הכל קשור להכל

הכל קשור להכל

(אני הולכת קצת רחוק... תזרמו איתי) אנחנו חיים בתקופה מהירה ועצבנית. עידן הטלויזיה המסחרית, קליפים, סלוגנים, פרסומות וספינים. כולנו מושפעים מזה, זה ברור, אבל הילדים שלנו גדלים בתוך זה. הם לא גילו את הפרסומות בגיל 16 אחרי ילדות תמימה, הם רואים את זה מגיל שנה, זאת המציאות שלהם. ילדים שגדלו בבתים קפדניים ונוקשים הפכו להורים מתירניים ומשחררים. זכויות הילד חשובות יותר מהכל, והילדים יודעים את זה היטב ומשתמשים בזה. בכל מגזין הורים תראו כתבות על אובדן הסמכות ההורית, ועל חזרה לחינוך עם גבולות. העידן הפוסט מודרני משפיע על כולנו. הכל יחסי, הכל זה נרטיב, אין אמת אבסולוטית. אין טוב ורע, צודק ולא צודק. זה כל כך 1990 לדבר ככה. מה אנחנו, יצחק שמיר? אנחנו נגררים אחרי מה שמוכרים לנו בטלויזיה ובעיתונים שהופכים להיות צהובים יותר ויותר, ומתפטמים בטימטום. שמעתם על בר רפאלי וליאו? הראו את זה בחדשות ערוץ 2! איך פספסתם? זה חשוב! וראיתם את הכתבה על חייו העצובים של המחבל המתאבד? אני לא יכולה להגיד שאני מופתעת או מזועזעת ממה שקרה. אלימות זו אלימות. אני יכולה לראות איך הכל מוביל לשם. הורים וילדים מבולבלים, גבולות פרוצים. הכל מותר, הכל נרטיב. והסימנים מולנו כבר הרבה זמן. הבעיות שאנחנו חווים בכפר הן בעיות תרבותיות כלל ארציות שלא לומר כלל עולמיות. אבל כקהילה עם אג'נדה של צורת חיים מסויימת, כקהילה סביב בי"ס, אני רוצה לקוות שיש לנו יכולת לעשות אחרת. כל הנ"ל עלה לי בעקבות המחשבה העגומה, שאני יכולה לנחש כבר מהיום מי יהיו הפושטקים של עוד 8 שנים. דברים לא באים יש מאין. חינוך צריך להיות מגיל 0. זה לא זבנג וגמרנו, נעניש אותם ונסגור עניין. זה לעשות הכל כדי לגדל ילדים עם מצפן פנימי. עם מוסר פנימי. שמבינים טוב ורע. ויודעים לבחור. בחלומי אני רואה יישוב שמחליט ללכת נגד הזרם התרבותי המעוות, ושם חינוך אמיתי על ראש סדר היום:
העצמת הורים: לא יודעת איך. מחפשים ומוצאים. סבסוד הדרכת הורים לכל הגילאים, הרצאות, סדנאות באופן שוטף.
דחיפה של תכני בין אדם לחברו, מידות, מוסר וכל–מה-שאפשר-ללמד-ילד-כדי-שלא-ידפוק-מכות-בשביל-הבידור-או-יצפה-בזה-בכיף-יום-אחד בכל מוסדות החינוך – לא רק בי"ס. גם גנים. אולי הגיע הזמן להכניס רכז חינוך לגיל הרך שיעבוד עם הגננות ובשיתוף בי"ס ורכז הנוער והצופים על תוכנית ובניית שפה אחידה לא רק נגד אלימות אלא בעד לעשות טוב, ולתת משמעות לחיים שלנו. אני רואה גננת ומורה שעוצרת את השיעור, אפילו שלא נספיק את החומר, כי היתה מריבה בהפסקה וצריך לנהל את הסכסוך בצורה חכמה וללמד את הילדים איך להסתדר. אחרת זה חוק הג'ונגל. ידע אפשר לרכוש בכל שלב בחיים. אבל יש חלון הזדמנויות די צר שבו ניתן ללמד דפוסי התנהגות חברתיים נכונים.

