היי חייבתלהגיב, יש לי בגדי החלפה לא מעט. אני
קונה שיהיה תמיד. יש לי גם צבעים שיורדים עם המים. הם עובדים יופי.
כשמבקשים לא להיות במחשב לא נותנת אבל כפי שאמרת, אני אומרת מפורשות שאם יהיה בלאגן ולא אוכל לעמוד בזה אתקשר לשאול ולטקס עצה או אתן להם וזה מסוכם כמעט תמיד. ביקשתי לגבי הממתקים והם מסרבים הם אומרים לי: ומה איתנו? אני אומרת בשביל פעם ב...אפשר לא לתת להם כי לסבתא צריך להיות פינוק או שניים.
בגינה לא חם. יש לי יופי של גינה מוצלת ומושקעת מאוד ומיוחדת לימים ואני בכלל לא יוצאת אתה אם מאוד חם (פוחדת גם עליי
. בחופשת הקיץ נתנו לי כי אמרתי שנמאס להם בבית (או במרכזי קניות משחקייה וכו) והם מסכימים. לרוב כשהם מביאים אותם מהבוקר נניח שבע, אני מכינה ארוחת בוקר, יוצאת אתם לגינה, ושבים הביתה אחרי כשעה שעתיים להמשך פעילות.
אישית, לא נותנת לילד משהו שאסור מתחת לגיל כי פוחדת מאוד שחלילה יקרה משהו על אחריותי ואם יש מאכל שראיתי ילדים אחרים אוכלים ואני בוודאות יודעת שהם בני אותו גיל, מיד מתקשרת לשאול. כשזה לא זה לא. בחיים עד היום לא אסכים לתת אגוזים. למה שאעשה זאת? הרי זאת אחריות שיכולה להיות מידית חס ושלום.

התלונות שלי הם לא למה את לא מאפשרת לי משהו מסוכן אלא למה את לא מאפשרת רק לי. כלומר, בוודאות אוכלים בבית, בוודאות אצל הסבתא האחרת והייתי שם לראות וילדים מדווחים וגם ההורים פולטים אז למה לבקש ממני דווקא? האם קל לך לבקש ממני ולא מהורייך או לעצור בעצמך אז נופל עליי?

יש גבול לאיסורים וגם לי לא נוח. אם הם חושבים שאני אהיה הסבתא המחנכת כדי לא להיות הטובה, הנחמדה והקולית והמושלמת כפי שקראו לי (העיקר נכתב) ואם לא טוב שהילדים נהנים אצלי מאוד וזה לא מספיק להבין שכיף אצלי אז באמת לא כדאי שאסייע.
עם כל הכאב והידיעה שהצלתי גם אותה וגם את הבן וגם את הנכדים לא פעם מעומס.

תודה על ההשקעה בתגובה