הכי רחוק שיש

Yo-man

New member
הכי רחוק שיש - שרשור חדש

למי שעוקב אחר ההודעות שנכתבו - העלתי את השאלה הזו כרעיון לסקר, אבל הבוס המליץ להפוך את זה לשרשור מן המניין, So I couldn't help but wonder: מהו המקום הרחוק ביותר אליו הגעתם ? זה יכול להיות מקום מרוחק גיאוגרפית, חור אליו הגעתם מטעם העבודה או מקום שנמצא קרוב למקומות מוכרים אבל מנטלית הוא לקח אתכם הכי רחוק שיש. ומי שמוכן לתרום מחוויותיו, אנא - יותר מ-5 מילים. "הייתי באֶייבֶנפּלוּכטַינג" זו לא חוויה... אני מחפש את החוויה שבמרחקים האלה. קחו אותנו איתכם

Yo-man

New member
נאה דורש נאה מקיים. אינדונזיה

ב-96, עת הופשרו היחסים הדיפלומטיים בין ישראל להרבה מדינות בעולם, מצאתי את עצמי עם ויזה לאינדונזיה. אחת מחברות הנסיעות הסכימה לרשום אותי כנוסע שלהם בטיול מאורגן, וכך נסעתי לבדי עם התרמיל, עם תחושה של מגלה ארצות, למדינה המוסלמית הגדולה בעולם. לא היו מטיילים אחרים שהכרתי (או ב"למטייל") שביקרו שם ויכלו להמליץ לי, והאינטרנט אז עוד לא היה מה שהוא היום. הסיפור שלי מתחיל בבאלי, שבוע אחרי שנחתתי בג'קרטה הבירה (עיין במפה) ואחרי נסיעות אוטובוסים ורכבות לא קצרות. בבאלי פגשתי 2 בנות מני-זילנד, 2 איטלקים ובחור בריטי אחד, ויחד החלטנו לעבור מסלול של 1500 ק"מ באוטובוסים וסירות על לאי "פלורס" (עכשיו ממש חייבים לעיין במפה). שיא הטיול הגיע כשהגענו לצד המזרחי של האי סומבאווה באיחור למעבורת היומית ששטה לאי קומודו, איפה שאפשר לראות את דרקוני קומודו - הלטאות הגדולות בעולם, באורך 4 מטר - אוכלות בשר (צבאים בדר"כ). נאלצנו לבזבז זמן עד שהבנו שאין סירה נוספת לאי ושהאיטלקים חייבים לצאת הים או שהם יאחרו טיסה. ירדנו לנמל וחיפשנו דיג שיסכים לקחת אותנו. הוא "שדד" אותנו במחיר 100$ - שזה ממש המון במושגים שלהם, ואנחנו מצידינו הסכמנו להוציא 16$ כ"א בשביל שלום הקבוצה. עד שהתארגנו נהייה ערב וכך יצא שעלינו על הסירה (6 מטרים אורכה) ממש עם השקיעה, השמש נעלמת מאחורי האי ממנו יצאנו, הירח היה מלא, צהוב וגדול, והתחיל לזרוח מולינו מיד עם היציאה מהנמל. עם רדת החשיכה יכולנו לראות את הסלעים בעומק 3 מטר מתחתינו בזכות האור החזק של הירח והמים הצלולים והשקטים. כדי להשלים את האוירה - הבריטי החליט ללכת לישון על ריצפת הסירה, האיטלקים ואחת הבנות עלו לגג תא החובל ואני נשארתי בקידמת הסירה עם הבחורה השניה, מפצל אזניות לווקמן ("Dead can dance" אם מישהו מכיר), עטופים בסרונג, בין איים טרופיים, בירח מלא, בסירה שכורה, במדינת עולם שלישי - בדרך לראות דרקונים. כבר למחרת ידעתי שבחיים אני לא אצליח לשחזר רגע יותר רומנטי מזה, גם לא עם אהבת חיי (והיא הייתה רחוקה מזה). נשארנו ערים כל השיט, עד 4 בבוקר, אז הגענו לקומודו. לא יכולנו לרדת מהסירה מחשש להיות טרף ללטאות, וחיכינו לזריחה. אז לקחנו סיור מודרך ברגל, ובמזל מצאנו 4 "דרקונים" סועדים על קרביו של צבי שצדו שעה קלה לפני בואנו. זה היה מחזה נדיר ומדהים שהיה שווה את כל התלאות לפני ואחרי אותו רגע (והיו גם כאלה). אח"כ המשכנו לפלורס, חזרנו את כל הדרך לבאלי, אמרנו יפה שלום ונפרדנו. אבל היא כל כך שולית בסיפור - זה רק הקונספט של "מישהי" בתוך הסיפור הזה שהפך אותו לכזה חוויתי, ואני מודה לה על כך.

