הכותל

אייבורי

New member
הכותל

יש ריח נהדר בשירים של אהוד בנאי, בכל פעם כשאני מקשיב לו אני לרגע קט חוזר לעיר ילדותי, אל קולות המסגדים הקוראים למתפללים להגיע אל מראות החרדים לבושי השחור המזדרזים אל תוך קו העירוב, ממהרים להגיע הביתה לפני השבת. קדושת השישי היורדת על ירושלים כבר לא חלק מחיי יותר ועדיין יש ימים בהם אני נזכר בה בערגה. "מהרי נא והניחי על לבי תחבושת בטרם תשכיביני לישון וספרי לי על הילד שהייתי איך שמחתי על הגשם הראשון." יש משהו מרגש תמיד בכותל, אין לי מושג למה הקיר העזוב הזה עם שיחים אפורים הבוקעים בו מצליח לעורר בי התרגשות כה גדולה. לפעמים אני תוהה האם אנשים זוכרים את שכונת המוגרבים, אותה שכונה שבה צלאח-א-דין לווקף המרוקני האם אנחנו זוכרים את חרפת הכיבוש שלנו, את הגירוש וההרס האגרסיבי של עם כובש. האם אין בנו יותר זכרון נרדפות של אלפיים שנה. הכותל שנמצא שם כעדות נצחת לזמן, הכותל המסמל אמונה יוקדת ותקווה גדולה הפך היום למקום בו השתלטה קבוצת חרדים. הכותל שתמיד היה קיר אבנים הפך אלוהות, מחולק לשליש לנשים ושני שליש לגברים אין בו יותר מקום לחילוניים היכולים להתפלל יחד. אלוהות רק בתנאי יסוד ואמונה של קבוצה אחת. אז מה לכתוב עבורך בכותל שאלתי ? שים פתק לבן, אני כבר אדאג אי אפשר, פתק לבן יביא מזל רע. אז לרגע קל התעצבתי על כיבוש המקום ועדיין טמנתי לי בקשה קטנה כי בסופו של יום, כולנו צריכים קצת אלוהים בלב. "בואי אל הארץ המובטחת על מסך הכסף הגדול הכל פתוח נדהר למערב הפרוע זהו ליל הסדר ואנחנו חוצים את המדבר "

יערית

New member
הכתיבה שלך

כך גם אתה מתנהל בזוגיות? כי בכל פעם שאני עולה ואני עולה אחת לשבוע בערך, אני מתרגשת עוד בפיתולים לעיר, תמיד רואה את שארית הג'יפים שכבשו את הכותל בצידי הכביש, השפה היא עברית ברחובות אבל מתובלת בטעם אחר, עיר שיש בה כ"כ הרבה הסטוריה מפעימה אותי. מפעים אותי לדעת שכבשו אותה עוד מלפני אלפי שנים מלכים גדולים, מפעים אותי ששלמה המלך בנה בה את בית המקדש, מפעים אותי לדעת שמסע הצלב הגיע עד אליה ובמיוחד אליה, מפעים אותי בכל פעם כשאני שם גם כשהראש בעבודה אני במחשבות אחרות על... ירושלים העיר שחוברה לה יחדיו.... עיר של הרס עיר של קודש עיר של דתות שונות עיר של מלאכים עיר של מלכים עיר של אומנים עיר של אבן מיוחדת עיר שעליה יקום או ייהרס הסכם השלום! ובעיניין הכותל....זה הצינור מבחינתי לקיר המערבי של בית המקדש, מעבר לזה, אני מנהלת איתו שיחות צפופות בכל מקום אפשרי.

אייבורי

New member
אתמול דווקא

אמרו לי שאם רואים מישהו לבוש מוזר בחוסר טעם משווע שכבות על שכבות בלי צורה ישר יודעים שהוא ירושלמי.

ye44

New member
תגיד לי בבקשה

אתה מגיע לכותל פעם בשנה שנתיים מה איכפת לך שה
נמצאים שם ? הם מציקים לך שם ? הם לפחות שומרים על המקום הם אלו חוטפים את האבנים מאלאקצה על הראש אתה מגיע לשם רק כדי לשים פתק בכותל ולבקש זוגיות עם
שמאשרת לך לשחק ב XBOX !

