הכל עניין יחסי...

הכל עניין יחסי...

בדיוק 100 שנה מחכים האירים ליום הכי חם בשנה והשבוע זה הגיע: 29 מעלות בדבלין ונרשמה טמפרטורה של 30 (!) מעלות בפנים הארץ. נו, מה יהיה ???

sela v

New member
ופה בלונדון זה הגיע ל-35 אולי אפילו

36 רק שהיה מאד יבש. יום אחרי היה בערך 30, אבל היה יותר לח. כבר לא יודע מה יותר טוב. מישהי אמרה לי שבחום שבקרונות של התחתית, לפי התקנים אפילו אסור להסיע בקר. מזל שיש לי אופניים ולא נזקק לתחבורה הציבורית.

SPnage

New member
אני חייב להגיד

שזה מדהים אותי כל פעם מחדש, איך היבשת הכי עשירה והכי מתקדמת בעולם לא מסוגלת להתמודד כמה ימים בשנה של מזג אויר שהוא נפוץ מאוד בחלקים נרחבים בעולם. איך אנשים מתים מחום, אבל ממש מתים??? שתו קצת מים ושבו בצל. מצטער, זה היה חייב לצאת. אני בטוח שאתם מאוד סובלים ואני מאחל לכם סופת גשמים בהקדם האפשרי.

sela v

New member
אותי מפתיע שבישראל אנשים

מתים משטפונות. זה שמתו עשרה בטח זקנים מתוך כמה מאות מיליונים זה לא מפתיע כל כך.

שוב, הכל יחסי...

נכון, ורק היום שמעתי ברדיו שבשנה שעברה מתו בצרפת בימי החמסין 15,000 אנשים. אשכרה - מים ולנוח בבית.

Amoureuse

New member
מישהו קצת עבד עליך: רק 1500

לא שזה מעט אבל זה לא 15000 וזה היה לפני 3 שנים

Amoureuse

New member
האמת אני כבר לא בטוחה

ראיתי ב YNET שהם גם הזכירו 15000, אני כבר לא בטוחה אם הם טועים או אני... אולי באמת זה היה 15000 זה שזה היה לפני 3 שנים זה פחות רלוונטי, אבל את זה אני זוכרת היטב, כי הייתי בפאריס ובבריסל ממש לפני, והיה חם סיוט, ואיך שחזרתי לארץ נהיה עוד יותר חם ואנשים שם התחילו למות. בבריסל עבדתי והיה לי מזגן במלון ובמשרד, אבל בפאריס הייתי בסופ"ש, ישנתי אצל המשפחה, אין מזגן, לא היה מזגן בשום אתר תיירות, ואני פשוט מתתי מהחום. (אופס אולי זה לא ביטוי בהקשר הזה). ברחתי חזרה לבריסל כבר ביום ראשון אחה"צ, רק כדי לבלות ברכבת הממוזגת וחזרה למלון הממוזג :) גם ביום שישי האחרון בפאריס היה חם נורא, הלכתי למוזיאון Arts et Metiers. בקומת הכניסה איפה שקונים כרטיסים היה מזגן אז שמחתי וקניתי כרטיס, ואז בפנים היה זוועתי... רימו אותי

jeshu

New member
מה היה זוועתי הטמפ',הלחות ושטף הקרינה ? או המוצגים ? או שניהם ?

Amoureuse

New member
../images/Emo6.gif הטמפ' והלחות, והעדר תזוזת אויר

המוזיאון עצמו הוא פנינה לחננים ומהנדסים (אני הדבר השני
). זה היה ביקור שני שלי במוזיאון (בהפרש של כמה שנים), ושמחתי לחזור. זה מוזיאון שכאשר הוא מדבר על מבנים הוא מציג את הקונסטרוקציה, לא את האדריכלות... נותן כבוד לאנשי המדע והטכנולוגיה. לא שהוא אינו לוקה בחסר, ההסברים לא מספיק טובים - אתה רואה מיכשור הנדסי עתיק בלי שום הסבר מה הוא עושה (שלא לדבר על זה שבאנגלית יש ממש מעט, אבל בחלק מהמקים הבנתי גם את הצרפתית), אבל איפה שכן יש הסברים זה מעניין. אבל למה לא להציג את ההיסטוריה של מיזוג האויר בהזדמנות זו? מה, זו לא טכנולוגיה חשובה?

sela v

New member
לפעמים גם שיש מזגן

הוא לא מותאם לעומס חום כבד. הייתי היום במסעדה בסוהו, וגם עם המזגן מזיעים. זה מזכיר לי את הרכבת הכחולה שמטיילת לה בדרום אפריקה, ופעם ב מגיעה גם למפלי ויקטוריה. זה היה מחזה לראות את הרכבת הזו אחרי טיול באפריקה הענייה. למה אני מזכיר? כי הם מדגישים איך גם בחום של 40 ומשהו מעלות עדיין שומרים על טמפרטורה קבועה ונעימה, נדמה לי של 23 מעלות בתוך הקרונות.

למעלה