natyh

New member
פקאיה סמיריה

פרק גונגל בפר, כפר היציאה מרוחק שלושה ימי הפלגה מאיקיטוס ומשם 4 ימי הפלגה בסירה לפרק . המקום השני הכי רחוק : קמיסטאה : שבוע הפלגה במורד האורובמבה , לאחר שעוברים את הפונגו דה מייניקי , מעבר בו הנהר עובר במיצר: של 30 מטרים כאשר לאחר המעבר הנהר מתרחב עד ק"מ וחצי . המקום השלישי הכי רחוק : אלפא מאיו בייס קמפ . 4 ימי רכיבה על סוסים מהכפר קאשאפמפה : אליון מגיעים לאחר יום נסיעה מהוארז דרך קאראז קארואז . יום טוב נתי

natyh

New member
תיקון שגיאות כתיב

פקאיה סמיריה תוכן: פרק גונגל בפרו: כפר היציאה מרוחק שלושה ימי הפלגה מאיקיטוס לשם מגיעים בטיסה מלימה הבירה. משם 4 ימי הפלגה בסירה לפרק . המקום השני הכי רחוק : קמיסיאה עיר גונגל בפירו שבמזל ניצלה מתוכניתו של אל צינו כך כונה בפירו אלברטו פוגימורי נשיאה היפני . :להפוך אותה למרכז מכרות גז ולהרוס את כל הסביבה הטבעית . שבוע הפלגה במורד האורובמבה , לאחר שעוברים את הפונגו דה מייניקי , מעבר בו הנהר עובר במיצר: של 30 מטרים כאשר לאחר המעבר הנהר מתרחב עד ק"מ וחצי . בטלוויזיה הישראלית רואים עולם נמצאת קלטת סיפור המסע ששודר ברואים עולם בשנת 98 למיטב זכרוני המקום השלישי הכי רחוק : אלפא מאיו בייס קמפ . 4 ימי רכיבה על סוסים, מהכפר קאשאפמפה : אליון מגיעים לאחר יום נסיעה מהוארז דרך קאראז קארואז . אל הוארז מגיעם באוטובוס לילה 8 שעות נסיעה מלימה בירת פירו . ראו המשך : ההודעה קוואלפ ויורימאגווס שגם איך לא נמצאים בפירו : לשעבר ממלכת הטאוונטינסויו (ארבע המחוזות) כך קראו לממלכתם האינקא . סעו ותיהנו יום טוב נתי

elad fa

New member
הליכה לאיבוד בסיארה נואדה דל קוקוי

"יתר על כן, איננו צריכים אפילו להסתכן בהרפתקה עצמה, משום שגיבורי כל הזמנים עברו אותה לפנינו. המבוך ידוע מראש לפני ולפנים. עלינו רק ללכת, אחרי החוט המוביל בדרכו של הגיבור, ובמקום בו חששנו שנמצא תועבה, נמצא את אלוהים. ובמקום בו חשבנו נמצא את זולתו, נהרוג את עצמנו. ובמקום בו חשבנו לפרוץ החוצה, נגיע למרכז קיומנו. ובמקום שחשבנו כי נהיה בודדים, נהיה עם כל העולם". [ג'וזף קמפבל] www.picme.co.il השאר בספר - טירופו של מסע או מסעו של טירוף

