הכל או כלום

הכל או כלום

הכל או כלום
Blind faith – blind faith
"אמונה עיוורת" הכל או כלום כבר אין לי כוח הכל או כלום אני זועק מחבק את הלילה בזרועותיי הרעבות... (ברי סחרוף נוטש לרגע את החלליות, כדי לתאר את חיי קלפטון הצעיר - השרוי בבלוז תמידי...)
חצי שנה של שכרון חושים כמה זמן לוקח להקים להקה? ולפרק להקה? ומה לגבי super-group??? ולהוציא אלבום? ועוד אלבום מופת??? (לכל חובבי 'מדריך הטרמפיסט לגלקסיה' – התשובה היא לא 42:):):) התשובה די פשוטה, כך נראה, אם קוראים לך אריק קלפטון והשנה היא 1969. מדובר בחצי שנה – לא פחות ולא שניה יותר... (טוב, אולי שבעה חודשים, תפסתם אותי:)
הקצפת של הקצפת (לידתה של להקת על) Cream היא הלהקה שהתחילה הכל. ועם בסיס איתן שכזה – אתם יכולים להבין שרק דברים טובים קרו בהמשך. אבל עם כל הכשרון העצום שהיה בלהקת "קצפת" והתקליטים הענקיים שהנפיקה (על Disraeli gears כולכם כבר שמעתם, אני בטוח...), הלהקה לא יכלה להמשיך ולפעול בשל סכסוכים אישיים בלתי פוסקים בין המתופף – ג'ינג'ר בייקר (שני בהיסטוריה רק ל-מון) לבין הבסיסט – ג'ק ברוס. זה הביא לפירוקה של "האמא של להקות העל" וליצירתה של "הגברת הראשונה של להקות העל":) הלהקה החדשה הורכבה משני פליטי ה"קצפת" – אריק קלפטון וג'ינג'ר בייקר ואליהם הצטרף וירטואוז הקלידים סטיבי וינווד (אבל, תאמינו לי, אין כלי נגינה שהאיש לא שלט בו), שבעצמו יצא חבול בשן ועין מסכסוכים פנימיים בלהקתו – traffic. מאוחר יותר הצטרף גם הבסיסט, שניגן גם על כינור - Rick Grech – יוצא להקת family (ולאחר פירוק "אמונה עיוורת" הצטרף לוינווד ללהקת traffic. עולם קטן:)
מבחן התוצאה (הלהקה שהתפרקה עוד לפני שהספקתם להגיד ג'ק רובינזון...) הלהקה הפכה מיד עם הקמתה ללהקת העל המובילה בעולם (או כפי שרבים מתייחסים אליה כ-super cream), כשהיא יוצאת לסיבוב הופעות ענק בארה"ב (ובאמתחתה חומר מקורי מצומצם ביותר – תוצאה של עבודה משותפת קצרה וחזרות מועטות מדי) ומקליטה על הדרך אלבום לדורות. היתרונות שלה על cream היו ברורים: חברי הלהקה, על אף גילם הצעיר (וינווד היה בקושי בן 20 וכבר נחשב לכשרון מוביל וקלפטון 'קשישא' היה בן 24 בסה"כ), כבר היו כוכבים ענקיים ומוכרים בעולם הרוק, ובעיקר בתחום הנוגע בבלוז. והציפיות של מאות אלפי המעריצים מלהקת העל החדשה נגעו בשחקים . בנוסף, הלהקה הגשימה את רצונו של קלפטון, לא רק לברוח מהסכסוכים האישיים ב'קצפת', אלא גם להעשיר את צליל הלהקה בקלידים. ואת זה הוא קיבל באופן מושלם מוינווד. ובכל זאת, הלהקה התפרקה במהירות...
אז איפה קבור הכלב??? הכלב קבור בחצר האחורית של 'אלוהים'... כן, כן – ממש בנבכי נשמתו האפלה והקודרת של אריק קלפטון. כי למרות שהאלוהים מרגיש צורך להיות מוקף במלאכים, אחרת למה הוא תמיד מרכיב super-groups?:), הרי שמרגע שהוא חובר אליהם – גילה קלפטון בכל פעם מחדש, שהוא מסתדר הכי טוב עם עצמו (ועם הראי שלו...) כי, זאת עליכם לדעת, קלפטון הצעיר לא יכל לשאת כשרונות רבים מדי סביבו. הנטיה הטבעית שלו לפרפקציוניזם מוחלט (שרק הוא כאלוהים יכל לעמוד בסטנדרטים שהציב...) וחוסר יכולתו לתפקד במסגרת שבה הוא אינו הכותב, המלחין והמבצע העיקרי, הביאו מהר מאד לפירוקה של הלהקה.
