הכל תחת שליטה

in finity

New member
הכל תחת שליטה

מה דעתכם על יחסי שליטה נסתרים?
האם קיים?
האם בריא?

נימפית1

New member
למה

את מתכוונת בדיוק ?

להצליף באמצע הרחוב או לא?
או שהכוונה ליחסי שליטה כחיים משלימים מחוץ למערכת הממוסדת?

in finity

New member
בדיוק הכוונה

שמרגיש לך יחסי שליטה במערכת שמוגדרת ונילית....

gaya36

New member
לדעתי, אם זה לא בא בטבעיות לצד השני

זה לא יכול להתקיים לאורך זמן מכיוון שצד אחד יהיה מתוסכל שהצד השני לא מבין את קו המחשבה והכוונה שבתוך מערכת יחסים שכזאת.

A לוןA

New member
את חייבת להסביר

למה את מתכוונת ב"נסתרים"-
נסתרים מהעולם- אבל ידועים לבן הזוג?
מישהו (נשוי למשל) שנמצא במערכת של שליטה המוסתרת מבן הזוג ה"חוקי"?
נסתרים- כשצד אחד מרגיש שהוא ביחסי שליטה אבל "מסתיר" את זה מהשני?
או משהו אחר?

'תגעגעתי!

in finity

New member
חייבת?! Yes Sir

התכוונתי, שאתה מרגיש שאתה במערכת יחסים של שליטה אבל הצד השני בטוח שזו מערכת ונילית לגמרי. הבנת?

וגמני... המונים

UltraL

New member
מה ד"ר פרויד היה אומר על זה?

שהכל אשמה של אמא? או חמותך?

אנסה לנחש את האפשרויות כי את לא מנדבת פרטים:
- הרגשה של שליטה שהשני לא מרגיש יכול להיות מקרה של יחסים לא בריאים כאשר גבר פועל מתוך אלימות או רודנות.
- הרגשה של שליטה יכול להיות דבר יפה עם האשה מודעת לתפקידה לשרת את בעלה כאדון גם אם הוא לא מבין בדסמ בכלל, דוגמת מודל המשפחה לפני 50-60 שנה.

אבל יש במקרים האלה שליטה ולא את יתר האלמנטים של בדסמ, זאות מערכת של שרות.

gaya36

New member
אני חושבת שהכוונה בדברים

הייתה שצד אחד יודע בדיוק מה הוא רוצה ולא מספר לצד השני שמרגיש לא טוב עם משהו שנראה לו לא טבעי.

A לוןA

New member
אני אנסה לענות

למרות שבגבינה שאת מגישה יש יותר חורים מגבינה, אז אני אנסה למלא את החסר, ולענות לפי זה-
המצב שאת מתארת הוא שלפחות צד אחד מכיר ויודע מה זה בדסמ, ומתנהג בצורה בדסמית, בעוד הצד השני מתנהג בצורה הטבעית לו (דומיננטי/סאבמיסיב) בלי להיות מודע לכך, ומבחינתו זוהי מערכת ונילית, למרות שהצד המודע רואה זאת אחרת.

השאלה- האם התפקיד שהוא מבצע בחוסר מודעות לא גורם לו תיסכול/מועקה וכו'. לדוגמא- צד אחד שתלטן (לא שולט- שתלטן) כך שהצד השני "נדחף" לעמדת ה"נשלט" וזה יותר אצלו תיסכול שמתפרץ לבסוף, או הפוך- צד פאסיבי מאוד ש"מאלץ" את השני לנקוט יוזמה תמידית, מה שמאוד מעייף אותו ויוצר גם שם תיסכולים.

אם במערכת כפי שאת מתארת כל אחד מצא את מקומו בצורה טיבעית והזוג מאושר- אני לא רואה בעיה רצינית עם זה.
הבעיה היחידה שאני חושב שיכולה להתעורר היא שהצד הלא מודע יכול להתעורר יום אחד ולחשוב שהפעילו עליו מניפולציות. וזה יכול לערער.

למה שהצד המודע לא ישים את הקלפים על השולחן? יש שם פחד מבדסמ? דעות קדומות?

in finity

New member
אין עליך אלון

אז אתן קצת יותר פרטים...
אני מחשיבה את עצמי בדס"מית, נמצאת במערכת יחסים ונילית (לכאורה?)
ותוהה למה הבדס"מ לא חסר לי.
אין ספק שיש הרבה אלמנטים של בדס"מ בזוגיות שלנו למרות שהוא לא מודע. וכן. יש פחד, ויש דיעות קדומות. ויש קבעון.
ואולי אני בכלל לא בדס"מית?
כמו שאייב אמר... אנחנו מאושרים, וזה מה שחשוב.

אבל אינפי... חייבת לחפור

A לוןA

New member
תראי

אם את לא מפעילה עליו מניפולציות כדי להפוך אותו לאט לאט לבנזוג הבדסמי שאת רוצה- אלא זה משהו שזורם בטבעיות לשניכם ולשניכם טוב עם זה- וואלה. סבבה לגמרי.
לפעמים בדסמ בא לענות על צרכים מסויימים. אולי המוטיבים הבדסמיים שיש בתוך המערכת שלך מספיקים לך- ואת פחות זקוקה ל כ ל המעטפת, אלא רק למה שעונה לצרכים האלו- ואת זה את מקבלת. אז נהדר ומצויין לשניכם!

לולה 123

New member
קיים ובריא

יחסי so called שליטה קיימים בפועל סביבנו כל הזמן
הם לא יחסי שליטה קלאסיים מעולם הבדסמ אבל יש בהם סממנים והם בעוצמות כאלה או אחרות.
הם קיימים בין בני משפחה , בין בני זוג , במקום עבודה ...
ריצוי של אדם קרוב , להנות מלעשות למען בן הזוג דברים ועוד דוגמאות. צריך רק להסתכל סביב .
בסופו של דבר - כמו שהכוסברה אמר - כל עוד זה מהנה את שני הצדדים :)

למעלה