הכנה לכיתה א

הכנה לכיתה א

שלום, לפני כחודש היה כאן שרשור בנושא סדנת הכנה לכיתה א' - בעד ונגד. יש אצלנו סדנת הכנה, אבל לא ללימוד קריאה וחשבון (קודם כל הוא כבר יודע ואני לא הייתי שולחת אותו לסדנה בשביל זה) אלא יותר הכנה רגשית, ואני חושבת שזה מה שחסר אצל הבן שלי. מצרפת את הקובץ שקיבלתי מהם היום במייל ואשמח לשמוע חוודת דעת לכאן ולכאן, לגבי התוכנית במפרט ולגבי סדנה כזו בכלל (הכנה נפשית) תודה

מוזר היום גם אצלי לא עובד

העתקתי את עיקרי הדברים: מטרת הסדנה - לעזור לילד להסתגל למסגרת ולאתגרים התפקודיים, הרגשיים והחברתיים אליהם יהיה חשוף בתחילת בית הספר. - הקניית אסטרטגיות למידה . (סריקה, השוואה, העתקה מהלוח וכו') - שיפור יכולת הריכוז, זיהוי מסיחים ונטרול במידת האפשר - הבנת הוראות מורכבות - התארגנות עם ילקוט ואביזרים נלווים (קלמר, קלסר, מספריים וכו') - ישיבה נכונה בכיתה (כסא ושולחן, הצבעה) - פיתוח הרגלי עבודה ולמידה עצמאית וכן שיעורי בית (התמודדות עם לקיחת אחריות,ארגון זמן, התמודדות עם משימות) - מפגש בסיסי עם השפה הכתובה (מילה, מספר,רווח, שורה, שימוש במחברת) - שיפור יכולת הבעה (סיפור, הסקת מסקנות, ביטויי שמחה, כעס, תסכול,רצון וכו') - שיפור מיומנויות חברתיות (המתנה בתור, בקשת עזרה, כללי משחק, עבודה בזוגות, עבודה בקבוצות, דחיית סיפוקים וכו). הסדנה כוללת מפגש ראשון עם ההורים המסביר את מטרת הסדנה ואת דרך העבודה. המפגשים יועברו באופן חווייתי, ויכלול סימולאציות רבות מחיי היום יום בכתה א' כולל מטלות לבית . המיומנויות בתחומים השונים יועברו בעזרת תכנים שונים ומגוונים המותאמים לגיל ולקבוצה. את הסדנה מעבירה איה אביהו - מרפאה בעיסוק המתמחה בטיפול בילדים. עד כאן מה שהיה רשום. שוב אני כותבת זה לא פירסומת, ואני רשמתי אותו ואתמול היה המפגש הראשון, פשוט מעניין אותי מה חושבים על זה הורים אחרים, אצלנו אין סדנא כזו, ממש ברגע האחרון מצאתי בישוב לידנו (אתמול רשמתי אותו ואתמול זה התחיל), בקבוצה יש 8 ילדים ומתוכם שניים מהישוב שלנו, אני חושבת שאם היו מארגנים משהו כזה אצלנו כן היו הורים שהיו רושמים את הילדים שלהם. דרך אגב הם עובדים עם כללית מושלם ויש החזר של 50%, כלומר קופ"ח חושבת שזה חשוב.

למעלה