הכי
שאפשר

0 אור 0

New member
וגם משהו חצי ../images/Emo32.gif - איך מעלים במשקל?

אז הרבע עוף הקטנה שלי זומנה לצו ראשון וצריכה להביא טופס מהרופא על בעיות רפואיות, משקל, לחץ דם וכו' - ומסתבר שהיא צריכה להעלות קילו - שניים די שלא יעשו לה בעיות בצבא. אז את הבעיה איך להעלות קילו וחצי ביום פתרנו באלגנטיות רבה באמצעות משקולות בכיסי המכנסיים, ועכשיו היא מוטרדת איך להעלות באמת - והאמת שמכיוון שהיא ממש לא רזה מדי, ואוכלת יפה ובריאה, אז חוץ מלנצל את ההזדמנות לעוד נסיון לשכנע אותה לעשות יוגה , אין לי רעיון כלשהו ... רעיונות ? משיהו?

זה לא עוף

חוץ מדרישות הצבא, שלא רלוונטיות למצב הבריאותי, למה לדעתך או לדעתה היא צריכה להעלות במשקל? אם היא לא רזה מידי ואוכלת יפה ובריאה, למה צריך להכניס לה שינויים בחיים שלא ברור אם יטיבו עימה? אם הגוף לא שומר במאגרים שלו דברים שהוא לא זקוק להם, זה נשמע לי לא רע. שוב, בהנחה שהיא לא צריכה להעלות במשקל, אפשר לשבח את הפעילות התקינה של הגוף ולעבור הלאה. אגב, אחד הדברים שמעלים במשקל הם פעילות גופנית. רכיבה על אופניים למשל, פיתוח שרירים ועוד.

או פשוט-

לאכול קצת יותר, מבחינה כמותית. אם צורכים יותר קלויריות ממה שצורכים- משמינים... השאלה היא אם אכן היא צריכה להעלות במשקל. אם לא- פשוט לשתות איזה ליטר מים לפני השקילה. אם זה עובד לספורטאים (רק הפוך), אז למה שלא יעבוד למלש"בים?

0 אור 0

New member
לדעתי היא לא צריכה להעלות במשקל

המלצתי לה על יוגה כדי לחזק קצת את השרירים, ולעשות לה טוב, וכאמור כששתיית מים לא הספיקה הוספנו משקולות במכנסיים - נראה לי שזה פתרון הרבה יותר בריאותי מאשר למצוא דרך להעלות משקל רק בגלל הפרופיל הצבאי המטופש. מה שמצחיק (או ליתר דיוק עצוב) זה שבגיל מסויים טיפסו עליה שהיא שמנמנה מדי (סתם בטן עגלגלה שתמיד נוצרת בילדות לפני הצמיחה לגובה), והייתי צריכה להשקיע הרבה הרבה הרבה מאמצים ושיחות נפש כדי למנוע ממנה להפוך לאנורקטית, ולהגיע למצב שהיא מבינה שהיא לא צריכה דיאטה למרות הלחצים הסביבתיים - אבל לא בגלל שאני אמרתי, אלא להבין את זה מעצמה. עכשיו אני צריכה לעבוד על הצד השני ... בתור אמא שנחרצת מאד בלתת לילדים לאכול על פי התיאבון הטבעי שלהם, אני חייבת לומר שהצורך להלחם כל הזמן בגורמים חיצוניים שמפעילים לחצים מזיקים מאד מקשה

בטח מקשה

מגוחך שצריך להסביר לבני נוער שבעצם הגוף שלהם עובד יופי... זה מצב כל כך רגיש, ולצערי נורא קל להוציא את הגוף מאיזון ולחבל בו בתמיכתם האדיבה של כלי התקשורת. אז בכל זאת, הדרך היחידה הבריאה להעלות במשקל, לדעתי, היא בהגדלת מסת השרירים. לא באבקות חלבונים וכאלה, פשוט פעילות גופנית מתונה ונורמאלית. וכמובן הכי חשוב, להעלות את המודעות שלה לגוף, לצרכים של הגוף, ליכולות של הגוף, אם לא ביוגה אז במלא דרכים אחרות. אולי ריקודי בטן, זה נהיה מאוד פופולארי ומדגיש את ההתייחסות לחלקים בגוף שלגביהם נשים נוטות לאמץ תסביכים. אם לא מתאים, אז אולי פלמנקו...

Fistandantilos

New member
אין ספק שמקשה...

אני רואה כ"כ הרבה נשים מקלוניות מסתובבות, אני לא מבין איך בכלל הן מרשות לעצמן להגיע לכזה מצב של קיצוניות בעניין משקל ושומן. התחושה היא שהן ממש מעלימות עצמם בשביל "אופנה" או גברים וזה עצוב =)

0 אור 0

New member
אז זהו שהיא דוקא לא רזה מדי

קומפקטית וקטנה אבל ממש לא מקלונית ולא רזה מדי לכן זה לא נכון לשפוט לפי משקל בסקלה הנמוכה כפי שזה לא נכון בסקלה הגבוהה

עוד../images/Emo32.gif

אמא שלי לא מזמן נפלה ושברה כמה עצמות חשובות. בשבוע שעבר היא הלכה לעשות בדיקת צפיפות עצם, בסופה היא חדה לנו חידה כדלהלן: "יש לי שתי חדשות: אחת טובה, אחת רעה" היא אמרה. "אתחיל ברעה: לא יחזירו לי את הכסף ששילמתי עבור הבדיקה". רוב האנשים אמרו "שוין" (למרות שמקורותינו רחוקים מפולין) "מה החדשה הטובה"? בעוד מי שמבין עניין כבר יכל להבין לבד. הבדיקה יצאה תקינה, ולכן עלותה לא תוחזר. לפני שנתיים אבחנו אצלה אוסטאופורוזיס, היום המצב תקין. איך זה קרה? לא בזכות כדורים שכל בנות משפחתה לוקחות, אלא דיאטה חריפה שעשתה שאני יצאתי נגדה בכל הזדמנות, במיוחד בגלל שהיא סבלה מחולשה וסחרחורות. היא הפסיקה לצרוך את רוב המזונות הכבדים, התעלמה כמעט כליל מפחמימות והתמקדה בהרבה ירקות ופירות. היא גם הורידה את צריכת הבשר באופן משמעותי וגילתה שלא מתים משתיים-שלוש מנות שבועיות בלבד ונתנה עדיפות להליכה ברגל. מעניין שאורח החיים הזה שהיה בעיני תת תזונה, גם הוביל לעלייה ברמת ההמוגלובין.

אשכר

New member
מרתק!

כמה זה משפיע על הטיפולים שתמליצי עליהם בעתיד, בתור מטפלת? האם תבחני את הידע שלך מחדש לאור המקרה הזה? דרך אגב, גם אני מכיר מישהי שהפסיקה לחלוטין לאכול בשר ומאז הברזל אצלה בעליה. דרך אגב 2: "שוין" [schön] זה בגרמנית (ויידיש), ומשמעותו: "יפה".

למעלה