הכנה לדיסק

stavmax

New member
הכנה לדיסק

יש לי Specialized Stumpjumper M4 ואני יודע שיש הכנה מאחורה ומקדימה למעצורי דיסק השאלה היא עם החישוק והHub מתאימים.? (http://www.specialized.com/SBCBkModel.jsp?san=02StumpjumperM4&bl=top&my=2002 ואם לא כמה יעלה להחליף?

yaronshlomo

New member
תשובה רצינית

נאבה פשוטה תעלה לך 300-400 ש"ח אולי אפילו קצת יותר, תוסיף לזה עבודה 100-150 ש"ח (פירוק השפיצים ובניית גלגל) ואחרי כל זה לך תקנה גם ברקס דיסק מעל 450 ש"ח לפחות למעצור ברמה סבירה שיצדיק את כל ההשקעה. וזה רק לגלגל אחד. לא בטוח ששווה לך.

yaronshlomo

New member
שכחתי להוסיף

שאם יש לך נאבה מתאימה לדיסק כמעט בטוח שהיא תתאים לכל סוגי הדיסקים. בכל מיקרה קח לחנות לבדיקה לפני שאתה קונה או מזמין מהאנטרנט.

stavmax

New member
אתה יכול לנסות להגיד לי או מישהו אח

אחר לפי המפרט אם הכל מתאים ? כי מחר אני הולך לחנות כבר ואני מעדיף לדעת כבר עכשיו במה זה כרוך יש לי תקציב של עד 1700 ש"ח הכל (תעיף מבט במפרט של האופניים נראה לי בכלל הכל מתאים)

stavmax

New member
אתה יכול לנסות להגיד לי או מישהו אח

אחר לפי המפרט אם הכל מתאים ? כי מחר אני הולך לחנות כבר ואני מעדיף לדעת כבר עכשיו במה זה כרוך יש לי תקציב של עד 1700 ש"ח הכל (תעיף מבט במפרט של האופניים נראה לי בכלל הכל מתאים)

yaronshlomo

New member
אין לך נאבות לדיסק

לפי המפרט בקישור שצירפת כך שאל תחשוב אפילו לשדרג לדיסק כי זה יעלה לך יותר מהאופניים שאתה מתכוון לקנות 1700 ש"ח נכון? כך ניראה נאבות לדיסק שתוכל להשוות.

yaronshlomo

New member
בארץ יעלה לך 400 ש"ח

אולי קצת פחות במקרה הטוב ואני מדבר על LX.אלא אם יש לך מישהו שיביא לך מארה"ב ואז כל החבילה תעלה לך 240$ לא כולל משלוח מ SUPERGO לנאבות ולזוג AVID MECH DISK BRAKE. ותוסיף לזה עבודה בארץ. דרך אגב בסביבות 8500 יש לך אופניים ש"מ עם מעצורי דיסק הידראולי של שימנו, KONA DAWG בסלאלום אז אם אתה כ"כ רוצה דיסק אולי שווה לך לבדוק.

stavmax

New member
האופניים אצלי! אני לא קונה אופניים

לא יודע מאיפה הבנת שאני קונה אופניים!!! נאבה לא יקרה כל כך אתה מגזים ואני רוצה דיסק הידראולי לא מכני

leo07

New member
כנס...

בחישוק לא צריך להיות משהו מיוחד, פשוט בחישוקים יעודיים לדיסק אין את הדפנות המיועדות ל v-brake. בקשר לנבות תסתכל עם יש חורים בצד שמאל, אם כן יש לך גלגל מוכן לדיסקים, תתחדש...

shl17

New member
דיסקים

נניח שאתה רוצה דיסק הידראולי טוב אם נלך על hope לדוגמא נאבות xc יעלו 200$ ברקסים m4 עוד 200$ לגלגל ועל זה תןסיף עוד עבודה של בנית גלגלים הגעת למחיר האופניים שלך(בחיים הן לא עולות 5500) יש מערכות יותר זולות אבל זה מתבטא באיכות

eni9ma12

New member
לא מכיר את האופניים אבל....

אני לא מאמין שאופניים יגיעו אם נבות מוכנות לדיסקים למקרה שהקונה אולי כן ירצה להשקיע עוד.... ובקשר לחישוקים אני לא יודע....

uritour

New member
אז זהו שיש חברות שחושבות קדימה

ומציידות את אופניהן ברמות הבינוניות ומעלה בהכנה לדיסקים, כמובן בשלדה וגם בנאבות. חברה אחת כזאת היא MARIN. לי יש את ה- NailTrail, ז"ק ברמה הבינונית של מארין, והם נמכרו ב-2002 עם הכנה לדיסקים.

nintense

New member
דיסקים

א. הנאבות שלך לא מתאימות. ב. אין הצדקה כלכלית וטכנית להחליף לדיסקים, התועלת שולית בשבילי ישראל, המחיר והמשקל גבוה. היתרון העיקרי של דיסקים היא יכולת עצירה משופרת בעיקר במזג אוויר גשום ומושלג, במז"א יבש V ברקס עושים עבודה מספקת במינימום מחיר ומשקל וכמובן גם במינימום תקלות. אם בכל זאת אתה ממש רוצה דיסקים, אז ניתן לרכוש זוג גלגלים בסיסיים עם נאבות דיסק ב 59$ ובנוסף דיסקים מכאנים של אוויד ב 140$ לזוג, סה"כ הוצאה מינימלית של 200$ לא כולל משלוח ומע"מ.

למעלה