assael10

New member
מקום רחוק אבל קרוב ללב

ניו זילנד, טרק הרוטברן - היום השני. רק הגענו בלילה הקודם לבקתה, יום חמים ונעים כשהשמיים התחילו להתענן בפתאומיות וגשם זלעפות התחיל לרדת, כשאני מזכיר גשם זלעפות אני מדבר על גשם בראשית ! מבול ! אין יוצא ואין בא (אני חושב שפה הנקודה הובהרה לא ?), כל הלילה נמשך הגשם וגם ב48 שעות לאחר מכן, אבל כמיטב המסורת גם כשיורד גשם ממשיכים בטרק, חלק מהחוויה, התחלתי את הטיפוס על המקום שלדעתי תופס את אחד המקומות הראשונים בדרגות היופי של העולם הזה, לאחר שהגעתי לנקודה הגבוהה ביותר (מעל קו העננים והרקיע, הטמפרטורה היתה קרובה ל 0 לדעתי והגשם לא מפסיק לרדת) התחלתי את הירידה, העדפתי ללכת אחרון ולבד, אי אפשר לתאר את השקט כשאתה לבד, את הרוגע.. הגעתי פתאום לעיקול ומאחוריו נחשף העמק כולו עטוף בעננים ששטו במהירות מסחררת מתחתי, עמדתי חסר נשימה ! עד היום אני בטוח שזה אחד המקומות שאצבע אלוהים נגעה בו והשאירה אותו במצבו הטבעי והפראי, עד היום שאני טיפה מרגיש עצוב או מתגעגע זה המקום שאני זוכר עמית

רזמטז

New member
canyonlands national park

אחד הפארקים היפים והלא מוערכים בארהב יורד לאחד הקניונים לחפש מקום לישון,בין סיגריה לסיגריה הדיסק של dire straits מתנגן לו בלולאה אינסופית שאסור להפסיקה השמש מתחילה לשקוע ונותנת לקירות הסלע 1001 גוונים של אדום וארגמן ןבעוד המחשבה על הקמת האוהל נדחית ונדחית סופת ברקים מתקרבת מהמזרח רודפת את השמש ונותנת מופע אורקולי מהנשמה ענני גשם שעכשיו מעלי מנסים בכל כוחם לכבות את שאריות האור ולשטוף את הסלעים האדומים אך השמש לוקחת את זמנה וגולשת לאיטה למשכבה הלילה באחד הקניונים ואז הבנתי שזהו הסוף.

א י י ל 20

New member
Granville, נורמאנדי

כמו בכל מקום שאליו הגעתי בצרפת, גם כשהגעתי אל גראנוויל, מיד כשירדתי מהאוטובוס הפרברי, התחלתי במסע ניווטים אחרי ההוסטל שלי, הסופרמרקט וחופי הים - שידעתי שלאורך כ-30 ק"מ מהם אני אטייל למחרת. הלכתי לאורך הנמל הישן, טיפסתי על צוק אבנים שנופל בצורה חדה אל תוך הים. הסתכלתי למטה, אל הפרחים שמצליחים לגדול בשיפוע, אל גדרות התיל המונעות מכבשים תועות להתגלגל אל המים. כשהגעתי למעלה, המקומיים הסתכלו עליי כמו אל פסיכופט. השטח שהשתרע למעלה היה מישורי, נטוע דשא, מכה בעיניים שלא מצליחות להתרגל למראה החדש שנגלה. הרוח המפורסמת של נורמאנדי שהקשתה על כוחות הברית שפלשו אל אירופה ביוני 1944, עשתה את שלה גם כשאני עצמי עמדתי שם והסתכלתי אל הסלעים הענקיים שלמטה, כמעט נופל אליהם. לאן שהרגליים לקחו אותי, הגעתי. הסימון האדום-לבן הוביל אותי אל בונקרים נטושים, שרידים של בניינים מופצצים, נקודות גבוהות שמשקיפות אל איים רחוקים. לרגע חשבתי שאני רואה כמעט עד האי האנגלי ג'רזי. מדי פעם עברו בשביל מטיילים או סתם צרפתיים שיצאו לג'וגינג, וכולם דיברו בקול נורא חזק, כמו שהצרפתים עושים, ושברו את השקט הקר שהיה שם. שום רעש לא הרתיע את להקת הדולפינים ששחתה סמוך לחוף. היו היו רחוקים, אבל קרובים מספיק בשביל שיוכלו לראות איך הם קופצים מעל הגלים וחוזרים אל העומק. פעם ראשונה שראיתי דולפינים של ממש, חופשיים ופראיים, ולא כאלה באקוואריום.