אייבורי

New member
דובון לא לא

לא אכפת לי כלל שהדוסים נמצאים שם יום יום אני רק רוצה להגיע לכותל עם ילדותי, בלי שיכריחו אותי לשים כיפה בלי שישמו על הילדה שלי כיסוי כי כתפיה חשופות וגם אולי כדאי לזכור שחלק מהכותל שאנחנו מוכרים, יושב על גזילה, אלימות ואכזריות

ye44

New member
אולי תשים ../images/Emo198.gif

תרגיש יותר טוב ושאתה מטייל בחו"ל ואומרים לך לחלוץ נעליים כדי לראות איזה מסגד או להכנס עם מכנס ארוך לכנסייה גם אז אתה עושה הצגות ? תכבד את המקום שאתה נמצא בו, אף אחד לא מכריח אותך לעשות כלום, במקומות קדושים תתנהג בהתאם מי שגזל לנו את המקום הם בני דודך היקרים, תנבור בהסטוריה ותראה שהם בכלל לא היו קיימים פה, הם עצמם מתפללים לכיוון מכה שהתחת שלהם פונה לירושליים פחחחחחחחחחחחחחח עוד יפה נפש מרוטשילד
סביר להניח שאתה גם מחנך את הילדה שלך לשנאה עיוורת וזה חבל עם מתכחש לעברו אין לו זכות קיום
ועוד אחד בשביל ORNIT

הם ממש לא שומרים על המקום...

כמו בכל מקום הם הופכים אותו ל'מסחרה'
הייתי מחליף אותם בכמה נוצרים טובים.

זה מזכיר לי

שלפני כמה שנים טובות בטיול שעשיתי בצרפת ביקשה ממני אישה יקרה כשאחזור לארץ שאטמין עבורה פתק בכותל היא לקחה דף לבן, כתבה בצרפתית את מה שביקשה עבורה קיפלה אותו כמה וכמה פעמים והניחה לי את הפתק ביד הנחתי את הפתק המקופל בארנק הסתובבתי עם הפתק תקופה ארוכה בארנק מקופל טוב טוב בכל פעם שפתחתי את הארנק נזכרתי שקיימת הבטחה שעוד לא מימשתי בסופו של דבר הפתק הגיע לכותל ואני יודעת שאת שלי עשיתי במקרה הזה השאר כבר לא תלוי בי נ.ב. פתקים על המקרר מרגשים לא פחות :)

אייבורי

New member
../images/Emo13.gif

אכן פתקים על המקרר מרגשים לא פחות ולפעמים פתקים באוזן זה מצחיק נורא מה באמת עושים עם כל הפתקים שתקועים שם?

אייבורי

New member
חחחחחחחחחחח

תגידי, אם משאירים פתק "מניאק, גמרת את החלב" זה נחשב פתק מגניב או באמשך לך תקנה אפוד מגן ושב ליד YE

את הפתקים

של הכותל מוציאים פעם בכמה זמן ומכניסים אותם לשקית ושמים בגנזך המדינה. אבל מעניין יותר מה עושים עם הפקסים ששולחים לשם?

ובעזרת אותה אלוהות...

נעשית גם חלוקת התקציבים במדינה. בקיצור - שדפני ליף תתחיל לדחוף פתקים בכותל... זה כנראה יעזור יותר מועדת טרכטנברג.

לא אוהבת את ירושלים

אני יכולה להתרגש ממנה, להתפעל ממנה, אבל לא אוהבת אותה. עיר קשה עם היסטוריה קשה. יחד עם זאת, מסכימה שפתק לבן מביא מזל רע. ולכן גם עבור ירושלים הייתי שמה פתק בכותל של עצמה.

למעלה