הכי מהיר בעולם..

Shaycus

New member
הכי מהיר בעולם..

מה החיה הכי מהירה בעולם? ברדלס/צ'יטה נכון? התווכחתי עם חבר שלי.. הוא אומר שהוא לא עובר את ה120 קמ"ש אני די בטוח שראיתי בנשיונל גאורפיק שהוא רץ ב180 קמ"ש אולי אפילו יותר.. בויקפדיה רשום 115 מקס' אבל ויקפדיה יכולים לקפוץ לי.. מישהו יודע אולי? יש לו אתר שאני יכול לברר יותר לעומק? ואולי בכלל יש חיה יותר מהירה מברדלס?

yehuda18

New member
הצ'יטה הכי מהירה..

למרות שהאנטילופה גם דיי מהירה..

Lady McBeth

New member
../images/Emo41.gifתיקון לשניכם../images/Emo41.gif

החיה הכי מהירה בעולם, לפי ספר השיאים של גינס, הוא הבז הנודד, שמגיע לכדי 217 קמ"ש!! כן כן...מה ששמעתם.

Lady McBeth

New member
217

גמור ובטוח. פתחתי את ספר השיאים של גינס מהדורת 2007... רוצה להתווכח עם גינס? בבקשה

Shaycus

New member
הבז הנודד?

זה סוג של ציפור? אני מדבר על חיה יבשתית... קראתי אתמול באחת האנציקלופדיות על חיה שצוללת במהירות של יותר מ300 קמ"ש (!)

Lady McBeth

New member
זו החיה הכי מהירה. נקודה.

צונחת , צוללת, רודפת, מה זה משנה? החיה הכי מהירה.

אזרח111

New member
אויש נו באמת תמי .. ממך לא ציפיתי.

הבז הנודד מגיע למהירות כזאת ברגע שהוא עושה צניחה חופשית מגובה עצום בשמיים - צובר מהירות שיא ע"י קיפול כנפיים (מקבל צורה אווירודינמית) - וכל זאת כדי להגיע לטרף על הקרקע בתאוצה אדירה כדי להגיע למקסימום אפקט (כמו תאונה
) מבחינתי זה לא נחשב בכל אופן.

Lady McBeth

New member
לירן, באמת מרגש אותי שאתה לא מסכים עם גינס

אני בטוחה שגינס מזועזעים עד עכשיו מהתגובה שלך ובמהדורה של 2008 הם יכניסו את מה שאמרת כרגע לספר השיאים בטענה ש"הבז צונח ולכן המהירות שלו לא נחשבת"... אתה כזה דביל לפעמים, בחיי :) אגב, מה ההבדל בין צניחה במהירות שכזו לבין רדיפה אחרי טרף כמו הצ'יטה? עשה לי טובה, אל תלך ללמוד זואולוגיה..

אזרח111

New member
ההבדל ../images/Emo26.gif

ע"פ ההיגיון שלך - החיה המהירה ביותר בכדו"א היא האדם ... היה אדם שצנח מגבול החלל - צניחה חופשית - ועבר את מהירות הקול ... באותה מידה אני יכוול לזרוק אבן
אז יאללה ... תפסיקי לזיין ת'שכל!

Lady McBeth

New member
מה הקשר?

הבז לא משתמש באמצעים חיצוניים כמו חלליות, אלא בחלקי הגוף שלו בלבד ובאופן טבעי. לכן גם טיעון של "אדם שצונח בלי מצנח מגבול החלל" לא קביל, כי זה לא דבר טבעי. על אותו משקל אם תיקח צב ותטיס אותו במעבורת חלל כנראה שהוא יזכה אצלך לתואר "החיה המהירה ביותר בעולם"... הבז, לעומת זאת, משתמש אך ורק בכנפיים ותוך כדי "מהלך אירועים סביר והגיוני", כמו שאומרים בדיני עונשין. זה פשוט חלק מהתפקוד היומיומי שלו ברדיפה אחרי מזון.

אזרח111

New member
הנקודה היא ...

שהמהירות של הבז לא מושגת כוח שרירים יוצא דופן, או מיומנות יוצא דופן ... כל המהירות שלו נובעת מכוח חיצוני - כוח המשיכה. כל ציפור יכולה להגיע למהירות הזו אם היא תטיל את עצמה מהשמיים - רק שהבז אימץ זאת באמצעות אסטרטגיית ציד.

אזרח111

New member
אגב, בקשר לאנטילופה ...

הצ'יטה יותר מהירה מהאנטילופה ... אבל עדיין האנטילופה באחוז מאוד גבוה של המקרים מצליחה להתחמק ולשרוד במרדפים .... איך זה? האנטילופה עושה המון זיגזגים ובכך מבטלת את התאוצה המדהימה של הצ'יטה - בקו ישר

itai 20

New member
ותוסיף על זה שחום הגוף של הצ'יטה עולה

בבת אחת הרבה יותר מהר מכל חיה אחרת כמעט ופשוט אחרי זמן מאוד מאוד קצר היא לא יכולה להמשיך יותר.

itai 20

New member
דבר אחד אני כבר יודע עליך

שאתה לא מצחיק... יעבור לך מתישהו...

למעלה