הכלבון לא אוכל

rotemshi

New member
הכלבון לא אוכל

לפני שבוע וחצי אימצתי גור בן 3-4 חודשים. כשלקחתי אותו היו לו (ועדיין יש) פטריות בעור וישר קיבלתי מרשם והתחלתי לתת לו את התרופה (ספורנוקס). אוכל בונזו גורים שקיבלנו עוד מזו שמסרה לנו אותו. הוא עירני ושמח מאוד.
כמה ימים אחרי שהגיע אליי התחיל לשלשל (כנראה אכל משהו לא טוב בחוץ כאשר מי שטייל איתו לא שם לב ולא היה מודע לרגישות שלו כגור), נתתי לו אורז לבן מבושל, אכל בתאבון והשלשול נפסק פעם אחת, והמשיך חלקית מאז. (אוכל קצת מהבונזו).
ביום ראשון הכלבון לא קם בבוקר. בהתחלה חשבתי טוב בטח הוא סתם עייף (ועדיין אינו מחונך לגמרי לצרכים) וכבר עשה צרכים. קמתי בעצמי, והוא עדיין לא קם. התחלתי להלחץ. הוא לא מסכים לאכול, אפאטי לחלוטין ולא זז ופעיל כמו בדרך כלל. לקחתי אותו אחרי שעתיים של היסטריה לוטרינר, שם נתנו לו אוכל גורים רך והוא התעורר לחיים, קפץ וקישקש בזנב וטרף את האוכל. עשו לו בדיקות דם, לא מצאו משהו חריג במיוחד. נתנו לי מרשם לשתי אנטיביוטיקות, קניתי אחת (FLAGYL) והשניה אין להשיג בבית המרקחת. את אוכל הגורים עירבבתי לו עם אורז בערב ואכל שוב בתאבון.
למחרת בוקר זהה לקודמו. כבר לא רוצה לאכול את אוכל הגורים, לא נוגע. גם לא באורז. פתחנו לו טונה בשמן, סיננו ואכל מעט. עדיין משלשל, אך עכשיו הצואה נוזלית לחלוטין. הלכנו לוטרינרית (אחרת הפעם) אמרה לא נורא על האנטיביוטיקה השנייה משום שהיא משלשלת (אז למה לתת לו אותה?!) עשו לו אינפוזיה וחזרנו לקחת אותו. אמרו לנו שאסור טונה בשמן ואם כבר במים, ובערב אכל טונה במים. כשאני מנסה לערבב עם אורז (ואני מנסה לערבב אותו עם הכל) או שהוא מסנן אותו או שהוא פולט אותו החוצה בזמן האכילה. בררן!
בלילה הוא פלט\הקיא, לא ברור, זה היה נוזלי שקוף לבנבן. בבוקר גם. ושוב חוזר חלילה כמו כל בוקר, קצת יותר ערני, לא מסכים לאכול בכלל. הצהריים הסכים לאכול שוב טונה אבל מעט. שוב לוטרינרית לאינפוזיה. אמרה שזו אולי דלקת במעיים, אבל אין לדעת. בערב אכל שוב מעט טונה (כל פעם כזו זה עם ממש מעט אורז שאני מצליחה להחביא בתוך הגושים). ואגב עם מים אין בעיה, הוא שותה (לא הרבה אבל שותה מרצונו)
היום בבוקר שוב לא קם מהמיטה, בלילה וגם בלילה הקודם, משלשל ברמה שזה נראה כאילו הוא עושה פיפי חום (אך זה לא פיפי, יש פיפי גם בצד השני של החדר). בהתחלה לא הסכים לאכול ורצה לישון עוד, נתתי לו לישון עוד שעה והערתי אותו עם טונה. אכל בתאבון (איני יודעת מה המידה שהוא צריך לאכול, אכל משהו כמו 3-4 כפיות טונה). הוא ישן כמעט כל הזמן, כשאני מנסה להוריד אותו למטה או שהוא לא מסכים ללכת בכלל, או שהוא רק עושה פיפי. קודם ניסיתי להפעיל אותו קצת, הוא לא ישן איזה 40 דק' וחזר להשכב במיטה. כל כמה זמן אני קוראת לו ובודקת שהוא עדיין חי, אני באמת בלחץ.

אני כבר אובדת עצות, אנא עזרו לי, אני חוששת לו מאוד.
תודה, רותם.

rotemshi

New member
ועוד פרט אחד שנשכח

יום ראשון ושני היה לו חום בבוקר, לא גבוה אבל חום.