רותי777ח

New member
הגיל הרך לא נמצא על סדר היום

כתבתי מאמר בנושא שאפלו נמצא במאמרים בפורום - הגיל הרך לא קיים בסדר היום של הכפר, לא זוכה לשקל אחד בתקציב השנתי - וזאת במשך שנים. רצוי להתחיל במודעות וקבלה של העובדה שחינוך מתחיל בגיל אפס. ולוועד ההנהלה הנוכחי והבא אני מקווה כי הם קוראים ומפנימים. לילה שקט, רותי

שפרים

New member
הכפר צריך למנות רכז לגיל הרך-בשכר

בכדי להעלות את הגיל הרך לסדר היום , לקבל תקציבים, להביא למודעות של כולם שצריך לפעול ולהדריך את הילדים כבר מגיל קטן ולא להגיע למצבים נוראיים ולהבין שאולי כבר מאוחר מידי. יש כל כך הרבה לעשות למען הגיל הרך. כמו שיש לנו רכז נוער אנחנו זקוקים לרכז לגיל הרך- במשרה מלאה!!!

שפרים

New member
בשביל זה צריך לחכות עוד הרבה זמן

לאסיפת תקציב. אני לא חושבת שצריך לחכות.

אורנהמ1

New member
העצמת הורים

זו לא בעיה תקציבית. זו בעיה שמביאים סדנאות והרצאות והמרצה נשאר להעצים את עצמו ואת חשבון הבנק שלו. הציבור לא מגיע!!!!!!!זו הבעיה.

השקעות בגיל רך, רק בשנה האחרונה

1. מתקן משחק גדול מול הספרייה, מתקני קפיץ ופיתוח החצר מסביב -כ 80,000 ש"ח. 2. חדר ג'ימבורי משולב משחקייה ליד הספרייה כ -10,000 ש"ח . 3. גן צבאים כ- 60,000 ש"ח. 4. מתקנים בגן חנה - כ- 10,000 ש"ח. 5. בית בובות בגן שקד כ- 3000 ש"ח. 6. מזגן חדש ומתיחת פנים לגן פרחים - כ -30,000 ש"ח (נועד אמנם להתאמה לכיתת שמע, אך בסוף כולם נהנים) 7. פינוי גן שפה ומתיחת פנים לחצר של גן פרחים. 8. בניית משרד במעון - 17,000 ש"ח. 9. בנית חדר פינות במעון 30,000 ש"ח. 10 שיפוץ קרוואן במעון שיועד שנה שעברה לפעוטות - 10,000 ש"ח. 11. בנית מחסן קטן נוסף במעון - כ 4000 ש"ח . 12. שיפוץ מאסיבי בקרוואן אומנויות - 10,000 ש"ח. 13 מזגנים חדשים בבית הפסנתר ובקרוואן אמנויות כ -10,000 ש"ח. 14 מזגן במשחקייה . ועוד דברים רבים שלא פורטו. יש שמספקים רשימות ארוכות של מה לא נעשה, וזה בסדר. אבל מצד שני יש רשימה ארוכה של מה שכבר נעשה. אני לא מבין, פשוט לא מבין, את הגישה הזאת . טל ח. מזכיר היישוב .

שפרים

New member
טל, על איזו גישה אתה מדבר?

אני מדברת על צורך ברכז/ת חינוך לגיל הרך, שידאג בין השאר לכל המתקנים והשיפוצים למיניהם. אבל, יש עוד הרבה עבודה מעבר.עבודה שוועדת חינוך לגיל הרך , עם כל הרצון הטוב (ואתה יודע שיש הרבה), לא יכולה לבצע כי זו באמת עבודה רבה ולכן צריך להעסיק אדם שינהל את זה. אני מדברת על עבודה מול המועצה (בכל מה שקשור לגנים, פעילויות חינוכיות וגם בנושא האלימות- למועצה יש אינטרס שהישובים שלה יצמיחו נוער טוב ואיכותי- לא?), עבודה מול הגננות/ גננים בכפר- מעורבות בתכנים ובדרך העבודה . כמו שחמוטל אמרה, החינוך מתחיל מגיל אפס ובכדי שנוכל להצליח למנוע מקרים חמורים כמו זה שקרה בשבוע שעבר, חייבים לפעול כבר מול שכבת הגיל הרך. אם קורה מקרה של מכות או אלימות מילולית בגן, להפסיק את הפעילות ולדבר על כך עם הילדים ולא לטאטא את זה ולהגיד: "לא, הוא לא התכוון", או לתת לילד סוכריה כדי לסתום את הפה. וגם עבודה מול ההורים- בשיתוף פעולה של ההורים כמובן. אני לא רואה בשרשור הזה מישהו שמתלונן על מה שלא נעשה. חבל להתעכב על דברים בטלים- בוא נסתכל קדימה.

