הכלב של השכן

הכלב של השכן

בישוב בו אני גרה יש כמעט לכל משפחה כלב (לנו יש רק חתולה). חלק מהכלבים נוהגים לנבוח כל זמן שבעליהם אינם בבית. כמובן שהכלבים נמצאים בחצר (אם הם לא ברחו ממנה לרחוב), וזעקותיהם מטריפות אותי. בעלי הכלבים לא תמיד מודעים לבעיה, כי כשהם מגיעים - הכלבים נהיים פוצי-מוצי, וגם אם הם מתחילים לנבוח - הם יכולים להשתיקם באחת. יש כלבה אחת בעייתית במיוחד, עם קול סופרן מטריף את הדעת. לעיתים היא מתחילה לנבוח באמצע הלילה, ואז הפתרון שמצאתי הוא לשלוח SMS לשכן ולבקש ממנו להשתיק אותה. בד"כ זה עובד, אבל אני נוקטת בשיטה זו רק בשעות הלילה (הטלפון נמצא לידי, עם תבנית מוכנה). אתמול כל אחה"צ והערב היא נבחה כמו משוגעת. יצאתי לראות מה הסיפור, וכשראיתי את השכן אמרתי לו שאני משתגעת. הוא אמר שאין לו מה לעשות, וככה זה בישוב קהילתי, ואני צריכה להתרגל. לא נראה לי שאתרגל. מה אפשר לעשות. תוך כדי נסיונות נואשים לשמור על יחסי שכנות טובה?

nutmeg

New member
להביא תרנגול

לחצר - שיקרא בקולי קולות ויעיר את השכן ת'אמת? יש קייס רק אם את מוכיחה באמצעות בדיקת דציבלים לאורך יממה, שכלבת השכן יכולה להחשב כמפגע אקולוגי - ואז לבקש שישתיקו אותה. אפשר ללמד כלב לנבוח פחות באמצעות אילוף.

אין מה לעשות.

אצלנו, ברחוב צדדי ושקט לכאורה, אותו דבר רק עם צפצופים של מכוניות. כשהערתי לשכנה שעמדה בכניסה לחניה וצפצפה צפצופים רצופים וארוכים היא אמרה שאני קטנונית.

אוי, זה ממש חוצפה.

חשבתי שאת מתכוונת לאזעקות של הרכב, דבר נתעב בפני עצמו, אבל צפצופים יזומים? למה הם מצפצפצים (עלייך)?

בעיקר כי השכן שלי מדרום מזרח

הוא קולנוע. אבל גם כדי לקרוא לחברים בקומה אחרת, לזרז את האוטו-זבל, להזהיר את זה שרוצה לצאת מהחניה שלא יצא עכשיו... הדברים הרגילים.

אתן מדכאות אותי.

אז כך נגזר על אדם להשתגע? ולגבי מדידת הדציבלים - זו בעיה, כי איך אפשר לבודד את הנביחות של כלב מסוים? הרי לעיתים כולם נובחים יחד בצרמוניה אדירה.

חציחצי

New member
מה עם

להביא לה חית מחמד? נגיד, עוד כלב, או סתם (...) חתול. לפעמים, אם יש להם חברה, הם נהיים יותר רגועים.

לפי טענתו של בעליה

הסיבה העיקרית לנביחות שלה היא החתולים של השכנים. לא נראה לי שהיא כלבה ידידותית במיוחד. (אני מוצאת עצמי מדמיינת איך אני מסיעה אותה למקום רחוק ומעלימה אותה.) האמת שהיום היה שקט יחסית. יתכן שהשכן בכל זאת לקח את דברי לתשומת ליבו. אני חושבת שנראיתי מאד נואשת אתמול.

אטיוד5

Active member
התשובה בגוף השאלה

להשתיק בבת אחת. המקהלות שלהם בשכונות הצפונבוניות מחרישות אזניים גם כשהשכונות הן דרומבוניות. אני זוכר שגרתי בשכירות בכזאת שכונה בראשל"צ ישוב בסלון שלשה מטר מול החדשות ולא יכול לשמוע אותן בלי להגביר את הווליום! יש לנו כלבה שגם טומנת גרונה בקלחת. איום ונורא. לא יודע למה יש לנו אותה. כלומר, אני יודע, זה היה מקרה של צער בעלי חיים. הציעו לך להביא כלב משלך. אני מציע יותר טוב - להפעיל מכשיר בתדר 25000 הרץ. את לא תשמעי כלום, אבל הכלבים, אוהו. תפעילי את המכשיר כשהכלב נמצא אצל השכן בבית, נניח בשתיים בלילה. מצטער, רבותי, אני שונא כלבים. הם מרעישים, הם מסריחים, הם עולים ממון באחזקה שוטפת, מדי פעם הם שולחים ילדים בני חמש לבתי חולים, והתמורה די אפסית. נו כן, הם נאמנים. אז מה? זה מזכיר לי את השלט שאשתי תלתה פעם במשרד שלה בארה"ב -I work here for the money. If you want loyalty, take a dog.

