הכל אודות הפיפס

eyals102

New member
הכל אודות הפיפס

בעקבות השאלה של נועם על הפיפסים, חיפשתי קצת ברשת וחזרתי עם תשובות. כל חולה רדיו, בטח שאל את עצמו פעם, מאין הגיעו הפיפסים? אתם יודעים איזה, ששת הפיפסים שפותחים כל מהדורת חדשות בקול ישראל. אז כמו ששיערתי מקור המנהג הוא אכן בבריטניה, בימים הראשונים של הבי.בי.סי (שרות השידור הבריטי). מסתבר שבתחילת שנות העשרים אות הזמן היה מנוגן על פסנתר או מושמע מפעמונים שהותקנו במיוחד באולפן. זה לא היה מאוד מדוייק. הרעיון לפיפסים הגיע בסוף הרצאה משודרת על שעון הקיץ. המרצה (שהיה מומחה לזמן) הציע שישמיעו פיפסים לפני השעה. הרעיון התקבל וב 5.2.1924 שודרו לראשונה שישה פיפסים שהיו מסונכרנים לשעון של מצפה הכוכבים בגריניץ' שמהווה את השעון הרשמי בכוכבנו מאז 1884. בהמשך מצפה הכוכבים עבר, ואיתו מקור השעון ואי שם בשנות השמונים הותקן הציוד בבית הבי.בי.סי. במרוצת השנים קרו מיני תקלות, למשל, פיפסים מיותרים, צניחה בתדר של הפיפס, סטייה של שליש שנייה ועוד. מצורפים כאן למטה שני אתרים. אחד המתאר בפירוט רב את סיפורם של הפיפסים, והשני האתר של גריניץ' שייספר לכם כל מה שרציתם לדעת על הזמן ולא היה לכן זמן לשאול. אז הזמן הוא כעת.

תודה! ../images/Emo142.gif

השכלנו.
אבל אני ארשה לעצמי להוסיף שאלה: קול ישראל (אז זה היה בוודאי "קול ההגנה") לקחו מה- BBC את הרעיון לשישה פיפסים המסמנים ש"שעה חדשה נכנסה". אבל זה היה בתקופה מנדטורית, או לפחות בתקופה שהמדינה ומוסדותיה הממלכתיים הושפעו קשות מבריטניה והתרבות הבריטית. האם לדעתם יש סיבה לקיום הפיפסים כיום? או שמא קול-ישראל צריכה להתחיל שלבי התרעננות ולנגן מנגינה אחרת שתייצג את הזמן?

דנטל

New member
אני רגילה לאיך שזה עכשיו וטוב לי

אגב, כשהייתי נערה הלכתי אל אמא שלי לעבודה. כל איזה כמה זמן היו פיפסים והם לא היו בשעה עגולה וגם לא תמיד היו שישה, אבל אלה היו הפיפסים של החדשות כמו שאנחנו מכירים. אחרי איזה שעתיים של בדיקה בשעון כל פעם שיש פיפסים והתחרפנות מזה שהשעה לא עגולה, שאלתי את אמא שלי מה זה צריך להיות כי נדמה לי שאני מתחילה לשמוע קולות של חדשות בראש ומאבדת את השפיות שלי. היא ענתה שזה התוכי של השכנים.

האגס 1

New member
אין סיבה לשנות את זה

יש דברים שהאפקט שלהם הוא שהם נשארים כפי שהם באופן קבוע לאורך זמן, ושלשנות אותם לא יועיל בשום דבר למטרה שלשמה הם מתקיימים. זה שכיון גל"צ וחדשות ערוץ 10 (ברדיו האיזורי) משדרות אות זמן מוסיקלי למהדורות החדשות השעתיות שלהן, זה לא אומר ש'קול-ישראל' צריך לחקות את זה. זה סימן זיהוי כל כך מובהק של מהדורות החדשות, שאם הוא ישונה ייקח לאנשים זמן קר להתרגם לזה שכבר אין "פיפסים" אלא איזה אות אחר, וכל זה - כשאין בכך צורך. זה כמו לשנות שם של רחוב, שגם אחרי החלפתו הפורמאלית בשם אחר, הציבור עדיין ממשיך לקרוא לו בשם הישן. (אגב, בירושלים נעשה לפני כמה שנים שינוי כזה, ועד היום זה לא עבד. בשביל הציבור הרחוב עדיין נקרא בשם המקורי.)

למעלה