א י י ל 20

New member
מקום קטן שאהבתי

ביומיים היחידים שאי פעם הייתי בלונדון, הלכתי לאורך גדות הנהר, עד שהגעתי אל ה-Tower Of London. כבר הייתי כל כך שבע ממוזיאונים ואתרים, שבחרתי לא ללכת לפי הספר (תרתי משמע) ולדלג על המקום הזה. במקום, המשכתי אל שוק ספרים משומשים שמתחת לאחד הגשרים, שלידו כנסיה קטנה ולא מתויירת. בחוץ, שוטטו ילדים ותיירים, אבל בפנים הייתה רק מוזיקה שמשכה אותי להכנס. באותה יום, בדיוק באותה שעה, התקיים שם רסיטל. בספסלים הריקים ישבו אולי 15 איש, בשקט מופתי, בלי לזוז, והקשיבו. כשצעדי לבפנים, עוד לא הבנתי מה קורה. התיישבתי, ונשארתי שם שעה עד לסיום הקונצרט. הסתכלתי על הבחורה עם הצ'לו שמתאמצת לנגן בצורה מושלמת כ"כ, והקשבתי לכינור שנשמע כמו בכי. ישבתי, ובטח כמו כל מי שהיה שם, הרגשתי איך נחלצתי מההמולה שבחוץ, מהעולם, ומצאתי פינה שקטה לעצמי.

ikd

New member
אסריאמאס - בוליביה

מסע של 7 ימים לתוך הגונגלים הלא מתויירים של צפון מערב בוליבה, מאזור אפולו וצפונה... המבע אל הייאוש... התקווה... הטירוף... החוויה... האנשים... הקולות... והלא נודע. שם אתה מגיע למה שחשבת שאתה לא מסוגל לעשות ועשית...

natyh

New member
סלע תחרות חדשה

סלע בא נפתח תחרות חדשה : המקום הכי רחוק שכמעט הגעתם אליו: ואצלי במקום הראשון אנטארטיקה בסיס חיל הים הציליאני מרש : היה לי כרטיס בכיס טיסה עם חיל האוויר הציליאני ורגל שבורה ,,, לא הגעתי ויום אחד זה אולי עוד יקרה . במקום השני : סאן חוזה וקוריפאליה והקניון סן פדרו בבוליביה : ( המקום בו הלך יוסי גינסברג לאיבוד) פגשתי את טיקו אירגנתי קבוצה של עשרה ישראלים לפי דרישתו הוא ממש לא היה מעונין לקחת אותנו לשם : ממש פחד מהנהר הסוער והמקום והאופי הלא צפוי של הישראלים . יצאנו לדרך ותוך חצי שעה המצלמה חדלה לפעול : ככה זה בלחות של הגונגל והגשם לא עזר , ביקשתי מכולם לחזור : חזרנו פירקתי ותיקנתי את המצלמה , טיקו כעס ולא הסכים שאני מי שאירגן ויזם את המסע היעד והקבוצה ימשיך . נאלצתי לנסות להגיע לבד עם כל ציוד הצילום ברגל מכפר קטן הנמצא שעה נסיעה מרורה נבקה : כדי להגיע לשם צריך לחצות את הבני בסירה קטנה ולהמשיך במשאית : למחרת היום התחלתי לפסוע רגלית לסן חוזה , עם כל ציוד הצילום לבד , אחרי 6 שעות בהם טיפסתי רק 4 5 ק"מ, הבנתי שהעניין אבוד . אולי פעם אחרת . נתי

