הכלבה שונאת לצאת

dark spy

New member
הכלבה שונאת לצאת

התחלתי להוציא את אלסקה, לא בזמנים קבועים, בינתיים הוצאתי אותה פעמים ובשתיהן קרה אותו הדבר: בהתחלה היא ראתה שסיסי שמחה לצאת אז גם היא שמחה, מרגע שיצאנו מהמעלית לרחוב היא התחילה למשוך חזרה וללכת עם הזנב בין הרגליים... חשבתי שהיא תתרגל אז משכתי ושרקתי קצת אבל היא משכה הבייתה אז כדי שסיסי תהנה מהטיול החזרתי אותה הבייתה ואיך שהיא יצאה מהמעלית הבייתה היא התחילה לבכות... אין לי מושג מה זה אומר אז... תעזרו לי

be_roo

New member
זה מובן. עד עכשיו היו לה 4 קירות

ומספר ריחות מצומצם, ופתאום כל החושים שלה מותקפים, מרחבים פתוחים, אלפי ריחות בעת ובעונה אחת, קולות, אנשים וכו'...היא מפחדת. קח אותה לטיול ללא הכלבה השניה. קח איתך צ'ופרים. כשאתם יוצאים החוצה, תסיח את דעתה במשחקים והשתולליות. בכל פעם שהיא אינה מראה סימני פחד, תן לה צ'ופר. אם היא מתחילה לחשוש, אל תבוא "לנחם" אותה, מבחינת הכלבה זהו חיזוק חיובי שרק מעודד את ההתנהגות החששנית. אם היא נעצרת ומושכת לכיוון הבית, התרחק ממנה כמה שהחגורה נותנת (בכיוון המנוגד לבית) וקרא לה אליך בחיוך, קול עליז והתלהבות, ברגע שהיא עושה צעד בכיוונך - ליטופים, עידוד וצ'ופר.

be_roo

New member
זה יכול להיות כל דבר כמעט

החל מצ'ופרים שמיועדים לכלבים או אפילו האוכל הרגיל שלה אם היא מתלהבת ממנו. אני נמנעתי מאלתור של אוכל בייתי, אמנם נוח להתשתמש בלחם, אבל הוא משמין, ומתוקים בכלל לא מומלץ. מאחר והיא גורה צעירה, חשוב שהם יהיו רכים וקלים ללעיסה.

למעלה