One hit wonder (ביקורת האלבום הבודד...) בכל זאת, במעבר הקצר על פני ציר הזמן של היסטוריית הרוק, הותירה הלהקה רושם עצום (בעיקר של פוטנציאל..) וגם אלבום מצויין אחד, כאמור. האלבום לא חף מטעויות – הוא מכיל בסה"כ שישה שירים (שאחד מהם הוא חידוש לשיר של באדי הולי...) על פני כארבעים דקות (שכ-15 מהם 'מבוזבזות' על ג'אם ארוך של ג'ינג'ר על התופים) וקלפטון תורם רק שיר אחד (Presence of the Lord). אבל בכל זאת מדובר ביצירת מופת קטנה, זכרון בלוז-רוק-מתוק-מריר מלהקה שכבר איננה...
Had to Cry Today – גיטרה עם riff מצויין לכל אורך השיר, המלווה את השירה הבכיינית, אך שובת הלב של וינווד מהווים פתיחה הולמת לאלבום. מכניס אותי לאוירת בלוז (במובן המלא של המילה...) מיידית. הגיטרה כאן כ"כ מהפנטת, שלא תשימו לב שהזמן עבר ואתם שומעים את אותו riff ב-loop של לפחות 20 פעמים (הפסקתי לספור אחרי זה...:) צל"ש גם לג'ינג'ר על התיפוף. כמעט תשע דקות של עונג מושלם.
Can't Find My Way Home – אוי, איזה כאב לב מתוק. בלדה פשוט יפהפיה. איזה קסם ענוג נסוך על השיר הזה... השיר כולו הוא באוירה נינוחה של chill out אקוסטי. וינווד מוכיח בכתיבת השיר הזה – בדיוק למה קלפטון רצה לעבוד איתו מלכתחילה. השיר הזה נכנס מיידית לפנתיאון הקלאסיקות של כל הזמנים.
Well...All Right – חידוש לשיר של באדי הולי המנוח (עוד אחד שעליו נאמר – "עליו המטוס"...:) הביצוע הרבה יותר מזה של המקור (באופן לא מפתיע...). עבודת הקלידים המשובחת והגיטרה המחשמלת – גורמים לו להשמע כמו ג'אם בלוז-ג'אז פראי ומצויין.
Presence of the Lord – התרומה הבודדת של אלוהים לאלבום, אבל כשהאדון (ה-lord) תורם את חלקו זה כבר עניין אחר... השיר נחשב ליצירת המופת הקטנה הראשונה שלו. ואכן מדובר בשיר ענק – אולי פסגת היצירה של קלפטון אי פעם (טוב, גם לליילה יש מה להגיד בנידון...). במרכזו – קטע מעבר של גיטרה חשמלית, שמבוצע כמו שרק בני אלמוות מסוגלים... במילה אחת – הללויה.
Sea Of Joy – עוד קטע של וינווד (מפה לשם – חצי מהאלבום שלו...). הרצועה הזאת נשמעת כמו קטע בלוז דרומי מלוכלך בשילוב מוזיקת folk משובחת (על גבול הקאונטרי ממש). ושוב וינווד מרטיט לבבות בבכיינות שלו. הפעם גם grech מקבל הזדמנות להתבלט על נגינת הכינור... וגם כאן, אם לא הזכרתי, יש riff אפלולי ומצויין של הגיטרה.
Do What You Like – כנראה שג'ינג'ר הרגיש שהוא לא מקבל מספיק אור זרקורים, אחרת לא ברור למה נדחפו לכן 15 דקות תמימות של jam (משובח כשלעצמו) שלו. השיר, בבסיסו, אינו רע – וכולל קלידים מצויינים של וינווד (כמיטב המסורת), אבל הלהקה כאן כולה מתבטלת בפני בייקר ומשמשת לו רקע להפגנת יכולותיו, מלבד סולו גיטרה קצר ומדליק של slow hand (קלפטון, קלפטון...). (למרבה הפליאה – אני די אוהב את הקטע הזה – אבל אם אתם לא, אני יכול להבין...)
והעטיפה? אף מילה על השטות הזאת... והסיכום? למרות הכל - לקנות, אלא מה?! (לא, לא להוריד מהרשת – אמרתי לכם "הכל או כלום"…)
 