רותי777ח

New member
אני אסביר את עצמי

טל, אין כאן כל הלנה על מה שנעשה ונעשה הרבה. עד היום לא היתה השקעה שכזו וכל העשייה שנעשתה השנה לא נעשתה במסגרת תקציבית שהוגדרה לכך אלא מפה ומשם. הצורך מבחינתי בהגדרה תקציבית היא אמירה כי הגיל הרך הוא חשוב מעבר לכך שהגדרה תקציבית תבטיח שעשייה כדוגמת זו שנעשתה השנה תימשך באופן קבוע והמתקנים שהותקנו יתוחזקו ויחודשו. מעבר לכך, ישנן פעיליות חוץ מסגרתיות עבור הגיל הרך שחשוב שייעשו. הפעילויות החברתיות בכפר הן נהדרות אך רק מעט מהן מיועדות לגיל הרך באמת - לילדים מגיל שנה עד חמש. ייתכן שהג'ימבורי שנכנס עכשיו לפעולה יהיה ניצן טוב. אורנה, יש בעיה עם הרצאות של העצמה הורית כאשר ההורים לילדים בגיל הרך - עסוקים או שמתקשים למצוא בייביסיטר. לא אשמת אף אחד, אלא יותר עובדה מצערת. אפשר גם לזה למצוא פתרונות יצירתיים, למשל פעילות אחר הצהריים בהם יש הפעלה לקטנטנים ובמקביל הרצאה להורים. אפשר אולי להמיר את הפורמט של הרצאה ולהוציא מאמרים כתובים למי שרוצה. אפשר לנסות לערוך פעילות ביום שישי בבוקר. ועוד משהו שחשבתי עליו - אם היה תקציב אפשר היה להביא מרפאה בעיסוק ו/או פסיכולוג ילדים ו/או רופא ילדים שייתנו ייעוץ להורים אחת לחצי שנה. ועוד, למשל, להתייחס לצרכים המיוחדים של הורים לגיל הרך אשר מתקשים לשלב עבודה וטיפול בילדים, שהרי מסגרות החינוך יוצאות לחופשה ולא תמיד יש קייטנות, אבל היישוב יכול היה לקחת על עצמו קייטנות לגילאי 3-6 בסוכות, בחנוכה ולפני פסח. בתשלום ההורים כמובן אבל בסבסוד של היישוב. ואחרון חביב, אני מאמינה גדולה בשאלוני דעת קהל. אני מאמינה שאם ההורים בכפר יישאלו אילו צרכים יש להם שהיו רוצים לקבל עליהם מענה היו עולים עוד דברים ואולי היה עולה שאין רצון בהרצאות להעצמה הורית.... רותי

אורנהמ1

New member
אז אני זורקת לך את הכפפה- נסחי שאלון כזה

כי לי אין ילדים בגיל הזה ואני די בטוחה שאם יהיה מיפוי ברור היישוב ומוסדותיו יתנו על כך את הדעת ואם צריך את הכסף. אגב, בלי כסף אם רוצים הרצאה של פסיכולוג ילדים אפשר להתקשר לשירות הפסיכולוגי במועצה ולבקש . אני מוכנה לעזור רק צריך לדעת מה רוצים ולהיות ממוקדים.כנ"ל ריפוי בעיסוק לפנות ליחדיה להתפתחות הילד והם ( תמורת תשלום) יתנו כמה הרצאות ומפגשים שירצו. רופא ילדים, הנה טרנר חזר , מה יותר טוב מזה שיתן הרצאה. מיקוד- צריך מיקוד מה בדיוק רוצים.

רותי777ח

New member
תודה

אני אשמח לסייע בכתיבת שאלון שכזה אלא שלדעתי זה משהו שוועדת חינוך לגיל הרך תרצה לעסוק בו. היא ולא - אני אשמח להקדיש לזה קצת זמן. רותי

ויסקאש

New member
טל חביבי אף אחד לא מיתלונן על זה..

טל.. לא מיתלוננים על ההשקעות ואל מה שלא נעשה..עכשיו שרואים את הרשימה אז באמת סחתיין ! ניראה לי שהכוונה כאן שאם היה רכז חינוך לגיל הרך,היה לכולם וגם למזכירות יותר עזרה בהכוונה לאן ילך הכסף ולאיזה פרויקטים מעולה שיש וועדת חינוך לגיל הרך,אבל תחום חינוך לגיל הרך הוא תחום ענק ומצד שני כל כך מוזנח (במדינת ישראל..) והיום הוועדה עסוקה בכבוי שרפות וקשה ממקום מיתנדב להגיע לדברים קצת יותר ערכיים.. שוב,יש לנו הערכה לפועלכם אבל הכוונה כאן להשקעות מסוג אחר ולאו דווקא "מגלשות" או "ג'ימבורי"
יונתן

למעלה