הכלב בחרדה

Reut Ronen

New member
הכלב בחרדה

היי,
אני תושבת שדרות, הכלב שלי נולד פה באזור לפני שנתיים.
מאז שהוא הגיע הוא היה חרדתי ופחדן, כלב שועלי קטן, הוא עבר התעללות והזנחה לפני שהגיע אליי.
מלפני שבועיים (שהמצב ממש התחמם באזור) הוא מתנהג מוזר ואני לא יודעת איך להתנהל איתו.
הוא נצמד אליי כל הזמן, כל רעש אפילו הכי קטן (טריקת דלת של השכנים) הוא מרים אוזניים ונצמד אליי.
לצערי הוא מיומן (בעצם לשמחתי, לצערי זה הנסיבות) בהשמע צבע אדום הוא רץ לממ"ד, אני תמיד מקווה שהוא עושה את זה גם כשאני לא בבית.
אבל הבומים משגעים אותו.
רוב היום הוא מתחת למיטה, מסרב לצאת משם או יוצא לרגע וחוזר לשם. אני מבינה שזה אזור שהוא מרגיש בו מוגן ומנסה לא להוציא אותו בכוח משם.
כשאני קוראת לו הוא בא ונצמד אליי, תמיד נראה לי בכוננות. יש לו הרבה חלומות כשהוא כן ישן, משהו שלא היה אופייני לו (חלומות פעילים שכאלה).
לפני שבוע רקטה נחתה בבניין מולי והנזק הגיע גם לדירה שלי (רסיסים וההדף), מאז הוא לא רגוע בכלל, כל הזמן מבקש לצאת אבל בחוץ הוא מתיישב ומסרב ללכת או מושך ממש חזק עד שמגיע לאזור שמרגיש לו מוגן.
באותו שבוע היו כמה ימים שהוא אכל מלא, ועשה מלא קקי ועכשיו (שצהל הרחיב את התקיפה ויש כל הזמן בומים) הוא לא אוכל ולא עשה קקי כבר יומיים. מההכרות שלי עם הכלב (אצלי שנה וחצי, קצת יותר), התזונה והיציאות קשורות לחרדה שלו.
אני לא יכולה להסתיר את זה שגם אני נבהלת ומפחדת מהומים והצבע האדום, תמיד בממש אני מנסה לרקוד ולשיר בעיקר בשבילי כי זה "מחזיר דופק". אבל הוא מבוהל ואני לא יודעת איך להרגיע אותו.
הוא כלב שאוהב אהבה ומגע, לא אוהב משחקים, לא אוהב צ'ופרים במיוחד, כלב שרועד הרבה מהתרגשויות וגם מפחד.
הוא רועד בימים האחרונים יותר מידי וכואב לי הלב,
אין לי מספיק ידע או כסף להשקיע בו כרגע באילוף או בלא יודעת מה.
קראתי את הטיפים שניתנו פה פוסט לפני אבל הם פחות מדברים אליו, לצבע אדום הוא מתורגל. הבומים זו הבעיה, ואם יש כאן מישהו משדרות או האזור הוא מבין על כמה בומים ואיזה הדף יש מהם כל הזמן.

יש פה מישהו שיכול לתת לי רעיונות איך להרגיע אותו? או להרגיל או... משהו

די אבודה פה :/

Yukita

Active member
מנהל
זה מאוד לא פשוט

כי המצב שאת מתארת הוא פשוט כלב נפגע חרדה. לא עניין של אילוף - הוא פוחד. יש כמה דברים שמיועדים לטיפול בחרדה, כלומר באופן ישיר חרדה שדורשת טיפול ולא אילוף, אבל כל עוד המהומה סביב נמשכת הוא כנראה יתקשה להירגע.

הדברים הקיימים:

ברמה הפשוטה ביותר, כתבת שהוא אוהב מגע והבעת אהבה. אז הדבר הכי פשוט זה לחבק, להעביר ליטופים ארוכים ואיטיים לאורך הגב, עיסוי כזה לאורך צידי הרגליים הקדמיות והחזה. יש לזה לעתים קרובות אפקט מרגיע.

שלב אחר זה לעטוף - יש מה שנקרא thunder jacket שמיועד לכלבים שפוחדים מרעמים וכו'. המוצר עצמו הוא היעיל ביותר, אבל בהתחשב במצב החירום והעובדה שאין זמן לחכות שיגיע בהזמנה, אפשר לאלתר עטיפה עם שמיכה קלה מתאימה, למרות שצריך לשים לב שעכשיו גם חם מאוד
אז ממש לא להשאיר אותו לבד עם זה.

