הכוונה
היי לכולם,
אני בת 25 בקרוב ומאוד רוצה להתקדם הלאה לכיוון של מקצוע.
אבל באמת שאיבדתי את זה. ואולי זה מתחיל מהתפיסה של כל נושא הלימודים.
אני מרגישה שלימודים אקדמיים זה משהו שמעניין אותי ושאני יכולה לאהוב ולהיות טובה בו,
אבל קשה לי עם העובדה שלהיכנס ללימודים כאלו אומר להתרכז במשך 3-4 שנים בתחום אחד מרכזי,
(אולי כי אני רב-גונית ולכן קשה לי להחליט ולהתמקד לכיוון אחד),כשבסופו של יום,לא בהכרח אעסוק
בתחום שאותו למדתי. להוסיף על זה שבכל תקופת הלימודים כמעט בלתי אפשרי לעבוד ברמה של משרה מלאה או 3/4 משרה.
אני לא מצליחה להבין למה,אבל זה מרגיש לי בזבוז זמן מבחינה פרקטית. לדעתי לימודים אקדמיים שלא למקצוע ספציפי (מהנס/רופא/עו"ד...)
הם להרחבת אופקים אבל לא הכשרה למקצוע.
ומצד שני - השוק דורש באופן ברור תואר ראשון!
כך שגם המחשבה שלי על לעשות כל מיני קורסים מקצועיים שונים,מרתיעה אותי בגלל דרישות השוק (והם גם לא זולים).
מה שהביא אותי למסקנה- שכדאי לעשות תואר באחת מ-2 האופציות:
1. תואר פרקטי- מוכוון מקצוע. ולא מצאתי שום תואר כזה שאני מתחברת אליו.
2. תואר כללי/מדעי הרוח/החברה. שבעיניי דורש קצת פחות טוטאליות. אבל לא מרגיש לי שלם לעשות את זה. אולי
בגלל השם הרע שייצא לתארים בפקולטות האלו.
בקיצור,בתוך כל הסלט הזה,איבדתי את עצמי לחלוטין.זה גרם לי לא להחליט עד עכשיו ואני לא רוצה להישאר במצב הזה.
אולי זה מרגיש לי "בזבוז זמן" כי אני כבר נושקת ל-25, בכל אופן לא הייתי רוצה להיתקע,אבל אני גם לא ממש יודעת מה להחליט ואיך.
אני אשמח מאוד לשמוע תגובות ודעות בנושא שאולי יאירו את עיניי.
תודה רבה!
היי לכולם,
אני בת 25 בקרוב ומאוד רוצה להתקדם הלאה לכיוון של מקצוע.
אבל באמת שאיבדתי את זה. ואולי זה מתחיל מהתפיסה של כל נושא הלימודים.
אני מרגישה שלימודים אקדמיים זה משהו שמעניין אותי ושאני יכולה לאהוב ולהיות טובה בו,
אבל קשה לי עם העובדה שלהיכנס ללימודים כאלו אומר להתרכז במשך 3-4 שנים בתחום אחד מרכזי,
(אולי כי אני רב-גונית ולכן קשה לי להחליט ולהתמקד לכיוון אחד),כשבסופו של יום,לא בהכרח אעסוק
בתחום שאותו למדתי. להוסיף על זה שבכל תקופת הלימודים כמעט בלתי אפשרי לעבוד ברמה של משרה מלאה או 3/4 משרה.
אני לא מצליחה להבין למה,אבל זה מרגיש לי בזבוז זמן מבחינה פרקטית. לדעתי לימודים אקדמיים שלא למקצוע ספציפי (מהנס/רופא/עו"ד...)
הם להרחבת אופקים אבל לא הכשרה למקצוע.
ומצד שני - השוק דורש באופן ברור תואר ראשון!
כך שגם המחשבה שלי על לעשות כל מיני קורסים מקצועיים שונים,מרתיעה אותי בגלל דרישות השוק (והם גם לא זולים).
מה שהביא אותי למסקנה- שכדאי לעשות תואר באחת מ-2 האופציות:
1. תואר פרקטי- מוכוון מקצוע. ולא מצאתי שום תואר כזה שאני מתחברת אליו.
2. תואר כללי/מדעי הרוח/החברה. שבעיניי דורש קצת פחות טוטאליות. אבל לא מרגיש לי שלם לעשות את זה. אולי
בגלל השם הרע שייצא לתארים בפקולטות האלו.
בקיצור,בתוך כל הסלט הזה,איבדתי את עצמי לחלוטין.זה גרם לי לא להחליט עד עכשיו ואני לא רוצה להישאר במצב הזה.
אולי זה מרגיש לי "בזבוז זמן" כי אני כבר נושקת ל-25, בכל אופן לא הייתי רוצה להיתקע,אבל אני גם לא ממש יודעת מה להחליט ואיך.
אני אשמח מאוד לשמוע תגובות ודעות בנושא שאולי יאירו את עיניי.
תודה רבה!