גור משלשל

הי
נשמע מקרה קצת מבאס - כי מצד אחד היית ערנית לכל הסימנים והשינויים והלכת לוטרינרים.. וקיבלתם טיפול - ועדיין נשמע שאין שיפור משמעותי
קודם כל הייתי ממליץ לחזור שוב לוטרינר(/ית/ים) ולבקש קצת תשובות. אולי מידת הדאגה שלך לא מתאימה לשלהם וזה משהו שחשוב ליישר קו לגביו
בגדול - גורים שמשלשלים בצורה מאד אגרסיבית כמו שמתואר כאן זה משהו שדי מדאיג אותי. לגורים אין הרבה רזרבות והם נפגעים מזה די מהר. אני מציע לשקול בדיקות נוספות ובהתאם טיפולים נוספים:
בדיקות: משטח צואה לחיפוס דם/פרזיטים/ביצי תולעים/חיידקים שונים, בדיקת דם חוזרת
טיפולים: תילוע, אנטיביוטיקה ועירוי לוריד (ולא לפה או מתחת לעור), מזון רפואי לבעיות מעיים, תוספים למצבי שלשול.. (למשל פרו-קולין)
בהצלחה
ארז

rotemshi

New member
קיבל אינפוזיה ביומיים האחרונים

וקיבל תילוע ביום ראשון.
היום הוא אכל יפה עוף עם קצת אורז, בצהריים זה עזר מעט, כשעשה צרכים זה התחיל בשלשול ועבר למוצק. עכשיו כשעשה צרכים שוב שלשול מאוד נוזלי, וממש זרד קטנטן מוצק בסוף. עכשיו כבר לא מוכן לאכול העוף, ואחרי יום טוב שוב הוא נראה מאוד תשוש.
אוף! :(

sapirdvm

New member
הי רותם

נשמע שאולי הוא זקוק לאישפוז והשגחה רפואית יותר צמודה מאשר לגשת פעם ביום למרפאה. גורים משלשלים יכולים להתדרדר ולהיכנס למצבים שקשה יותר להוציא אותם מהם. עד כה נראה שעשית את כל מה שצריך מתוך מסירות ודאגה אבל נשמע לי שאישפוז, טיפול בתרופות המתאימות, אולי בצורה ורידית, ועירוי נוזלים כדי לשמור על הידרציה טובה בצורה ממושכת ולא לפרקים, יכולים להיות מאד יעילים ולתת לו צ'אנס להתאושש ולהחלים יותר מהר.
בהצלחה

rotemshi

New member
עדכון

אז היום הוא כן קם בבוקר! מנסה לכרסם לעצמו את הפתח של האינפוזיה, מה שלא היה לו כוח לעשות אתמול ושלשום. ראיתי שחסרה חתיכה מהפקק (שכבר ראיתי איך הוא נראה כשהוא פירק אותו מהאינפוזיה הקודמת). נראה לי שהוא בלע אותו. זה חתיכת פלסטיק עגול בגודל של כ8 מ"מ...
הוא אוכל עוף, ואני מערבבת לו את זה עם האורז ומועכת, וגם את זה הוא אוכל! והרבה! אני נותנת לו במנות קטנות כל כמה זמן כדי לא להכביד על הבטן שלו.
אבל מה עכשיו, מאז תיאור הקקי האחרון (נוזלי לחלוטין ובסוף זרד מוצק) שקרה אתמול בשעה 6 בערב בערך, הוא לא עשה קקי! פיפי כבר פעמיים שלוש, קקי לא! ירדתי איתו כבר פעמיים... נראה כאילו יש לו אבל הוא אפילו לא מנסה. גם מבול עכשיו בחוץ ונראה לי שזה מפחיד אותו.
מאז שהוא חולה הייתי מתעוררת כל אמצע לילה לשלשול ריחני מתחת לשולחן שלי. בלילה פרסתי שם עיתונים כדי שלפחות ינזיל (או לא ינזיל) עליהם! אבל הוא נשכב עליהם ומשחק שם. (הוא משחק!!! הוא לא שיחק מאז שהכל התחיל).
בקיצור, מה עכשיו?? עצירות? מה עושים?

sapirdvm

New member
נושמים עמוק

נשמע נורמאלי
עצירות זה מצב שהוא מתאמץ לתת צואה ולא יוצא לו
כאן את מתארת מצב שהוא בכלל לא עשה היום
זה בסדר, בסוף יעשה.
נשמע שהוא מתגבר.
תנשמי עמוק

למעלה