השלב היותר מתקדם, שאני לא ששה להזכיר אבל במקרים היותר חמורים לעתים אין ברירה, הוא טיפול תרופתי. תרופות הרגעה מותאמות לכלבים. בדבר כזה, למרות שטכנית אפשר לקבל מרשם מהוטרינר המקומי, האדם הנכון לפנות אליו הוא וטרינר עם התמחות התנהגותית. יש שתיים כאלה בארץ: נעה הראל ועפרה גלילי. אפשר להרים טלפון לאחת מהן, לתאר את המצב, אולי לשלוח סרטון שבו רואם איך הכלב מתנהג, ואולי כך לקבל ייעוץ מתאים למקרה ואז לקחת מרשם מוטרינר מקומי.

עמית184

New member
בנוסף לכל העצות המחכימות שנתנה לך יוקיטה,

הייתי שוקל גם לשלוח את המסכנון (שאם היה ילד ללא ספק היה מאובחן כ"נפגע חרדה") לאיזשהו מקום שקט בצפון או אפילו במרכז. הרחק הרחק מכל האזעקות והבומים. אפילו לכמה ימים עד יעבור זעם. אולי למשפחה, אולי לבן משפחה, אולי לפנסיון טוב.

כרגע, במצב שלכם שם בשדרות, הקירבה אליך ולבית בטלים בשישים יחסית לסטרס שהוא חווה שם. הייתי מציע אולי להוציא אותו ל"נופש בכפר".

ליבי ליבי איתו ואיתך ואיתכם באופן כללי. קשה.

עמית184

New member
לגבי thundershirt ואולי גם טיפול תרופתי מסייע

נדמה לי שזה לא רלוונטי לכעת, להיום בלילה ולעכשיו (גם אם תזמין את ה-thundershirt, עד שיגיע יעברו שבועיים, וטיפול תרופתי ניתן לאחר אבחנה ברגיעה, לא בסטרס, למיטב ידיעתי).

שני הדברים הללו יכולים להיות מועילים מאוד להבא, לסבבים הבאים שבוודאי יגיעו, לצערנו. בעוד שנה, בעוד חודש בעוד שבועיים. אבל לא להיום. מה שאני הייתי עושה היום - זה פשוט מנסה להוציא אותו לנופש (פנסיון, קרוב משפחה וכדומה באזור רגוע יותר).

במקביל, הייתי מצטייד ב-thundershirt (עולה כ-250 ש"ח דרך איביי - חשוב מאוד מאוד מאוד לדעת להתאים את המידה הנכונה!) ואולי באמת פונה לייעוץ מקצועי אצל וטרינר שמתמחה במתן טיפול תרופתי לבעיות חרדה (ושני שמות שהוזכרו פה - נעה הראל ועפרה גלילי - הם מומלצים מאוד). אבל כל זה כנראה יהיה יעיל רק להבא, לא להיום.

Reut Ronen

New member
תודה ועוד שאלה

או שתיים :)
הראשונה- כשיש בומים והוא בורח מתחת למיטה/שולחן/ספה- אני צריכה לתת לו להיות שם או לקרוא לו וללטף? אני תמיד מתלבטת אם "להתנהג כרגיל" ולא לתת משמעות לפחד שלו או כן לקרוא לו וללטף ולחבק.
השנייה- הוא לא אכל כבר שלושה ימים, החלפתי את האוכל (כי הוא נראה לי התייבש כבר), באופן מיידי כדאי לי לקחת אותו מחר לוטרינר או שהוא יאכל כבר מעצמו?

תודה על העצות, אני גם שקלתי את הפנסיון, שמעתי שיש גם פנסיונים שמוכנים ללא תשלום לארח (אני עדיין סטודנטית וכרגע גם לא ממש עובדת בגלל המצב), הפחד שלי שהוא לבד שם. הוא לא מסתדר עם כלבים, הוא אוהב רק בני אדם (וכמה אהבה!!!). בגלל שהוא הגיע אליי אחרי התעללות קשה הוא ממש מחובר אליי, בכל מקום הוא צמוד אליי וגם אם הוא אוהב אנשים אחרים הוא מאוד עצוב כשהוא בלעדיי. (פעם השארתי אותו אצל אמא שלי בנתניה כמה ימים והיא אמרה שהוא רק אכל וישן, לא נראה שמח במיוחד). האם פנסיון לא יפגע בתהליך השיקום שהוא עבר? (ועובר, אני באמת מנסה). אני מתנדבת פה במקלטים ומאוד קשה לי לצאת מפה איתו, אני מהבוקר עד הערב במקלט מעבירה פעילויות (פחות הפסקות לטיול עם הכלב), כך שאני גם תוהה איך אני לוקחת אותו בכלל.. בקיצור די מיואשת, מקווה שאחרי הסופש אני אבין יותר מה עושים פה...

תודה על העצות, אני בהחלט אבדוק מול הוטרינריות שהמלצתם.

capri77

New member
האם ניתן במקרה כזה לנסות שימוש ברסקיו ?

אני יודעת שעל חתולים זה לפעמים עובד... אולי שווה לפותחת השרשור לנסות, אם זה אפשרי ?

למעלה