הכנה להנקה

sagitcnaan

New member
הכנה להנקה

אני בהריון השני שלי בחודש שביעי ובלידה הקודמת הנקתי שישה חודשים מלאים אבל סבלתי מאוד מפטמות סדוקות וכאבים. רציתי לדעת האם יש משהו שאוכל לעשות ע"מ שאוכל למנוע זאת הפעם. האם ניתן למרוח איזשהו תכשיר או בדרך אחרת ע"מ להכין את עצמי להנקה.

1טלטלים

New member
הכנה להנקה

הנכה להנקה מתרחשת כבר עכשיו,שדיים גדלים,פטמה מתכהה וזה על מנת שתינוק יבדיל בינה לבין שאר הגוף(ידוע שתינוק נולד עם ראיה לא מפותחת וצבעה הבולט של פטמה עוזר לו למצוא אותה),לגבי סיכוך,אם תשימי לב לפטמתך כאשר היא זקורה מעט ,אז תראי על ההילה(חלק הכהה)נקודות בולטות(מזכיר את עור הברווז)אלא הן נקודות מונגומרי האחריות בין היתר לסיכוך/שימון הפטמה,כך שאין שום צורך שתשימי משחה כלשהי בשלב זה,אין גם לעסות את השדיים בשלב זה,לבשי חזיה שהיא נוחה ולא אדוקה מדי,אם יש באפשרותך לוותר על חזיית ברזלים עשי זאת.לבשי כבר בשלב זה חזיית הנקה היו נוחה יותר. אני מבינה משאלתך שהנקת את ילדך הראשון אף כאבים וסדקים בפטמות,כל זה ניתן למנוע ע"י תפיסה נכונה של השד.מצרפת לך כמה תמונות של תפיסה נכונה, תראי אותן ,תתרשמי ושמרי אותן לעת הצורך.חשוב מאוד לפני שמכנסים את הפטמה לפיו של התינוק,לגרות אותו לפתןח פה כמה שיותר גדול ולהשתדל שרוב מן ההילה התחתונה תכוסה בפיו,בצורה אסימטרית.אפו וסנטרו של תינוק צמודים לשד,שפתיו מופשלות כלפי חוץ. מציעה לך גם לבקש מחברות טובות/הורים ושאר קרובי משפחה במקום מתנות ובגדי תינוק להביא לך יועצת הנקה מוסמכת לאחר לידה על מנת שזאת תלמד אותך מהי תפיסה נכונה,איך מתמודדים,איך מלמדים תינוק לינוק ואותך להניק,למרות שזה טבעי אין זה ככה.זוהי מיומנות הנרכשת. באיזה ביה"ח(ב"ה)תרצי ללדת?היכן את גרה? תשובות שלך חשובות לי על מנת שאוכל להפנות אותך ליועצת שקרובה למקום מגורייך וכך גם תוכלי להישאר איתה בקשר ולהעזר בה בעת הצורך. אמא של טל כמובן,מצרפת לך מס' טלפון של קו החם של ליגת לה לצ'ה ,מדריכות הנקה ותיקות ומקצויעות יעזרו לך ויפנו אותך בעת הצורך.

1טלטלים

New member
ועוד משהו חשוב שיכול לעניין אחרות

בשבוע של ה-9 בינואר ישודר קורס ההנקה בהנחיית אסתר גרוניס בערוץ הופ ההורים ( ערוץ 41). תוכניות הקורסים ישודרו מידי יום (א'-ה') בשעה 11:00 בבוקר, ובשידור חוזר בשעה 18:30///ערוץ זה קיים בHOT אמא של טל

sagitcnaan

New member
באיזה ביה"ח(ב"ה)תרצי ללדת?

תודה לכן על העיצות. האמת היא שפעם קודמת קצת התקשתי לקבל ייעוץ מוסמך. לא ממש הצלחתי ליצור אתכם קשר ולכן אשמח מאוד לטלפון של מישהי שאוכל להיות איתה בקשר כבר מעכשיו. אני גרה בחיפה וכנראה (אם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון) אני חושבת ללדת ברוטשילד בגלל החדר הטיבעי שלהם. לגבי הבליטות מסביב לפיטמה, אני לא ממש בטוחה כי כבר עכשיו הפיטמות שלי קצת יבשות ואני לא שוטפת אותן בסבון(מניסיון של פעם קודמת). אשמח מאוד לשם וטלפון......תודה

sagitlaleche

New member
הכנה להנקה ../images/Emo20.gif

בנוסף לכל מה שטלטלים1 כתבה, לגבי הכנת הגוף להנקה, אני רוצה להוסיף לגבי ההכנה ה"לימודית" להנקה. למרות שהנקת 6 חודשים מלאים, סבלת מכאבים ופטמות סדוקות. הנקה לא אמורה לכאוב או לגרום לפטמות סדוקות. אם כן, זה סימן לכך שהתינוק/ת שלך לא תפסו טוב את השד. כדאי לקרוא בספרים עדכניים לגבי תפיסה טובה, להגיע למפגשי ליגת לה לצ'ה באזורך ולראות נשים מיניקות ולשאול שאלות הקשורות להנקה ואפילו פגישה עם יועצת הנקה מוסמכת ל"הכנה להנקה" יכולה לעזור ולהביא אותך הפעם מוכנה יותר וכואבת פחות. אני חייבת לציין שהתינוקות שלנו לא אותו הדבר, והפעם יכול להיוולד לך תינוק שיידע את העבודה מצויין מההתחלה ולא תחושי בכאבים או בפטמות פצועות. כדי להכין את הפטמות עדיף להניח לגוף לעשות את עבודתו ולא להפריע במקלחת עם סבון או שמנים. בלוטות מונטגומרי שמתחילות לבלוט במהלך ההריון מפרישות חומר מסכך שמשמן את ההילה והפטמה באופן טבעי. סבון מקלקל את הפעולה הטבעית הזו ומייבש את חומר הסיכוך.

למעלה