הנה
אם "תנוח עלי המוזה" אני אמשיך לצטט משם. הכתבה פורסמה במקומון הירושלמי "כל העיר" ב-5 ליוני 1992 אחרי צאת מפלצות התהילה. שלומי: "אני אשמח לשמוע על כל שיר למה הוא מקביל". "שלומית בונה סוכה" דומה ל"ססיליה אן" למשל. אם יבררו אצל הפיקסיז טוב, יגלו מאיפה גם הם שואבים את ההשפעות שלהם. אף אחד לא המציא שום דבר, זה נכון לגבי כל תקליט, לגבי כל אמן, לגבי כל עיתונאי שבונה את הסטייל שלו דרך כתבות שהוא קורא בחוץ. כן, אבל איפה עובר הגבול? לנו אין גבולות. הלאה: את "ריקוד המכונה" כבר תיארו כפלגיאט של "וואן סטפ ביונד". "ריקוד המכונה", כדאי שתדע, היה נעימת גמלים כזו על סינתיסייזר. ואז עבדנו עם יעקב גלעד, והחלטנו לקחת את זה. המלודיה מקורית מזרחית כמו שמינימל עשו פעם, ולי אין שום בעיה עם זה. זה לגיטימי לחלוטין. אי אפשר לקטלג דברים ואין חוקים לשום דבר במוזיקה. אי אפשר לעשות מוזיקה בלי להיות מושפע. כולם מושפעים. לפעמים זאת השפעה, ולפעמים זה נסיון מודע להעתיק את "בוסה-נובה". אני לא רואה את זה ככה. "אשה" לא נשמע לי "בוסה-נובה", "את באה לבקר" לא מזכיר כלום שם, הפתיחה של התקליט לא נשמעת לי "בוסה-נובה". ו"מפלצות התהילה" זה ממש "אנה". יכול להיות שזה מזכיר משהו במבנים ובעוד דברים. אז עלא-כיפק, אנחנו מושפעים מהם. גם יו-טו מושפעים מהפיקסיז. זה מה שאתם שומעים? שומעים המון מוזיקה, פעם זה היה סייקיק-טי.וי.ווירג´ין פרונס, ותמיד אני ויובל היינו שומעים מוזיקה יחד. היום אנחנו שומעים את נירוונה ורד הוט צ´ילי פפרס וג´יינס אדיקשן ואלף להקות אחרות, ואת כולם אתה יכול לשמוע אצלנו. זה כל המגוון הזה שאתה שומע מוזיקה וחי אותה. גם האבנים המתגלגלות התחילו בתור להקה שניגנה חומרים של אחרים, ואתה יודע כמה גניבות יש בשירים שלהם? ככה נוצרת מוזיקה.