חציחצי

New member
פחחחחח.

מכירה כמה אנשים שעונים על ההגדרה הנ"ל (חוץ מהנאמנות, לדעתי). הכלב שלי, חוץ מזה שהוא מצחיק אותי, ושמח נורא לפגוש אותי בכל פעם מחדש (זה הדדי לגמרי), ומנהל איתי שיחות - גם עושה עבודתו נאמנה כשומר סף. אין מצב שהייתי גרה שבע שנים לבד בדירות קרקע, אם הוא לא היה איתי. לא יכולה לומר שזו תרומה אפסית. אז כשבאמצע הלילה הוא מתחיל לנהל שיחות עם הכלבים מעברו השני של הרחוב, אני מדברת איתו ומבקשת יפה שישתוק, והוא בד"כ אכן שותק...

אטיוד5

Active member
גם בתור שומרים

הם לא הכי. כלומר, נגד עוברי אורח תמימים הם מצוינים. נדמה לי שכבר סיפרתי פעם על הכלבה המטומטמת שלי שרצה לעבר אופניים חולפות, גוריה אחריה. גור אחד מצא את מותו בין השפיצים, הרוכבת התהפכה. זה נגמר בחצי שן שבורה, ומזל שלא נתבעתי. לכי לכל תחנה של מגן דוד אדום או חדר אחיות בקופות החולים ותשאלי כמה מקרים בשבוע מגיעים אליהם כל שבוע מתקיפות של כלבים. וכמו במקרי אונס, זה לרוב כלב הבית. רק נזקים. נגד פורצים של ממש הכלבים לא עוזרים כלל. אלו יודעים כיצד להשתיק אותם. עובדה, אצלי פרצו כבר פעמיים-שלש. אז נכון, אולי אם היה לי אמסטף השמירה היתה קצת יותר טובה. אבל כבר עדיף להחזיק נמר. הוא יותר אצילי וחיה יותר יפה. את לא חייבת לגור בדירות קרקע. זכותך כמובן. ואם את נהנית מהמציצים אז מומלץ.

חציחצי

New member
שנתחיל להתווכח על

ערסים, שחושבים שאמסטף זה רכוש מגניב, בערך כמו הBMW שלהם עם האורות הסגולים מלמטה, ומגדלים אותו להיות חית טרף? כלב זה כלב. זה לא מוצר מדף גנרי; לכלב יש אופי ותכונות ודפוסי התנהגות, וצריך להכיר אותו ולהבין אותו ולדעת לגדל אותו. הכלב שלי, למשל, דביל, ולכן הוא בחיים לא יסתובב בחוץ לבד ו/או לא קשור, כי הוא ידרס בתוך שלוש דקות, ועם קצת מזל, אף אחד אחר לא יפגע תוך כדי. זה לא סותר את זה שהוא ישמור עלי באפקטיביות. בטח שאני לא חייבת לגור בדירות קרקע, רק ניסיתי להמחיש את תרומתו לאיכות החיים שלי. הנזקים היחידים שהוא אי פעם עשה לי הסתכמו בהרבה שערות בבית, ולכלוך על הקירות. כמובן שהכרתי כלבים שהתחביב שלהם היה לצוד קיפודים, או משהו יצירתי דומה. לא אהבתי אותם, כמו שאני לא אוהבת אנשים שאלה התחביבים שלהם. זה לחלוטין לא אומר ש"ככה זה כלבים".

זה כל מה שאני מבקשת -

שבעליהם של הכלבים הרעשניים הלו ישתיקו אותם באמצע הלילה. אבל הם לא, ולכן אני נואשת.

אטיוד5

Active member
מה את חושבת?

שהבעלים שלהם עולזים למשמע הנביחות? הם לא יכולים להשתיק אותם, כי בניגוד לחציחצי שמדברת עם הכלב שלה בשפת הכלבים, כנראה, הבעלים האלו, כמו שאר בני תמותה לא יודעים את השפה.

Sea Urchin

New member
נזכרתי שפעם כשהייתי בכלא מגידו

יצא לי לשמור במגדל מעל הכלביה, ואיזה כלב שם לא הפסיק לנבוח. אז צעקתי לו "שתמות!". ופתאום נהיה שקט, והתקשרו מהחמ"ל לשאול אותי אם הכל בסדר. אבל עד שירדתי מהשמירה היה לי שקט ממנו.

תגיד, זה חוקי המכשיר הזה?

ואיפה משיגים כזה? מתחיל מאד למצוא חן בעיני, הרעיון. סליחה, אבל גם אני שונאת כלבים, שהפכו פה, בשם אני לא יודעת מה, למלכי השכונה.

אטיוד5

Active member
אם זכור לי נכון יש כזה מכשיר ...

בשביל לסלק עכברים וחולדות מהבית.

למעלה