הכל בגלל הכסף

remiko

New member
הכל בגלל הכסף

אני יודעת שאולי תגידו שהבעיה שלי היא צרות של אחרים ובכל זאת. אני בת 22 נשואה שנתיים, סך הכל ביחד ארבע שנים. אני סטודנטית שנה אחרונה ועובדת בחצי משרה בעלי סיים לפני שנה ועכשיו רק מתחיל לבנות קריירה. מבחינה כלכלית אנחנו לא מליונרים אבל מסתדרים. יש לנו דירה שכורה (שלושה חדרים וגינה) אוטו מצוקמק שקנינו ב4000 שקל אבל לדעתי אנחנו בסדר. שנינו יחד מכניסים 6 אלף נטו. נכון שיש מותרות כמו חו"ל בגדים וכו' אבל בסדר אנחנו עדיין צעירים. לפני שלושה חודשים סבתא שלי ז"ל נפטרה. למרבה התדהמה היא הורישה לי סכום של 90 אלף שקל. אני רוצה לשים אותם בבנק לחיסכון לדירה למשל. בעלי ישר רוצה או טיול משוגע לחו"ל או אוטו חדש שיוציא לחברים שלו את העיניים או סתם כל מיני פינוקים. מאז הכסף (כבר חודשיים) אנחנו רק רבים. האו אומר שאני קמצנית ושאני אף פעם לא רוצה להנות מה עושים?

זורקים עצם

של, נגיד, 10000, לאוטו או חו"ל, ואת השאר מפקידים, רצוי על שמך בלבד, למקרה שהכסף יביא לפיצוץ של ממש...

רונתי

New member
אמא תרזה../images/Emo45.gif

וחוץ מזה מששת אלפים ש"ח קשה להתקיים ועוד לחסוך,כנראה שבעלך עדיין בראש ילדותי ולא אחראי. תגידי לו שכשהוא יהיה מנהל בכיר הוא יוציא לחברים שלו את העניים הרבה יותר.

s h o o s h a

New member
גב כלכלי

חושבת שאני יכולה להבין את בן זוגך. אחרי תקופה ארוכה של חיים 'בסדר' אבל בצמצום תוך 'כיווץ' אפשרי של כמעט כל דבר, פתאום נפלה עליו האפשרות לעשות דברים 'ובגדול' ו'להוציא לחברים את העינים', כלשונו. מצטרפת להצעה של האמא, להקציב סכום מכובד, אשר יהיה מוסכם על שניכם, לבילויים, הנאות ופינוקים ואת השאר לחסוך לעתיד לבוא. תמיד טוב שיש 'גב כלכלי' לשעת הצורך.

adam33

New member
אישה בונה...

את יודעת בפרשת השבוע מסופר על קורח ועדתו בין יתר האנשים שקראו תיגר על משה מעבר לקורח היה איש ילד בשם " און בן פלט" והמוזר בכל זה שברגע שאדמה פתחה את פיה ובלעה את קורח ועדתו בכלל לא מוזכר שם און בן פלט ולמה? כי אישתו אמרה לו כשהוא התחבר עם קורח שבעצם אין לו מה לחפש שם ויחזור הביתה לאישתו והוא כמו ילד לא רצה להקשיב לה והיא ראתה את זה ועשתה לו מוצי קוצי והשקתה אותו ככה שכשקורח הלך עם עדתו הם לא לקחו אותו איתם והוא ניצל.. למה אני מספר לך את זה ..בכדי לומר לך שכל מה שאת עושה זה בסדר יש אמנם חילוקי דיעות אבל כשמדובר בכסף הם מתחדדים למה אדם ניכר בכוסו בכיסו ובכעסו? כי רק בדברים הללו הוא מקלף מעליו את כל העור שהוא העמיד פנים כל הזמן ורק הוא נשאר עם מה שהוא באמת ויחד עם זאת אני רוצה להיות זהיר בדבריי כי איני מכיר אותו הרי האהבה שלו אלייך היא אינה רק בגלל הכסף ולכן היתי מציע להפריש סכום סמלי למשהו מסויים כעת ואת שאר הכסף לשמור על שמך בתכנית חסכון נפרדת ..אל תשכחי שזה ירושה וירושה שייכת לך!

seeyou

New member
שאר הכסף לשמור על שמך ?../images/Emo12.gif

למרות ש"טכנית" זה נכון בגלל שזה ירושה שלה.... אבל מעשית זה יגרום קרע עמוק ביחסים בכול התחומים... אני חושב שבנשואים רצוי שהכול יהיה "ביחד" עם אמון הדדי....אחרת חבל על הזמן אפשר לחיות בזוגיות...נפרדת? יוסי

seeyou

New member
הבעיה היא לא 90000 ש'-../images/Emo8.gif

הבעיה היא ..ניגוד השקפת חיים - עולם שלכם... ו על זה צריכים אתם לשבת ביחד וללבן. לכול מערכת יחסים יש מטרות משותפות-רצוי הרבה ככול האפשר-לא רק סקס. אפשר לקנות רכב טוב ב-30000 טיול נחמד ב-10000 והיתרה למטרות אחרות לחיזוק הנשואים בהצלחה נ.ב תפסיקו לריב...

מיבת

New member
לדעתי

זה שירשת כסף והכוונה שלך היא לקנות בית, זה אחלה אבל ביננו 90 אלף שקל לא יקנה בית ואם באמת תקחי 15 מתוך זה לטיול מטורף סביב העולם של חודש ויציאות וכיף זה יתרום. אוטו...שימתין הוא בטח יקבל משהו מפוצץ מהעבודה או שבשכרו יוכל לקנות אוטו חדש. אני לא מבינה תקטע שלנקר לחבר'ה תעיניים עם אוטו! היתה לי פג'ו 205 93 מצ'וקמקת נורא וזה מה יש!!! ומניסיון עם 10 יש לך טיול זוגי עם כל הפינוקים בשוויץ או באיטליה או בגרמניה....לחודש!!! ובאמת את השאר תפקידו לחיסכון וב"ה יום יגיע ותקנו בית גג משלכם ולא של בעל הבית השכן... כסף לפעמים מביא צרות ואפשרות לתקן...

מאי 39

New member
כסף מבלבל עיניי חכמים

גם אני הייתי מקציבה סכום שיתאים לשניכם לבילוי אוטו ואת השאר שומרת לדירה

למעלה