הכן מדשאתך לקיץ ?

אף מים

New member
הכן מדשאתך לקיץ ?

בוקר טוב ושבוע טוב לכולכם בד"כ קורא ולומד הרבה (ישר כח) המצב הוא כזה: בית שכור, ובעל הבית חסך על הדשא (אבל לא שכח להוסיף סעיף בחוזה על השמירה עליו), כפי הנראה יש מספר "סוגים" של דשא... הכל מלא עשבים וגם סעידות, ועקירתם (גם וגם) נראת לי כלא אפקטיבית (עוקר כאן, צומח שם...) מה אפשר לעשות עכשיו בכדי להבטיח מדשאה סבירה בקיץ. ריסוס? האם יש ריסוס שלא יפגע בדשא? דישון? אחרי שפתרנו את בעיית העשבים? כיסוח? כמה? תודה מראש עלו והצליחו

רוּפֵן

New member
קצת מוקדם לכך אך בכל זאת, כמה טיפים

תשובתי, היא "תשובה ירוקה" - ללא שימוש בכימיקלים או ב'חומרי תרעלה' שונים.. אם תתחיל עם 'ריסוסים' שונים, תיכנס לרוטינה אין סופית שגם תעלה לך כסף רב, גם תפר את האיזון הסימביוטי בקרקע, וגם תרעיל את האדמה.. ושכרך יוצא בהפסדך. אז.. לא צריך להשקות, לפחות עד הקיץ. האדמה ספגה מספיק מים, והדשא הותיק, בעל שורשים ארוכים ועמוקים (מטר עד מטר וחצי !), יודע להסתדר היטב בלי השקיה. אם תקפיד על כך, הרי שהדשא יתגבר על ה'סעידות' ולא יאפשר להן להשתלט על השטח. בנוסף, הקפדה על עקירת 'עשבים', פעולה שאינה מסובכת - יש לבצע זאת כשהעשבים מוציאים עמודי פריחה, כך לא יפזרו זרעים ולא יתרבו ויכפילו את עצמם. להקפיד על כיסוח גבוה של הדשא, כך 'תקצור' תפרחות של 'עשבים' ותאפשר לדשא להשתלט על השטח ולהכניע כל 'עשב' אחר. עלים גבוהים של הדשא, יאפשרו לו לקלוט הרבה שמש ולהתחזק לקראת הקיץ.

רוּפֵן

New member
לא יודע...../images/Emo10.gif זה מאוד תלוי באזור..

בו אתה גר... אצלי, אני מעשב כבר כ 3 שבועות.. את העשבים שהחלו להוציא תפרחות ומעביר לקומפוסטר.. החורף המוזר הזה, עם "שליפות" של ימי קיץ, גורם לגינה להתנהג "קצת מוזר".. דשא התחיל כבר לעלות.. חודש לפני מה ש"תכננתי".. אז, בקיצור, אל תתמהמה, אם יש עשבים עם תפרחות, עקור ועשב אותם. אבל זה... אחלה ניקוי ראש.. המון רעיונות פילוסופיים
עולים בראש כשעומדים על הברכיים ומעשבים..

רוּפֵן

New member
חושב שעדיף ש'ירושלמים' יענו על כך..

יתכן שעדיין קר מדי כעת, אך אשאיר להם את "זכות התגובה"...

Rebeccan

New member
הדשא אצל השכנים שלי

הכינו את הקרקע לפני שהניחו חישדשא - הביאו אדמה גננית (חמרה חולית מהשרון) ורק לאחר הכשרת הקרקע הניחו את הדשא אם זוכרת טוב - זה היה לקראת אפריל / מאי אפשר גם בסוף מרץ - תלוי בטמפ' ובזן הדשא בשבועות הראשונים השקייה כל יום / כל יומיים לאחר שבועיים / שלושה - אם נקלט וכו', הדשא יתרומם וצריך לכסח
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

Rebeccan

New member
השכן "ירוק"

הוא בעל הגינה אני הבאתי למשל שתילים שונים האדמה והמים שלו - ואני מדי פעם קוטפת מהתוצרת נכון שווה כזה שכן
? פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

7יעלה

New member
../images/Emo207.gif האם צריך לכסח בעונה זו ?

מישהו אמר לי שבחורף לא מכסחים כי הדשא בתרדמת.

רוּפֵן

New member
זהו... שהדשא כנראה כבר לא בתרדמת..

הוא גדל ומבצבץ כי הימים מתארכים וישנם ימים חמים.. ב"חורף" הזה. אז אם הדשא גדל גבוה, כסחי אותו, אך כיסוח גבוה ולא נמוך, כדי שלא יצמיח זרעים שיעופו וינבטו לך, בכל הערוגות. כיסוח גבוה, ישאיר עלים ארוכים לדשא, ויאפשר לו לספוג אור שמש לצרכיו.

טסונמי1

New member
תלוי בכמות העשבים- בחורף עדיך

דשא מעט גבוהה יותר כהגנה על השלוחות מקרה ושלג

למעלה