צדיק, פשוט צדיק

מבחינתי נכנסת עכשיו לל"ו. בקשר ל Do What You Like זה חלק ממסורת ה raveups של הקריים שהייתה אופנתית בסוף הסיקסטיס וקצת יצאה מהאופנה בתחילת הסבנטיס, בה חברי הלהקה היו "מושכים" כל אחד לכיוון שלו למשך כמה דקות (בקריים זה היה מגיע עד חצי שעה לפעמים בהופעות), ו"נפגשים" רק לקראת הסוף, זה קצת כמו ג'אם רק יותר ארוך ומסומם, אני כמו שאפשר לחשוד, מת על זה.
 
זה נכון../images/Emo8.gif

ולראיה - מלאכתי נעשית ע"י אחרים (מקווה שאתה מזהה את עצמך כאן, בוס:) אבל הצדיק האמיתי בבית הוא הולדן ג'וניור, אז אני מוותר על תואר הכבוד (אם חסר לך אחד למניין הל"ו, הליידי היא מועמדת מתאימה בהחלט...).
 
אז ג'וניור כותב את הביקורות? ../images/Emo13.gif

הליידי נכנסה לשם מזמן, בקשר לזה לא שאלו אותי בכלל
 

hells bells

New member
ומה אני אגיד?

אצלי ג'וניור עושה בושות! מתעקש לשיר "אתה תותח" של שרית חדד, ואני הייתי מעדיף שישיר "פור דואז אבאוט טו רוק.....FIRE" מקווה שיעבור לו.
 
יעבור, יעבור...

ואיך יעבור? (שיטת פרעה) תסגור אותו בחדר צר ואפלולי (יש מרתף בבית?) ותשמיע לו non stop במשך שבוע את כל אלבומי beatles, ccr, led zeppelin, the who וכיוצ"ב... אם זה לא עוזר - תנסה אלימות פיזית מתונה. ואם זה נכשל - היאורה השליכהו... שיטת "ונהפוך הוא" תשמיע לו 24 שעות ברצף את "בלבלי אותו" של קובי פרץ. אחרי זה הוא כבר יאבד את ההכרה... אפשרות נוספת (השיטה הפדגוגית) תן לזמן לעשות את שלו - יהיה בסדר :):):)
 

LadyG

New member
מבחינתי לפחות שברת הולדן

את הרף הגבוה שהצבת מלכתחילה. יופי של ביקורת. זה בכלל אחד האלבומים היותר אהובים עלי. במשך שנים הוא היה חסר בתליטיה שלי עד שלפני מספר חודשים עשיתי זאת ורכשתי את הגרסה החדשה בת שני הדיסקים. לדיסק הראשון נוספו הקטעים: Sleeping in the Ground Can't find my way home בגרסה ארוכה יותר Acustic Jam Time Winds Sleeping in the Ground בגרסה נוספת איטית במיוחד הדיסק השני מוקדש לארבעה ג'אמים נפלאים. השילוב בין הגיטרה של קלפטון והקלידים של ווינווד מושלם. וציטוט קטן (אני לא יכולה בלי) מהחוברת המצורפת לשני הדיסקים, שדרך אגב העטיפה הקלאסית כמובן לא שונתה: hailrd as Rock's first supergroup, Blind Faith began as a private collaboration between Eric Clapton and Steve Winwood. Recognized for their achivments with, respectively, cream & Traffic, the new group blostered by fellow Cream alumni Ginger Baker and later, bassist Rick Grech - quickly mushroomed into one of the most eagerly anticipated partnerships of the era
 
למעלה