הכל לא כמו שהיה...

blaze83

New member
הכל לא כמו שהיה...

לפני שנה חזרנו משליחות בחו"ל .. עקב גיוסם של הילדים לצבא..שליחות ארוכה.. < של הבעל.>.שבעיתיה נאלצתי להפסיק לעבוד...קודם עבדתי במחקר חקלאי...הייתה לי קרירה אני אגרונומית במיקצועי..<זה מה שלמדתי בכל אופן>. השליחות איפשרה לי לעשות המון דברים שחלמתי ואני לא מלינה על כך...אני רק מנסה להתמודד עם החזרה הטראומתית...עם הריק..עם הגעגועים למשהו שלא קיים יותר. אני כאילו חסרת זהות ..גם תעסוקתית..ואני לא מצליחה למצוא עבודה...או עיסוק...אני מרגישה לכודה...כאילו הכל מתרחש בלעדי..ואני לא יודעת איך להתחיל.. אני יודעת שהמצב המיוחד בארץ רק מקשה על הכל שיבעתיים..ובכל זאת זה לא מונע ממני לשקוע ביאוש עמוק.. אשמח לקבל עיצה..

orom

New member
מה עשית מאז חזרתם לארץ?

האם הרמת טלפון למקום העבודה הקודם שלך לברר אפשרות חזרה? האם ניסית ללמוד משהו חדש בתחום האגרונומי או בכלל בתחום אחר שמעניין אותך? במה עסקת בחו"ל כשהייתם בשליחות? המון שאלות אבל הן חשובות בכדי שנוכל לחשוב ביחד על כיוון התפתחות בקריירה שלך. שנה טובה

blaze83

New member
שנה טובה...לכולם גם..ולשאלותיך

ניגשתי למקום העבודה הישן שלי... הבהירו לי שבעתיו של המצב יש פחות תקציבי מחקר והסיכוי להשתלב כמעט אפסי ..וכי רוב המכרזים שיוצאים מאוישים עלידי עובדים ותיקים שאין להם תקן. פניתי ללישכת התעסוקה לאקדמאים וביקשתי להשתלב בהסבות המיקצועיות יעצו לי שגילי 46 לא יעזור לי ל"החטף" בשוק העבודה . שלחתי טופסי קורות חיים למספר מודעות בעיתון ולא נענתי... עובדת היותי מובטלת לא מאפשרת לי לממן לימודים באופן עצמאי..וזה מתסכל..!כי בהחלט יש תחומי עיניין אחרים שיכולים לתרום לצמיחתי המחודשת אני מקווה שאתה מכיר ערוצים נוספים...אשמח לדעת תודה על ההתיחסות:) ושנה טובה

orom

New member
ובכן...יש כמה אפשרויות

אם את מעוניינת להמשיך ולעסוק בתחום המחקר החקלאי אז אפשר לפנות לפקולטה לחקלאות באוניברסיטות השונות (מכון וייצמן, הטכניון, האונ' העברית), אפשר גם לפנות למשרד החקלאות או לקק"ל. וכמובן ישנה האפשרות לעשות הסבה ולפנות לתחום אחר. פה השאלה היא מה מושך אותך? מה מעניין אותך? במה את טובה? מה גורם לך סיפוק? הסבה מקצועית יכולה להיות בדמות עסק זעיר עצמאי, לדוגמא אם את אוהבת לאפות וטובה בזה את יכולה לאפות עוגות או פשטידות ולמכור אותן, צורת השיווק שלך תהיה מפה לאוזן. אם החוש האסטתי שלך מפותח את יכולה לעצב מוביילים או תכשיטים (דבר שמאוד אופנתי היום) ולמכור אותם. השאלה המהותית היא מה א-ת רוצה לעשות? מה השאיפות שלך? איזה מטרה את שמה לך? לאן את רוצה להגיע? ברגע שיהיו לך תשובות לשאלות האלה הדרך לשם תהיה ברורה. כמובן שאני אשמח אם תעלי את התשובות האלה על במה זו ונוכל לחשוב ביחד איך מתקדמים למטרה. ושוב שנה טובה

varrose2

New member
החלפתי שם...

ברשלנותי ופזרנותי הרבה השתמשתי בניק של הבת שלי< יש לה תא בתפוז ולא שמתי לב שהוא הפעיל> , היא העירה את תשומת ליבי והנה אני לא עוד..... ביקרתי בפקולטה ברחובות זאת הייתה חויה מוזרה... לטייל בשבילים..כאילו הזמן עצר מלכת.. דבר לא השתנה..ורק את ערוגת הוינקות הלבנות החליפו בכתומות...כאילו בטיבעיות חשבתי לאכלס את אולמות ההרצאות...לחדש ימי ככקדם..ואז התחוור לי שממועד תום לימודי שנת 80 חלפו 20 שנים ואצטרך להשלים לחדש ולרענן נקודות אין ספור..ואני בכלל גרה בצפון..! מה אני אוהבת לעשות?? אני אוהבת לגעת באדמה...אני אוהבת ומעונינת מאוד לעבוד בתרביות ריקמה..כל הקטע השתלני.. מרתק אותי..לצערי המשתלות שפניתי אלהם בסביבת מגורי לא חיפשו ידיים עובדות.. אהבה אחרת ושונה .. כתיבה< לא פחות פיוטי>..למדתי קופירייטינג..ויכולתי להשתלב בתחום הפירסום ..לדאבוני שנותי עומדות לי לרועץ..וגם איזור מגורי שאין בו משרדי פירסום שמוכנים להעסיק מישהיא ללא ניסיון קודם... באשר ליוזמה פרטית..עלתה מחשבה כזאת...אבל אין לי מושג מה איפה ואיך..ואני די פחדנית בקטע של להניע דברים...אבל אני מוכנה לעבוד קשה...אם יבוא לי רעיון הולם. אשמח אם תעזרו לי להתמקד....

orom

New member
לדעתי את יכולה (עדיין- למרות השנים

שחלפו) לאכלס את אולמות ההרצאות. לא כתלמידה לתואר מסויים אלא לשבת כשומעת מהצד לשם העשרה וככה תוך כדי הגעה לשיעורים תפגשי אנשים שחקלאות זהו תחומם אולי גם תדברי עם המרצה אחרי השיעור וככה למעשה את יוצרת לעצמך רשת קשרים לעולם הזה. רשת זו סביר להניח שביום מן הימים תניב את פירותיה ותסייע לך במציאת תעסוקה בתחום. ומעבר לעולם האקדמי... חוץ מלפנות למשתלות ניתן לפנות לגנים בוטנים הקיימים בארץ לדוגמא הגן הבוטני בירושלים או הגן בוטני בת"א (לא רחוק מאבו כביר) או הגן הבוטני בחיפה. גם אם הגנים רחוקים ממקום מגוריך תוכלי להציע עצמך לעבוד במשרה חלקית. והכתיבה- את תחום הכתיבה ניתן לפתח להרבה מקומות מעבר לקופירייטינג כגון- כתיבה טכנית, עריכה לשונית, כתיבת ברכות/ נאומים לאירועים שונים, עזרה בכתיבה אקדמית - בקיצור אין סוף לאפשרויות. אלה חלק מהאפשרויות כפי שאני רואה אותן- אשמח אם תספרי מה בחרת לעשות. בהצלחה.

למעלה