הכח הנשי

נהראש

New member
הכח הנשי

הגיע הזמן לשנות ולהסיר את ההגמוניה הגברית מהשילטון ולתת למועמדת היחידה את ההנהגה. בואו ניתן צאנס לאישה להוביל אותנו. דרך הגנרלים כשלה בעבר, נכשלת כיום ותיכשל בעתיד להביא ביטחון לתושבי המדינה ולבטח לא תקדם את השקט והשלום. עשרות שנים אנחנו מכים באוייבנו והם רק מתחזקים, והאיומים רק גוברים. השינוי יכול לצמוח ממנהיגות אחרת, מנהיגות נשית. זהו הזמן לממש את כוחן של הנשים ולבחור במועמדת שתקדם אותן ובכך תקדם את המדינה כולה. בברכה (הכותב הינו גבר).

למה שניתן לה להנהיג? רק כי היא אישה?

צר לי, זו לא סיבה מספיק טובה. חוץ מלהיות אישה, צריכה להיות לנו סיבה להאמין שהיא אכן מתאימה למעמד, ואני - טרם מצאתי כזו. את הכוח שלי, כאישה, כאדם, אני אתן למועמד שהרקורד שלו גורם לי להאמין ביותר שהוא המתאים ביותר מבין המועמדים להתמודד עם שלל האתגרים הצפויים לנו. רק אהוד ברק.

נהראש

New member
ישנן מספר סיבות

הראשונה היא שהיא עדיין לא נכשלה בתפקיד כמו ברק ונתניהו. אולם חשוב מזה , כיום אוחזים הגברים בשילטון ומוכרים את עצמם כמביאי השלום והביטחון. הם הולכים בדרכי הכוח והמלחמה וכשלים פעם אחר פעם. מצד שני הנשים שהן מחצית מן האוכלוסייה נדחקו הצידה והן סובלות מאפלייה ממסדית ומתנאים לא שיוויוניים. אני מאמין שכל אישה תביא איתה מימד שונה של הנהגה וזווית ראייה אחרת של המצב. בואו ניתן צאנס לדרך שונה, להנהגה חדשה ושונה, וכמובן שיוויון לכח הנשי במדינה. כל הנשים שרוצות לראות שינוי ואת עליית מעמדן בחברה זו חובתן להצביע לאישה.

במה ברק כבר כ"כ נכשל?

בזה שהוא יצא מלבנון? בזה שהוא הוריד את שכר הלימוד? בזה שבזמן כהונתו המשק הישראלי היה במצב הטוב ביותר ב20 השנים האחרונות לאחר מיתון בתקופת נתניהו? או אולי, אוי ואבוי, בזה שהוא הניח את הקלפים על השולחן מול עראפת? זה באמת היה עד כדי כך נורא, שבגלל זה צריך לתת את ההגה למועמדת שחוץ מזה שהיא אישה לא נותנת לנו שום סיבה לבחור בה? ציפי ליבני לא עשתה כלום בשביל לסייע בקשיים שנשים נתקלות בהן. למעשה, היא התנגדה לכל הצעת חוק שנועדה לסייע לנשים יולדות ואמהות עובדות. על מה אתה מדבר בכלל?!

גוני דפ2

New member
נועה הבחירה שלך היא נכונה

ושפויה. רק אהוד ברק, מנהיג שקול, אחראי ובעל ניסיון רב. תצביעו מה שתצביעו, רק לא ביבי! אסור להביא את האסון הזה שוב.

אז למה שלא תתמוך במי שחרטה זאת על דגלה ?!?

ח"כ זהבה גלאון כבר 10 שנים בכנסת קידמה רבות נושאים חשובים מאוד בנושא מעמד האישה... היא למשל ייזמה את החוק לייצוג הולם לנשים בפוליטיקה. הפעם בוחרים התנועה החדשה מרצ!

כן, בשלי יחימוביץ'. מקום שני בחקיקה.

זהבה גלאון לא יודעת לשלוט ביצר הזעם שלה. חשבתי שגם שלי לא יודעת, אבל מסתבר שכח"כ היא הרבה יותר סימפטית מכעיתונאית...

Fasz

New member
או בגדעון סער שאמנם אינו אישה, אך בשיתוף עם

שלי יחימוביץ' חוקק חוקים הבאים להגן על זכויותיהן של נשים ולהבטיחן בחקיקה. הוא עשה במהלך שנותיו בכנסת הרבה יותר מאשר ציפי לבני, ומסתבר שהדבר היחיד שבא לרעתו במהלכים מעין אלה הוא שהוא לא נולד עם הזהות המגדרית הנכונה. כמה זה דוחה שבמדינת ישראל 2009 אנשים מעדיפים לבחור באישה רק מפני שהיא אישה ולא בזכות פועלה בכנסת ובממשלה למשל.