חוויות מהגג

סחתיין על השרשור המעניין. אני אוסיף קצת צבע משלי – חוויות מהגג. חודש מאי בשנת 98 היה חם בדרום מזרח אסיה. מה זה חם ? לוהט, משאיר רק אבק בלי טיפת מים. טיילתי בפיליפינים והגעתי במדינה מרובת האיים הזאת לאי בשם PALAWAN בים סין הדרומי, באמצע הדרך בין הפיליפינים למלזיה. האי נראה כמו סיכה ארוכה על המפה ובירתו נמצאת במרכז. ה-LONELY PLANET הרבה על העטיפה תמונה מעיירה בצפון האי והחלטתי שלשם אני מגיע. לעיירה יוצאים רק שני ג'יפנים ביום (רכב שנראה כמו ג'יפ מוארך משנות ה-40, שכל הקפיצים נאכלו לו מזמן-ולכן למי שיש שכבות שומן - יתרון). באתי קצת לפני השעה חמש אחה"צ, קצת לפני שיוצא הג'יפני לדרכו. בפנים לא נשאר מקום – 40 פיליפינים נדחפו שם, רק על הגג. התלבטתי אם לעלות או לא, ומכיוון שהפיליפינים כבר לקחו את התיק שלי – לא היתה ברירה ואני מוצא את עצמי עם 15 פיליפינים על הגג, 2 אופנועים, שקי אורז וציוד. בקושי יש מקום לשבת, בקושי מקום לאחוז במעקה כדי לא ליפול. מתחילים בנסיעה ומזיעים הרבה – היה חם. באי אין דרכים סלולות מחוץ לעיר – ואז כל האבק עולה ומוצא דרך להיכנס לכל פתח בגוף או לכל פיסת בגד. מדי פעם מישהו צועק ואז כולם מתכופפים כי יש ענף בגובה הגג. ואם לא מזהירים בזמן – חוטפים זפטה ממנו. הנסיעה נמשכת, הלילה יורד, ומתחילות שיחות לתוך הלילה. זה משרת בצבא, זה חקלאי. אני – ואללה, גם אני חייל כמוכם. איפהשהוא באמצע הלילה הג'יפ עוצר וחלק מהאנשים יורדים לישון בבקתה בצד הדרך. אני ועוד כמה נשארים לישון על הגג (כן, גם בלילה היה חם, ולח!). אחרי 13 שעות נסיעה הגענו לקצה הצפוני של האי. יורד מהג'יפ חולה (חום, התייבשות), אבל הנוף...כמו בתמונה, על העטיפה של הספר... היום שמעתי שכבר מסוכן לטייל באי עקב מורדים מוסלמים שבאזור. אופיר

