הכנה לכיתה א'

happy end

New member
הכנה לכיתה א'

שלום לכם,
חדשה כאן. הגדולה שלי (בת רבע לשש) עולה שנה הבאה לכיתה א' ואני קצת מבולבלת לגבי הדרישות בבית הספר מבחינה דידקטית. הגננת שלנו אמרה שהילדים צריכים להכיר ולכתוב אותיות ומספרים, לזהות צלילים ולהמיר אותם לאותיות וכן חיבור חיסור בסיסי של מספרים. את כל אלה הילדה אכן יודעת. כותבת את כל האותיות בדפוס וחלקם גם בכתב, וגם מילים שלמות לפי צליל (למשל אם ניגד לה את המילה "גמד" תוכל לכתוב אותה),יודעת חיבור וחיסור, מזהה מספרים עד 100. היא בעלת אחיזת עפרון מצוינת, מוטריקה עדינה מעולה, אוצר מילים יפה, טובה במשחקי מילים (חרוזים, הפכים, צליל פותח וסוגר) ובעלת ידע כללי רחב. אולם היא לא ממש קוראת מלבד מילים שמוכרות לה כמו "שבת" שהיא מזהה ו"מצלמת".

רציתי להתייעץ עם מנוסים ממני, האם באמת בהתחלה של כיתה א' הרמה היא של זיהוי אותיות וזהו? אצלנו עכשיו יש אטרף לקראת כיתה א' ורושמים לקורסי הכנה, וחוגים. אני יושבת מדי פעם עם הילדה על חוברות עבודה ואת כל מה שיש בחוברות האלו היא כבר עושה בקלות. אני די אנטי לקורסי ההכנה אבל יש לי חברה מישוב אחר שסיפרה לי שאצלהם כולם עשו והילד שלה שלא השתתף נכנס לכיתה א' כשהוא מפגר מבחינת הרמה הכללית של הכיתה וכל הסיפורים האלו מלחיצים אותי. אני תוהה עד כמה להלחץ ולהלחיץ ביחוד שהילדה שלי גם ככה פרפקציוניסטית וחוששת. ובעיה נוספת, אני ממש לא יודעת איך מלמדים קריאה בסיסית, ניקוד אני כבר לא זוכרת היטב וכו'.

אשמח לשמוע מניסונכם עם המערכת, האם ועל מה כדאי לעבוד בבית לפני בית ספר?

מיומנויות לכיתה א'

חשוב שילד המגיע לכיתה א' יהיה מוכן לקליטת מיומנויות היסוד: קריאה כתיבה וחשבון (חיבור וחיסור). נשמע שלבתך יש מיומנויות אלה ואין צורך לדרוש ממנה יותר מזה. אם היא מתעניינת ופונה ביוזמתה, אזי אפשר לקדם אותה עוד קצת.
מעבר לכך חשוב שהיא תדע להתמודד עם בעלי סמכות שונים. למשל, לא תהיה לה בעיה להשתתף בשיעורי ריתמוסיקה, לתפקד בגן עם הגננת המשלימה וכו'. חשוב שהיא גם תוכל לשחק עם ילדים שונים ולא תצמד לחבר/ה אחד או שניים.
אם יש לה את המיומנויות האלה, אין לך מה לדאוג.

פולספגן

New member
קורסי ההכנה לא מיועדים למה שכתבת

הם בעיקר מיועדים למי שיש קוצים בתחת ומנסים ללמד אותו לשבת במסגרת שיושבים בכיתה.
הם מלמדים קצת סדר בארגון כמו לסדר כלי כתיבה בקלמר ולסדר תיק.

גילוי נאות: אני כותבת את הדברים ע"ס מה שקראתי ולא ע"ס נסיון אישי.

כתבתי מתוך ניסיוני בהובלת תלמידים להצלחה

נכון שנתתי לך כיווני מחשבה מעבר לדברים הנלמדים בקורסי ההכנה לבית הספר,
מתוך כוונה למקד לך את האתגרים המרכזיים אליהם תידרש בתך בבית הספר

ברוכה הבאה

לפי מה שכתבת
היא מוכנה+ לכיתה א
גם אצלנו היה באופנה לשלוח לקורס הכנה לכיתה א
אני לא שלחתי כי זה נפל לנו על הטיול הגדול של החופש

הילד הגיע לכיתה א עם ההכנה מהגן
והסתדר מצוין
80% מילדי הכיתה היו בקורס ולא כולם הגיעו ברמה גבוהה
וחלקם אפילו פיגרו אחר הקצב בכיתה
את ממש לא צריכה ללמד אותה קריאה או ניקוד
היא תלמד יחד עם הכיתה ובשיטה שהמורה מלמדת
ההפך את עלולה לבלבל אותה

R i c k u s h

New member
נשמעת מוכנה ביותר!

הגדול שלי נכנס לכיתה א' בלי שידע לקרוא (ולא שלא ניסיתי ללמד אותו...) וביום הראשון כשדיברתי עם ההורים חטתי הלם כי הרוב ידעו לקרוא ברמה כלשהי.
היום הוא בכיתה ב' כבר בכיתה א' לקראת חנוכה המצב בכיתה התאזן ולא הית יכולה להבחין בין אלה שבאו מוכנים יותר לאלה שלא.
היום אני חושבת שהוא בין הטובים בכיתה בקריאה, קורא חופשי ללא ניקוד ובולע ספרים שלמים.

תשמרי את הכסף שלך

ואם ממש בא לך את יכולה לנסות איתו ספרונים לפי תנועות (אם זו השיטה שמלמדים אצלכם בבית הספר) וללמד אותו לקרוא קמץ- פתח (A) שזה די קל.

ריקי

<מוכרת כ-want a baby אבל כבר ממש לא שם>

נשמע שמבחינה לימודית היא לגמרי מוכנה

אני מזמינה אותך להכנס לאתר שלי ולקבל במתנה את המדריך להורים וילדים להכנה לכיתה א'-שם תקבלי רעיונות להכנה בתחומים נוספים.

happy end

New member
תודה רבה

על העידוד וההרגעה. פשוט אני שומעת מהרבה הורים על קורסי ההכנה האלו וקצת נלחצתי. שמחה לשמוע שיש יישור קו מהיר בין ילדים ברמות שונות בכיתה.
לא מאמינה שהתינוקת שלי כבר עולה לכיתה א'...

R i c k u s h

New member
זוכרת את זה כמו אתמול

לפעמים אני קוראת את מה שכתבנו פה לפני שנתיים (כל מי שהילדים שלה בכיתה ב') והיינו בדיוק באותו המצב (להעלות ליגה תאשר)
שמחה להרגיע אותך

ריקי

למעלה