הכמות לא קובעת !!!

הכמות לא קובעת !!!

היות ויש אלפי ריקודי עם ישראליים הנרקדים שנים רבות בארץ ובעולם, יש מין הסתם גם עשרות יוצרים/מחברים לריקודי עם, שעמלו וטרחו והוציאו לאור את הריקודים כדי שאנו נרקוד ונהנה. ישנם מפורסמים יותר וישנם מפורסמים פחות, רובם חיים כאן בארץ ויש אחדים שחיים במקומות שונים על פני הגלובוס. לפעמים כשמזכירים לי שם יוצר, מייד אני רואה מול עיניי את היוצר עם שניים שלושה הריקודים המוצלחים ביותר שלו, ובמיוחד את "ריקוד הדגל". ומהו "ריקוד הדגל" ? זהו הריקוד המזוהה ביותר עם שם מחברו מבלי לגרוע מאומה משאר ריקודיו. דוגמאות ? בבקשה : נעמה - מרקו בן שמעון, שלמה ממן - שמרי לי על המנגינה, יענקל´ה לוי - ארץ ארץ, שמוליק גוב ארי - לקום ולעמוד, אבי פרץ - יום חולין, אלי רונן - את הגשם, אבנר נעים - ירדנה, ישראל שיקר - המנגינה הישנה ועוד ועוד. כמובן שיש לכל אחד מהם ריקודים רבים אחרים, ו"ריקוד הדגל" זה רק בעיני המביט, ולכל אחד שמורה הזכות לבחור לו "ריקוד דגל" אחר. יש יוצרים שאפשר לזקוף להם 100 אחוז הצלחה, תשאלו איך ? אלו שיצרו/חיברו רק ריקוד אחד והריקוד יצא להם מוצלח. דוגמאות ? בבקשה : שיר על עץ - מריומה יעקב, הורה גשר - דניאל אבנר, הורה אגדתי - ברוך אגדתי, מוכר הפרחים - דוד סויסה, לך לך למדבר - טובה צימבל, בגינת פרחים - ארז אפג´ין ועוד. מה המסקנה שלי מכל הסיפור הארוך הזה ? לידיעתכם יוצרים/מחברים נכבדים : "עדיף ריקוד אחד טוב, נרקד ומוצלח, מאשר עשרות ריקודים בינונים וגרועים" "ריקוד טוב יעשה את דרכו חיש קל ומהר ללב הרוקדים, ולא יצטרך קביים של מלווים" אשמח לתגובותיכם חברים. מירי.

כמו בכל דבר כך גם בייצור ריקודים

הכמות יכולה להפוך "איכות" וכשמישהו חוזר ועושה עוד ועוד וגם דואג לקדם בצורה יזומה את ריקודיו - בהחלט יש סיכוי שמשהו יקלט וכבר היו דברים מעולם. איני חולק על דעתך ובהחלט הייתי מעדיף שהיצרנים יהיו הרבה יותר בררניים ביצור, אך זה חלום רחוק. מה שנותר לנו הרוקדים הינו להמשיך להשקיע זמן ואנרגיה בהרבה ריקודי סרק ובמקביל להשמיע את קולנו ללא מורא כפי שעשית ואת עושה. רצוי החלט לעשות כך בזמן ההרקדה באזני המדריך-מרקיד וגם באזני מחבר הריקוד. ל"דעת הקהל" יש בהחלט יכולת להשפיע וה"קהל" נוטה בד"כ להשמיע את הדברים הטובים ופחות את הביקורת השלילית. פשוט לא נעים לומר למישהו שמה שעשה לא מוצא חן בעיניך. טבעי.

למירי. איך נדע אם לא ננסה את הריקוד

אבל לדעתי יכולה להיות ועדה אוביקטיבית עם אנשי מקצוע מוכשרים שיכולים פחות או יותר להחליט איזה ריקודים להכניס להשתלמות בת 12 ריקודים פעם בשנה ולא 25 ריקודים בהשתלמות כל כמכ חודשים וודאי לא כל חודשיים.

פלורנס1

New member
למירי - ריקוד איכותי

מירי שלום אני בדעה שלך שעדיף "ריקוד אחד טוב נרקד ומוצלח מאשר עשרות ריקודים ...." ובמיוחד לאור זאת שלכל שיר כמעט יש ריקוד.. אך לדעתי תחילה נעמוד על מי שקובע את הצלחת הריקוד בראשונה קובע המרקיד/המדריך באותם חוגים על פי הלימוד של הריקוד, על פי אופן השמעת הריקוד הלימוד, בשנית כמובן (אני יודעת שהמון לא יסכימו עימי) קובע קהל הרוקדים .. נוסף על כך הוא השיר . אני מכירה ריקודים יפים מוצלחים , שבקושי נרקדים בגלל שמרקידים לא משמיעים אותם בחוג אחד ובחוג אחר הוא נרקד ואף מבוקש איך אפשר לדעת אם ריקוד הוא איכותי? אם אהוב?

למעלה