הכלאות של פינקים

סעמקך

New member
הכלאות של פינקים

שלום! שאלתי מוכר חיות בנוגע לצבעים של פינקים, הוא אמר לי שלא משנה איזה פינקים מכליאים, הצבעים שלהם יוצאים בכל מיני צבעים למשל אם מכליאים שני פינקים לבנים יכול להיוולד להם פינק חום בכלל האם זה נכון? ואם זה לא נכון... אז אם אני מכליא פינקית כמעט לבנה לגמרי עם פינק חום, באילו צבעים הגוזלים יוולדו? תודה רבה מראש!

immortal fairy

New member
המוכר צודק,

יש להם ב-DNA מידע להרבה סוגי צבעים בשל הכלאתם הרבָה בצבעים שונים. אך אני לא בטוחה בכך, זה על סמך ההגיון החולני שלי

immortal fairy

New member
כתבתי שאני לא בטוחה...

אני אנסה לתת הסבר ובטח קיים מישהו בפורום שמבין בזה ויוכל לשלול או לאמת את דבריי. אין מי שייפקח על היזדווגות הפינקים, מחזיקים כמה צבעים של פינקים ביחד ולצאצאים של הדורות החדשים ישנם המון פנוטיפים רצסיבים ודומיננטים (שלא כמו אצל בני האדם שישנה תכונה דומיננטית אחת) אך לתכונת צבעם נבחר בסופו של דבר אחד שמקבל ביטוי (גנוטיפ). אם תמצא פינק שבכל היסטוריית משפחתו זווג עם צבע מסויים אחד אז תוכל לקבוע את צבעו של הצאצא. וזה לא קשה להכליא פינקים, לרוב יוצאים צאצאים בצבעים שונים ואם יש לך מזל יצא הצבע שבו חשקה נפשך
הדר.

סעמקך

New member
אוקי ../images/Emo13.gif תודה, רק עוד שאלה למבינים

אם גוזרים לפינקים נוצות (נגיד למשל.... שאחי גזר לפינקית שלי את הנוצות!!!!!!!!~) הן יגדלו מחדש, נכון?

למעלה