא יהיה באנטי ללימודים, ומצד שני לא בא לי שהוא ייפגר מאחורי כולם.
ניסינו כבר לקנות לו חוברת ביחד, להראות לו כמה נחמד זה לקרוא ( הוא מזהה אותיות ויכול לחבר אותן למילה ולקרוא ), לעודד ולחזק. ועדיין, הוא מאוד מאוד מתנגד

המון תודה וסליחה על האורך

שירהד1

Member
מנהל
עונה כמרפאה בעיסוק-

שלום גם לך,
שאלת יצירת המוטיבציה ללימודים אצל ילד שיש לו קשיים היא שאלת מיליון הדולר!
זה מאוד לא פשוט, ודורש הרבה יצירתיות והרבה סבלנות, ידע ונסיון של אשת המקצוע שעובדת עם הילד.
אני מקווה שהילד מטופל על-ידי מרפאה בעיסוק מקצועית, בעלת ידע וניסיון. היא זו שצריכה לתת לכם את ההדרכה ואת המענה לכל שאלותיכם הכה חשובות.
ואם היא לא נותנת את המענה לכל שאלותיכם ולא יודעת לתת הדרכה נכונה הביתה- אז חישבו שוב האם היא אשת המקצוע המתאימה עבור ילדכם ועבורכם.
לפי התיאור שלך, סביר להניח שיש לילד יותר מבעיה גרפו-מוטורית, שכן הוא מתנגד גם לפעילות של ראשית קריאה.
זה תפקיד אשת המקצוע לומר מהם הקשיים של הילד, מהן העוצמות שלו והחוזקות שלו, ולבנות תוכנית טיפול הולמת- בכל הנדרש- קריאה, כתיבה, מוכנות לחשבון ועוד.
אגב- מה קורה אם יכולות הקשב והריכוז של הילד?

ועוד דבר-האם הגננת רק אמרה לך "לשבת עם הילד", או שנתנה לך הדרכה ספציפית איך ומה לעשות? כי סתם לזרוק על ההורים מטלות, מבלי לתת להם כלים כיצד להתמודד עם חוסר המוטיבציה של הילד ועם הקשיים- זו ממש לא חוכמה. סתם גורם לתסכול של ההורים ושל הילד- וזה בדיוק מה שקרה לכם- צעקות, התנגדויות, מריבות. חבל.

אני באמת לא חושבת שניתן לייעץ בצורה רצינית דרך האינטרנט. צריך פה אשת מקצוע. אולי המרפאה בעיסוק שעובדת איתו ואולי מישהי אחרת.

kramerkaren

New member
צודק. חוברות העבודה משעממות.

בכלל - למידה דידקטית היא לא כיפית, והרבה פחות יעילה.
במקום לכתוב שורה אחרי שורה של "א" - הרבה יותר כיף להכין בצק, ללוש, לרדד, ולגלגל "אלפ"ים, לקרוץ את האות, לצייר א מגואש, או בתוך קמח על השולחן.
אפשר לרוץ בגינה לחפש דברים באות א, או בסופר. אפשר להכין, איתו, הרבה מדבקות עם האות א, וללכת להדביק אותן בכל מקום עם א.
ואז עם ב. וכו.
יותר חווייתי, יותר מעניין, יותר תואם גיל ובלי התנגדויות.

שירהד1

Member
מנהל
נכון, אבל לא מדויק-

ילד עם התנגדויות חריפות, עלול להתנגד לכל סוג של פעילות, וצריך לדעת היטב מה עושים איתו ולמה ולדרג היטב את הפעילויות.
מעבר לזה- את נתת דוגמאות נפלאות לעבודה על מה שנקרא: "הקשר הגרפו-פונמי"- כלומר- לדעת לקשר בין הסמל של האות לצליל שהסמל מייצג. אבל זה רק חלק קטן מאוד ממה שצריך לדעת לפני כתה א'...
שוב- אני חוזרת שנדרשת פה עבודה של אשת מקצוע+הדרכה מקצועית וספציפית לאותו הילד לעבודה עימו בבית ובגן.

תודה לשתיכן, אז אתמול נפגשנו עם המרפאה בעיסוק

וגם מולה הוא גילה התנגדויות, כנראה שהחופש בשילוב עם הלחץ שלנו, לא עושה טוב לאף אחד.
קיבלתי ממנה קצת הנחיות ואני אנסה לעשות מה שהיא אומרת, אני אנסה גם לעשות את זה בצורה יותר טובה וחוויתית ( הרעיונות של קרן מצויינים ויכולים לתפוס אותו )
&nbsp
לצערי מהגננת לא קיבלתי שום הנחיות.
&nbsp
המון המון תודה וחג שמח
&nbsp

שירהד1

Member
מנהל
מותר לשאול משהו?-

באיזה חודש הילד נולד? כלומר- בן כמה הוא בדיוק?

כמה דברים

זה שהוא מזהה אותיות
ויכול לחבר אותן למילה זה מספיק
לא צריך מעבר לזה
בגלל הבכי והצעקות מציעה קודם כל
לקחת כמה צעדים אחורה ואז להתחיל מחדש
עם העצות של קרן ושל שאת המקצוע

כן. זה מה שאנחנו עושים,

ובכלל החלטתי לעשות לו את כל העניין חוויתי יותר ופחות דידקטי. ילמד - מצוין, לא ילמד- אז ידביק את הפער בכיתה א'
אין לי אנרגיות להתחיל לריב איתו על שיעורים כבר מהגן חובה. יש גבול לכל תעלול...
&nbsp
תודה לכולן וחג שמח
&nbsp
זברה
&nbsp

שירהד1

Member
מנהל
זה לא עובד ככה-

לצערי, זה לא עובד ככה- זה לא שאם עכשיו לא ילמד, אז ישלים את הפערים אחר כך. אצל ילדים עם קשיים התפתחותיים ו/או לקויות למידה- צריך עבודה רבה יותר על מנת לאפשר תפקוד יעיל, בוודאי בכל מה שקשור ללמידה.
לא צריך לריב איתו ולא צריך להכין שיעורים בגן חובה. אבל בהחלט נשמע שצריך לעבוד איתו באופן מקצועי עם הדרכה לכם ההורים ולגננת. זאת על-מנת שיגיע לכתה א' עם יותר ביטחון עצמי ביכולותיו ויותר בשל להתמודד עם קשייו ועם מצבי תסכול.
שוב- זה לא משהו שאת כאמא אמורה לדעת כיצד לעבוד איתו, אלא תפקידה של אשת המקצוע לדעת לסלול את הדרך הנכונה והיעילה ביותר עבור בנך.

למעלה