"הכלה" - הסבר בבקשה

מימנ2

New member
"הכלה" - הסבר בבקשה

התקלתי הרבה, גם בפורום זה, על יכולת ההכלה הכה חשובה לילדים ומבוגרים כאחד. אבקש מאד הגדרה של היכולת, מעט הסבר עם דוגמאות, וכיצד אפשר להתאמן ולשכלל יכולת כזו אצלנו, מול ילדינו בני ה-10.5, 7, 3. המון תודה מראש אשמח גם בנוסף להסבר שיינתן כאן, להפנייה לחומר מקצועי מפורט יותר, קישור באינטרנט ו/או ספרות בספרייה.

פלגיה

New member
הכוונה היא

לקבלה והבנה של רגשותיו והרגשותיו של הילד, גם אם לא מסכימים איתם. זה מתחיל בדברים פשוטים כמו "אוי, זה באמת כואב" (גם אם זאת נראית לנו סריטה קטנה) וממשיך הלאה להבנה שאם הוא בוכה אז באמת עצוב לו (למרות שזה רק ציור שנקרע) ושאם הוא מעוצבן אז יש לו את כל הזכות להיות מעוצבן, וכך הלאה.

מימנ2

New member
תודה, אבל לדעתי

מה שהסברת לי, במסגרת כלי האינטיליגנציה הרגשית, אינו הכלה, אלא אמפתיה והבנת נקודת הראות של הזולת. אני חושבת שהכלה מדבר על משהו אחר, אלא שאינני מוצאת הגדרה מדוייקת שלו, והדרכה מתאימה עם דוגמאות, להבינה ולהתחיל ליישמה יותר. אשמר שתבררי לי, בבקשה. תודה.

פלגיה

New member
מכל המקרים שאני קראתי

הכלה זה בדיוק אמפטיה והבנת נקודת הראות של הזולת. אם היה ניואנס נוסף, הוא חמק מעיני.

אני חושבת

שבהכלה יש,בנוסף לאמפתיה, פן של מעין "ספיגה" של האחר. כלומר, לתת לו את האפשרות להעביר אלי את הרגשות שלו ולראות אותי מחזיקה באותן רגשות. לא יודעת לתת מילים מדוייקות,וגם יכול להיות שאני טועה.

פלגיה

New member
לדעתי בדיוק הפוך

להכיל לא אומר להיסחף באותם רגשות של הזולת אלא להחזיק בהם בלי להרגיש אותם.

לא התכוונתי להרגיש אותם

התכוונתי בדיוק את מה שאמרת. שאני לא ארגיש אותם אבל שאתן לו את האפשרות לראות שאני אוחזת בהם ולא בורחת מהם

ליאת +

New member
תקראי את וויניקוט

הוא אבי המושג, ויש לו מאמרים בהירים בנושא, בהתיחס בעיקר לקשר אם-ילד.

פלגיה

New member
לא ידעתי את זה

תודה על המידע. את יכולה לתת לי את שמות המאמרים שלו הדנים בנושא?

ליאת +

New member
אני לי בשליפה

מה שיש לי כאן בבית זה את הספר "תינוקות ואמהותיהם" (הוצ' זמורה ביתן)- זה קובץ הרצאות שלו לאמהות. הוא מסביר בו מושג אחר שלו שקרוב להכלה ומוזכר בד"כ במקביל- החזקה. הוא כותב שם גם על האם הטובה דיה ומושגים מוכרים אחרים. מאוד קריא ומאוד מענין אך לא בטוחה שיתרום לדיון על מושג ההכלה (גם בגוגל הכל יכול לא מצאתי הגדרה ממצה). ספרים אחרים שלו שיצאו בעברית: בכל מתחיל בבית, הילד משפחתו וסביבתו.

פלגיה

New member
מה שמצאתי עכשיו

במאמר שכתב ד"ר חנן גולדמן: "כדי שהילד יוכל ממש 'ללהוט' ברגשותיו ולקנות שליטה בהם, הוא זקוק למיכל (ביטוי של ביון, אנליטיקאי אנגלי) האוהב והבטוח של ההורה. מתן מיכל כזה, במיוחד מול רגש הכעס והשנאה (אך לא רק), זהו בעיני אקט של אהבה. הכשרת עצמי להיות מיכל כזה שפירושו להימנע מלהאשים את הילד ב- "תראה מה אתה עושה לי, משגע אותי, הורס אותי" וכד'. כלומר הילד חווה אותי כאחראי מלא על ויסות רגשותיי. במילים פשוטות הוא חווה שהוא משפיע על רגשותיי אך אינו אחראי עליהם. על הדינמיקה של רגשותי ותגובותי רק אני האחראי ולא הוא"

מימנ2

New member
תודה לכולכם על המאמצים

גם אני ממשיכה למצוא מקור שמגדיר את זה טוב, ואצטט ברגע שאשיגו.

למעלה