הכלב שלי בדכאון

הכלב שלי בדכאון

בינגו שלנו (גולדן בן 6) היה מאז ומתמיד כלב שובב ובעל שמחת חיים. לפני 8 חודשים נוספה לנו תינוקת למשפחה שמן הסתם גוזלת ממנו את רב תשומת הלב. בהתחלה הוא מאד התלהב מהצעצוע החדש שהגיע הביתה אבל ככל שהזמן עובר הוא יותא ויותר נכנס לדכאון, הוא כבר לא משתולל, בכלל לא רוצה להתקרב לתינוקת, גם כשזורקים לו איצטרובל או מקל (שזה פעם היה המשחק החביב עליו) הוא עושה טובה שהולך להביא אותו, הזנב שלו כבר לא מתנוסס כמו דגל אלא שפוף. ממש כואב לי הלב עליו. אנחנו מנסים כמה שיותר לפנק אותו ולתת לו תשומת לב אבל הוא פשוט לא נראה שמח. הוא נראה עצוב מאד מאד. אני כל כך אוהבת אותו ורוצה שהוא יהיה מאושר. מה עושים? למישהו יש עיצה?

ל א ק י

New member
אממ..|אליהו|../images/Emo107.gif

תנסי להתייחס יותר לכלב, ולקרב אותו לתינוקת שיראה שהוא לא לבד בעולם.. ושאת באמת אוהבת אותו ורוצה שהוא יהיה מאושר..

NiKi†a

New member
לא נורא..זה קורה...גם הכלב שלי

כבר לא מתהלב ממשחקים כבר..כאילו הוא משחק אבל....אה ונחשי איך קוראים לו
גם בינגוווווו
בינגו שם שולטטטטטט

kestrel

New member
אל תנסו להכריח

את הכלב להתקרב לתינוקת. זה צריך לבוא ממנו, וזה יגיע רק אם הוא לא ירגיש מאויים בנוכחותה. הכלב הוא יצור היררכי, וכאשר מצטרף תינוק חדש למשפחה הכלב נדחק מקום אחד למטה בסולם הדרגות בלהקה. יש מספר דברים שאפשר לנסות, למשל לתת לכלב 15 דקות מרוכזות של תשומת לב ביום, בזמן קבוע עד כמה שאפשר, כשאחד משניכם נמצא רק איתו ללא התינוקת (להוציא את הגורם המאיים מהתמונה). אם לכלב יהיה סדר יום קבוע יהיה לו קל יותר להתמודד עם השעות הרבות של חוסר תשומת הלב, והוא ידע שזמנו להתפנק ולשחק יגיע בזמן. חשוב גם לתת לכלב הרבה חיזוקים חיוביים - גם אם הוא הולך באיטיות כדי לקחת את המקל שזרקת לו תשבחו אותו בהתלהבות מוגזמת- "כלב טוב!!, כל הכבוד חמוד!!" בטון כמה שיותר מתלהב כאילו הוא עשה את הדבר הכי מדהים בעולם. תנסי גם לשאול באתר של petnet, יש שם מאלף מומחה לבעיות התנהגות שיוכל לתת לכם עצות מועילות.

© Tweety ©

New member
שלום לך..

להכניס תינוק לבית שיש בו כלב זה בדיוק כמו שנולד אח חדש,או אחות חדשה והבכור/ה מוצאים את עצמם מאוד מקאנים. כנראה,שהכנסת התינוק לבית לא נעשה נכון-ולכלב זה נראה שהתינוק תופס את מקומו. מאחר ועבר פרק זמן מסוים ודיי ארוך ואי אפשר להשיב את הגלגל אחור עצתי היא להשקיע בכלב,לתת לו הרגשה שלא תפשו את המקום שלו,לפנק אותו לטייל איתו ולנסות ליצור מערכת יחיסים בינו לבין התינוק-לא להרחיק ממנו את התינוק כל פעם שהוא מתקרב אליו,תנו לכלב להיות לידכם שאתם מטפלים בתינוק קחו אותם לטייל ביחד. ואל דאגה זה יעבור זו אותה קנאה שיש אצל האחים הבכורים שעוד ילד נוסף למשפחה.

למעלה