גדעון סער מחוקק נהדר.

(ולפני שתאשים אותי שוב בכך שאני טוענת שהוא משת"פ של החמאס - התכוונתי לגמרי ברצינות) מי שרוצה להצביע הצבעה חברתית עבור מחוקקים טובים שיצביע לליכוד או לעבודה בהתאם למה שיותר קרוב אליו פוליטית. אין שום סיבה להצביע בשביל ליבני רק כי היא אישה, למרות שברגעי האמת לא עשתה כלום למען נשים. איפה היה האומץ להגיד את האמת שלה כאשר המשמעת הקואליציונית של שר האוצר הנהדר אמרה להצביע נגד חוק הארכת אשפוז לאחר לידה? או שאולי, זו פשוט האמת שלה...

הבחירה הנשית היחידה: התנועה הירוקה מימד

הלוואי ובכנסת היו יותר נשים מגברים בתנועה הירוקה מימד יש 40% נשים ברשימה -"כמעט" סקנדינביה". אלה נשים אמיתיות, משכילות ודעתניות, כולן כבר הוכיחו ב"אזרחות" את האמת הפשוטה - שאם ייתנו לנשים לנהל את העולם, הוא יראה הרבה יותר טוב. הן אפילו לא נזקקו לשריון: 3 מקומות שוריינו בעשירייה הראשונה, 4 נשים נכנסו ללא צורך בו. ובניגוד ללבני הן לא רצות לצידו של עבריין מין מורשע (קחו לעומתה את יונינה פלנברג שפעילה בנושא נפגעות תקיפה מינית) לפי הסקר האחרון, אם כל מי שרוצה להצביע למפלגה הזו יצביע בעדה, ייכנסו פלנברג ואיריס האן לכנסת ואולי גם יעל כהן-פארן נכון לעכשיו לתנועה הירוקה מימד צפויה לזכות ב 3 מושבים בכנסת הבאה מה שאומר ש 4% מהציבור שרוצים להצביע לנו מפחדים לעשות זאת בגלל חישובי "אחוז חסימה" ובניית קואליציות ווירטואליות שהן סכנה לדמוקרטיה ולייצוג הנשים. מי שרוצה לעשות שינוי אמיתי, שיצביע לפי הלב ולא לפי הסקרים שמתפרסמים בעיתונים.

אלה נשים "אמיתיות"?

ליבני היא אישה בכאילו?

אישה שרצה עם רמון ושות'???

לא יודעת להיות אמיתית בשום דבר... אל תגידי לי שפתאום את בעד לבני חחח... כל מה שעשתה בחיים שלה זה ללכת האינטרסים וההשקפות של סביבתה התכוונתי גם - לא "נשות ברזל" ולא דוגמניות מקופסא...

שלא מביאה יכולות אופייניות לנשים

כמו יכולת גבוהה לקשרים בין אישיים, כושר ניהול...

לרוב סקרים לא מהימנים במפלגות קטנות

הם בעצמם מכריזים על טעות דגימה של 4.5% שזה פי 2 מאחוז החסימה זה יכול להצביע על נטייה כללית כשזה מגיע למפלגות גדולות אבל לא אומר כלום לגבי הקטנות - מישהו זוכר את הגמלאים? משקלול סקרים שנערכו בכל רחבי הארץ ושאמינותם עולה על סקרים המתפרסמים בעיתונות בכל הנוגע למפלגות קטנות - התנועה הירוקה מימד עוברת את אחוז החסימה כמו כן סקר "מאגר מוחות" של פרופרסןר יצחק כץ קובע כי 3% מצביעים בוודאות ועוד 4% רוצים להצביע אבל מפחדים מתעמולת"אחוז החסימה" שזה נוח מאוד למפלגות הגדולות... אם כל אחד יצביע לפי הלב שלו ולא לפי חישובי קואליציות ושיקולים לא ענייניים אחרים - לא רק שהתי"מ נכנסת לכנסת אלא עושה את זה בגדול.

the new L

New member
כל מי שמביא את המגדר של המועמדים

בחשבון כשהוא בא להצביע, הרי הוא שוביניסט מהזן הגרוע ביותר. המגדר של מועמדת או מועמד אינו רלוונטי. מה שרלוונטי הוא רק הדיעות והיכולות של המועמדים השונים.

למעלה