natyh

New member
יורימאגוואס וקוולאפ בפירו

אני ממש לא יודע לספר עד כמה המקום רחוק : בואו רק נספר כי ידידה ממוצא פירואני אותה פגשתי פעם בטכניון סיפרה שעשתה את הדרך לשם במשך חודשיים על חמורים : כי בעונת הגשמים הדרך חסומה למעבר כלי רכב . עבורי זה היה ממש קצר : אל קאחהמרקה המקום בו החזיקו את האינקא האחרון אטוולפה היגענו באוטובוס רגיל : אנחל מרטינז עיתונאי ספרדי , קרלוס חבירו סטודנט לארכיאולוגיה ואני . התחלנו במשאית עמוסה לעייפה : אל אחד הכפרים העניין ערך לילה שלם , אנחל וקרלוס עלו לגג המשאית , ואני נשארתי מאחור , סובל מידי פעם מבעיטותיה של מקומית בריאה , הבעיטות לא היו אישיות פשוט היה צפוף לגברת . בבוקר הגענו אל דרך הנהר בגונגל הנוף היה פשוט נפלא , ובדרך צרה ומדהימה בלב הגונגל היו כולל אנחנו לפחות אלף משאיות , משם תפסנו טנדר של 14 שעות בחברת 18 מקומיים ביניהם אישה שהחזיקה שק לבן בו שני קויים מין חיה ממשפחת חזירי הים : אותה אוכלים בשקיקה במקום : מן המותר לציין שמידי פעם חייבות החיות המסכנות להתפנות , וחסרי המזל והניסיון כלומר אני עלולים להירטב . באמצע הלילה נכבתה הקמיונטה היפנית בלב הגונגל : ועד שחזרה בה ממריה , הספקנו לישון קצת עד אור הבוקר אל קוואלאפ או נכון יותר הישוב מתחתיו אשר את שמו איני זוכר הגענו בבוקר , רק כדי להיכנס למסעדה הקרובה , על מנת לצאת ממנה רק בשעות הצהריים המאוחרות . והמשך הסיפור : פגישה עם השאמאן , איך מטפסים לפסלים כאשר סובלים מפחד גבהים , וההמשך ליורימאגווס בהודעה הבאה : שוה לחכות זה יהיה טוב יותר מהתנין . "אני לא מחפש צרות אני מוצא אותן " נתי

natyh

New member
האוטובוס לקאחהמרקה

האוטובוס לקאחה מרקה : מספר שעות עד יום אחד יוצא מלימה : שם פגשתי באנחל וקרלוס באכסניה מקומית וזו היתה הפעם האחרונה שבסענו בתחבורה מסודרת . נתי

natyh

New member
המסעדה

אל המסעדה ביישוב הכפרי ליד צלע ההר לא הגענו במקרה . אנחל החזיק בידו כתב עת בו צילום מטושטש של פסלים אותם גילה קאופמן דויג ארכיאולוג פירואני , המטרה שלו היתה לגלות את מקום הימצאם של אותם פסלים . בצילום המטושטש : לא הוזכר שם המקום רק איזור כללי: בגודל כללי של הנגב , אך מכוסה בצפיפות בצמחית מיוערת . במסעדה ישבו חוץ משלושתינו סוכן נוסע מקומי , שישב ושתה בירה עם טמוצ"ה אפרואמריקני ושחקן כדורגל לשעבר , שעלה להרים מן העיר טרוחיליו באיזור החוף , במטרה להיגמל מהשתיה ,ולמצוא עבודה . מספר הבקבוקים בשולחן עלה לכדי עשרה בקבוקים בעירך כאשר החליט הסוכן לכבד את האורחים בלגימה . אנחל וקרלוס המנומסים הצטרפו ולמרות שהגענו למקום : בשעה 1000 לעירך , השעה היתה כבר אחרי 1400 בצהריים . סף העצבון שלי עלה אך מאחר שזכרתי כי קשה למצוא שותפים למסע כה טובים כאנחל וקרלוס , הרגעתי את עצמי צעד שיתברר בהמשך כאחד החכמים שעשיתי , בטיול . בשעה 1600 הצטברו כבר 18 בקבוקים מהם חמישה על שולחנינו , הסוכן רמז לנו השתיה עלי ויצא מהמסעדה . אנחל וקרלוס החלו לדבר לאט , ולזוז בכבדות , וטמוצה עבר אל שולחנינו איכשהו השיחה התגלגלה לה , והחלטנו לנוע אל הברוחו המקומי . יעני השאמאן . המשך הסיפור בהודעה הבאה נתי

למעלה