הכנה להנקה

הכנה להנקה

בוקר טוב! אני לפני לידה רביעית, שבוע 39. בלידות הקודמות היתה לי בעיה בהנקה של חוסר בחלב, אני עוד זוכרת שהנקתי את הקטן בבית החולים ולא היה לי חלב, הוא בכה נורא ואני ביחד איתו. כעת בשבוע 39, אני מרגישה שהשדיים שלי ריקים לגמרי כמו שקיות ניילון ריקות, וכשאני מנסה לטפטף טיפות מהשד לא יוצא כלום!!! האם זה מראה שגם הפעם הולך להיות סיוט? מה אפשר לעשות בכדי להגביר את כמויות החלב? תודה

Revili

New member
הכנה להנקה

נדירים מאד המיקרים שקיים באמת חוסר או בעיה בייצור חלב. בד"כ הקשיים בהנקה נובעים מידע לא מספק, הדרכה לא מקצועית ולחץ מובן של האמא לגבי תזונתו של התינוק שלה. כרגע את לא אמורה לחוש שום מלאוץ בשדיים וכך גם בימים הראשונים לאחר הלידה. לא אמור להיות לך חלב בבית החולים ומה שהתינוק צריך ואמור לקבל זו כמות קטנה מאד של קולוסטרום המהווה את כל התזונה בימים הראשונים. החל "האמיתי" ותחושת המלאות בשדיים תגיע רק כמה ימים לאחר הלידה. סיבה עיקרית נוספת לחוסר הצלחה בהנקה היא חיבור לא נכון של התינוק לשד וכתוצאה מכך יניקה לא יעילה וכאבים ופציעה של הפטמות. חשוב מאד לקבל הדרכה מקצועית בנושא ולצערינו בחלק גדול ממחלקות היולדות אין יועצות הנקה מוסמכות או שהן לא נמצאות בחלק גדול מהיממה. צרי קשר כבר עכשיו עם יועצת הנקה מוסמכת מהרשימה והתייעצי איתה לגבי הדרכה וליווי לאחר הלידה. במקביל, קראי כמה שיותר חומר בנושא ההנקה והימים הראשונים...תמצאי חומר רב במאמארי פורום זה, בשאלות נפוצות ובאתר "מניקות". בהצלחה.

מסכימה ומוסיפה

כדאי לך לקבל הדרכה לפני הלידה. ברוב האזורים בארץ יש קורסי הכנה להנקה, שם תוכלי לקבל את כל המידע ולשאול שאלות. הכיני לך בתיק הלידה טלפונים של יועצות הנקה מאזור נגורייך והזעיקי אחת מהן אלייך, אפילו לבית החולים, במידה ואין שם יועצת הנקה זמינה. יידע מוקדם בשילוב עם עזרה מקצועית מוקדם ככל האפשר אחרי הלידה יעזרו לך להתחיל את הדרך בצורה טובה יותר. בהצלחה

למעלה