הכמיהה לשלווה

myangel

New member
הכמיהה לשלווה

אם במקום לצרוח נדע לסלוח אם במקום לקחת נדע לתת מכל הנשמה אם במקום לזכור מה עשו לנו רע נתרכז בטוב אז נוכל למצוא קצת שלווה אם במקום הספק יהיה לנו אמון ברעינו אם במקום להתבודד נתאחד אם במקום לבכות נדע לשמוח אולי נמצא קצת שלווה היא נמצאת בתוכך אם תדע להביט היא בזכה שבתפילה היא זו שתחיה לנצח ואולי רק לזמן קצר תהיה שלך. נכתב בהשראת פסטיבל שנטיפי לא בטוחה שזה המקום לפרסם אותו. אשמח לקבל תגובות. אה, כן כל הזכיות שמורות.

מי אנג´ל ברוך בואך-שקט שלום ושלווה../images/Emo24.gif

היי! ממכתבך אני מרגישה שאת יודעת מה את יודעת מה את מחפשת. יחד עם זאת עדיין לא מצאת את המצרך המבוקש. כולנו מחפשים שלווה כולנו מחפשים שקט כולנו מחפשים שלום. אין כמו סליחה ומחילה על מנת לטהר את גופנו ונשמתנו. אין ספק שככל שניתן לזולת לאחר ככה אנחנו נקבל. אני מסכימה שאפילו לאדם שעשה לנו הכי רע מגיע לשלוח אור כי ככה ניתן למוסס את הרוע. הספק החשש החרדה המתח והלחץ הינם שליחים של הכח השלילי לכן עלינו להרחיק אותם ממחשבותנו. אין פסול בהתבודדות מכוון שהיא מביאה להתבוננות פנימית עמוקה. אני מסכימה שלהיות ביחד ולעשות עבודה קבוצתית יש לזה אפקט יותר חזק. אני מחזקת את דברייך: במקום ששורה הצער הכאב הדכאון והבכי אין שכינה, לכן אנו מצווים להיות בשמחה תמיד, רק כך יבוא האור הגדול. ביום שתצליחי להתפלל את התפילה האמיתית המתאימה לך ולנשמתך יהיה זה היום שתתחברי אל נשמתך העליונה ואו יאו או אז תמצאי את השלווה והיא לא תחיה לזמן קצר היא תחיה לנצח. השלווה השקט והשלום הם שמות בורא עולם. החיבור אל נשמתך הפנימית והחיצונית הוא החיבור אל בורא עולם ואל האהבה האדירה שאנו כולנו מחפשים. חבור אל המקור, אל הגנרטור אל מוקד האהבה האוניברסלית בעולם וביקום כולו. הרבה אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול מיכל

myangel

New member
אני לא ממש חדשה

הייתי בפרורום חלומות שלך בתור אורלי שזה הוא שמי . דרך אגב זה היה שיר אני משוררת בין היתר. וואו חתיכת תגובה כתבת לי ואת צודקת דרך התפילה אפשר להגיע לשלווה.

אליקים

New member
עולם אחר...

התמקדות בצד אחד, לא פותרת את הבעיה. התמקדות בחיובי, תוך מאמץ להתעלם מהשלילי, עלולה להפוך את הקערה על פיה, בתוך חלקיק שניה. מאחרי השלילי מסתתר החיובי, מאחרי החיובי מסתתר השלילי. שניהם למעשה אותו הדבר, אנו משתמשים בהם בהתאם למצב. ביטול שניהם(לא התעלמות), של השלילי ושל החיובי בו זמנית, עשוי להביא לשלווה. במצב של שלווה, כאשר ההשפעות החיצוניות, חדלות מלהתקיים, מתגלה עולם חדש, עולם שלא הכרנו קודם. העולם האמיתי...!

אני דווקא כן מציעה להתמקד בחיובי../images/Emo140.gif

אנו נמצאים במציאות עכשווית שלרובנו היא קשה והיא מיצגת את השליליות. דווקא ההתאמצות להיות בחשיבה חיובית היא מה שתביא אותנו אל שביל האמצע, אל שווי המשקל. אני לא מדברת על התעלמויות, אני מדברת על תכנות המח לחלק החיובי של החיים. מה שאתה מציע בביטול של שני המצבים יכניס את האדם לריקנות ולחלל הוא לא יכניס את האדם לשלווה. האדם ירגיש עולם חדש הוא ירגיש עצמו נקודה שמרחפת בחלל לעיתים ללא תכלית. מה הלאה איך מתקדמים מכאן?אנו צריכים מכאן להתקדם לעולם נוסף. איכן הגשר? אנחנו לא נקודה בחלל!!! האדם צריך לזהות את התכלית שלו ואת התכלית הגבוהה שלו. אדם צריך לדעת לאן לשאוף. גם עם הוא עובר מציאות קשה שלילית עליו ללמוד להתמודד איתה, כאן נכנסת כוחה של החשיבה החיובית, לא על מנת לבטל את השלילה אלא על מנת לאזן אותה. אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול מיכל

דבריך יפהפיים, מאחורי השלילי מסתתר

החיובי, אך לא נכון שמאחורי החיובי מסתתר השלילי. טוב ורע אינם סימטריים. כמו שאור וחושך אינם סימטריים, חושך נובע מהעדר אור, וקצת אור מפזר הרבה חושך. אור ואהבה, פרי מגדים

אליקים

New member
חיובי ושלילי, אור או חושך...

אור וחושך הינם מצבים פיסיים אין ביניהם קשר, חוץ מהניגוד. כדאי גם לזכור, שאור ניתן ליצור, לעומת זאת חושך לא... לעומת זאת טוב ורע, הינם המצאת האדם, ישנו המצב הטבעי, המצב האמיתי, שבו אין טוב או רע, ברגע שהאדם נכנס לתמונה, הוא התחיל לעשות דברים, יצירת הטוב, יוצרת בו בעת, את הרע ויצירת הרע יוצרת בו בעת, את הטוב, אין אפשרות אחרת, האחד לא יכול להתקיים בלי השני. כל טוב אליקים

כשבאת אל מנהרת החיים קבלת בידך

את המאור הגדול. אל תכסה אותו ואז תזעק חושך חושך. למד לתת לו לזהור באור הכי יפה לו זכית. "נר השם נשמת אדם" אור ואהבה אין סופית מיכל

למעלה