הכוונה

gaby112

New member
הכוונה

שלום יש לי התמודדות מאוד קשה עם חיי , ולאחרונה הדברים הסתבכו עוד יותר . אני נמצא כרגע בסוג של טיפול פסיכולוגי שלא ממש מספק אותי אני מסנה להבין כיצד להתמודד עם בעיותי , בטיפול פסיכולוגי או באימון אישי בעיותי כאמור מאוד "כבדות" ורציניות , הם מכבידות עלי בהתנהלות היומיומית אך מצד שני אני אדם פראקטיבי ומאוד מאמין בעשייה ייתכן שאני זקוק להכוונה נכונה להתמודדות עם הבעיות ולא בישיבה חד שבועית עם מטפל שרק מדבר על הנושא . מה דעתכם ?

סקיווקר

New member
חסר מידע

כך שיהיה קשה לתת תשובה קונקרטית למצבך. לא ברור עם הבעיות הן יותר חיצוניות, או שמדובר יותר בדברים פנימיים יותר שמתעוררים עקב בעיות חיצוניות. תהליכים טיפולייים לעיתים לוקחים זמן ממושך, לעיתים נראה שלא בהתאם שהם לא עומדים בקצב החיים, דבר שיכול להוביל לאכזבה. אתה כמובן יכול לקחת פגישת הכרות לתהליך אימוני (יש מאמנים שנותנים אותה בחינם או במחיר מוזל), ולראות מה עולה, האם זה מרגיש לך יותר נכון? האם זה נותן לך את מה שאתה מחפש? עוד אלמנט שחשוב לזכור: מעבר לסוג הטיפול/אימון יש חשיבות מרכזית לכימיה וההתרשמות שלך מהאדם שמולך, ולדידי זה מהותי אף יותר מההגדרה של סוג הטיפול/ייעוץ/אימון המתאים. מאחל לך למצוא את הדרך הנכונה להתגבר על האתגרים ולצאת מחוזק. האושר הוא לא בשום מקום מאשר בתוכנו, צריך רק לנטרל את ה"הבחוץ" שנכנס פנימה ומסתיר אותו.

יודה ב

New member
הכוונה

כפי שציין קודמי לא ניתן להתייחס לפנייה מכיוון שחסר הרבה מידע לגבי "הבעיה". יחד עם זאת, אם את לא מקבלת מענה במסלול שבחרת תבדקי גם אפשרויות אחרות. זה יכול להיות פסיכולוג אחר או גישה אחרת.לדוגמה NLP או כל גישה שונה שעונה לצרכים שלך.

bridges

New member
אני לא יודע מה זה "בעיות כבדות"

כפי שקודמיי כתבו. בהודעתך אין מספיק אינפורמציה. האם "הבעיות הכבדות" הן יותר בעיות מעשיות (כמו לדוגמה: בעיות כלכליות, אי מציאת עבודה או זוגיות) או יותר בעיות פנימיות? עדיין אני יכול לומר כמעט בוודאות שאימון אישי הוא לא הפתרון עבורך משום שעדיין אין לך מספיק תעצומות נפש (תחשוב על ספורטאי שנפצע ורוצה פתאום להתחיל ולהתאמן לאולימפידה - הוא דבר ראשון צריך לעבור טיפול רפואי ופיזיותרפיה לפני שהוא יכול להתחיל להתאמן אחרת האימון עלול להחמיר את פציעתו). אולי שילוב של טיפול ואימון אישי או שינוי של סוג הטיפול. יש טיפולים פסיכולוגיים הרבה יותר דינמיים, יש טיפולים התנהגותיים, וישנם גם טיפולים אלטרנטיביים בתחום הגוף-נפש שאולי יכולים לעזור לך (אני עוסק גם בתחום כזה). רונן

tapuachcoach

New member
הצעה עבורך

מצטרף לקודמיי שקשה לייעץ או לכוון איכשהו לפי מידע שסיפקת. בתור הצעה, נסה ליצור קשר עם מאמנים שונים וקבע איתם פגישת היכרות (בדרך כלל ללא תשלום וללא התחייבות), כדי לבדוק האם גישה אימונית תעזור לך או לא. קח בחשבון שיש גישות אימוניות שונות, וחלק מהמאמנים היום משלבים גישות טיפוליות באימון, לכן פתרון לבעיה שלך ודאי קיים. עליך רק למצוא ולקחת אותו.

Yin

New member
ההבדל לא נמצא בהגדרה

אימון או טיפול. ההבדל נמצא באדם היושב מולך. חפשי אדם ולא שיטה.

מה שברור הוא שכרגע זה לא עובד

שלום לך אדם יקר
אני בדיעה שאם אנחנו עושים תהליך טוב, אנחנו מרגישים שהוא טוב. אולי זה לא קל, אולי זה לא מהיר, אבל זה מתקדם. באיזשהו קצב. משהו זז בחיינו. יש דברים שאולי יקח לנו כל החיים לפתור - משימות חיים כאלה - אבל אם האוטו נוסע, אפילו לאט מאוד, הנוף מן החלון משתנה. אפילו מעט. אם הנוף נשאר אותו דבר - התחושות שלנו לגבי החיים ולגבי עצמנו נשארות אותו דבר - ממש אותו דבר - אז לא. זה לא עובד. בין אם זה נקרא טיפול, אימון, הילינג או שיחות עם השכנה - זה צריך ליצור איזשהו שינוי, גם אם קטן והדרגתי. אז כן. אפשר להחליף פסיכולוג, או להחליף שיטה, או לעבור לאימון, או למשהו אחר. אם תוסיף מעט פירוט על הנושאים שלך, אולי נוכל לנסות לעזור בהכוונה. עוד משפט מעורר תמיהה שכתבת - "מטפל שרק מדבר על הנושא". המטפל מדבר? זה ממש מפתיע. מעולם לא עברתי תהליך אישי שבו המאמן/מטפל דיבר רוב הזמן. בד"כ המתאמן עצמו מדבר. והאדם השני בעיקר מקשיב, מעט משקף או מעלה רעיונות חדשים. אז יש פה משהו שמעניין לבחון. בהצלחה

למעלה