הכוונה פליז

אמא192

New member
הכוונה פליז

שלום,
אמא לילד בן 6 עולה לכיתה א'
הילד מאובחן ע"י מרפאה בעיסוק בעל קושי בויסות חושי את האבחון הראשון עשינו לפני כשנתיים ולפני חודשיים עשינו שוב וחזרנו לטפל אצל מרפאה אחרת פעם בשבוע. אנו הורים גרושים מאז שהילד בן שנתיים בתחילה הגננת ייעצה לנו ללכת לאבחון הראשון את האבחון השני עשינו בשיתוך יחד עם פסיכולוג הגן והגננת שייעצו לנו לפגוש מרפאה בעיסוק. הילד שלי מאוד חכם רוב הבעיות הן התנהגותיות יש לו קושי בהבנת מצבים הוא מתפרץ מאוד רגיש ופגיע מציק עד כדי חוסר רצון לשחק עימו, הייינו לאורך הזמן בטיפול בשיטת אלבאום הדרכת הורים אצל פסיכולוגית רכיבה טיפולית מרפאה בעיסוק שהיה קטן יותר ועכשיו מטופלים כחודשיים, הגננת לאחר שיחה עם המרפאה ייעצה להצמיד סייעת צמודה לילד בגלל שצריך תיווך אני ואביו כרגע שללנו ומנסים לבדוק את הטיפול אצל המרפאה בתקווה שיביא לשינוי חיובי. מה עליי לעשות איך אוכל לעזור לו ייעצו לי להיפגש עם נוירולוג, רופה התפתחותי, פסיכיאטר, לגביי הפסיכיאטר פחדתי לגשת אך בשיחה שקיימתי עם מרפאה אלטרנטיבי שסיפרתי לה על קושי הילד על שהוא שוסר לרסיסים משחק בשעת עצבים מכה מאוד חזק וכדומה היא הציעה לבדוק זאת מה אתה הייתה מציע לי לעשות?

הי אמא

חשוב מאד שרופא יראה את הילד. בגלל הקשיים הרגשיים אני חושבת שפסיכיאטר הוא איש המקצוע הנכון, כיוון שיתכן שיש גם הפרעות/אבחנות נלוות להפרעת הקשב או לחילופין שיש הפרעה רגשית וההתנהגויות נראות כמו הפרעת קשב. לכן חשוב שפסיכאטר מומחה לילדים ונוער יבדוק אותו ויאבחן. הפסיכיאטר/ית יוכלו גם להמליץ, במידת הצורך, על סייעת צמודה וזה יכול להוות מסמך קביל לועדה, במידה ואכן יש בכך צורך. לא כל ילד שצריך תיווך צריך סייעת וחשוב לבדוק את הדברים, למה ההמלצה הזו.
&nbsp
לא לפחוד מפסיכיאטרים. אין סיבה. חשוב לאבחן מה מקור הקושי ואיך לבנות תכנית טיפול מתאימה לילד.
&nbsp
טוב שאתם ממשיכים עם מרפאה בעיסוק. בנוסף. מומלץ מאד בגלל הסיפור המשפחתי שלכם, שתלכו להדרכת הורים, שניכם יחד, אצל פסיכולוג ילדים (התפתחותי או חינוכי). במידת הצורך יהיה גם טיפול דיאדי (הורה-ילד) או משפחתי.
&nbsp
בהצלחה
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

yuliyuli1

New member
חשוב לאבחן נכון את הילד

לאור הקשיים שתיארת חשוב ללכת לאיש מקצוע שמסוגל לאבחן ASD (לא כל הנוירולוגים והפסיכיאטרים מסוגלים לאבחן זאת. צריך מישהו שזו ההתמחות שלו).

free flowers

New member
שלום לך. בעיה דומה עם בן 8.5

הילד שלי בן 8.5 לומד כרגע בב' רגילה. מאובחן מגיל קטן קשב וריכוז והיפרקטיביות. כרגע מטופל בLA30.
מדובר בילד חכם, אינטליגנטי, תלמיד ממוצע שיכול גם יותר. יש איתו בעיות התנהגות. יש לו התפרצויות, שיעורים שהוא לא מוכן להיכנס לכיתה. יש ילד בכיתה שבאופן קבוע הוא מציק לו. כל יום אנחנו בשיחות עם המחנכת. בהתחלה חשבנו על סייעת - אבל אחרי הבירורים שאני עשיתי אני אישית פסלתי את הסייעת על סף מהפחד שהילד ייפגע חברתית. מדובר בילד מאוד חברותי.
אתמול היינו בועדת השמה והוחלט שאנחנו מעבירים אותו לכיתת התנהגות. יש כיתה מקבילה בבית ספר שלו שנמצאים שם ילדים עם בעיות התנהגות שונות (99% קשב וריכוז עם תוספות שונות). כל הילדים בעלי מנת משכל תקינה. בכיתה הזו יש מורה וסייעת, יש טיפולים שונים כמו טרפיה, עבודה על מוטוריקה וכו' וכו' וכו'. החלטנו שהילד יהיה בכיתה הזו עם שילוב בכיתה רגילה בשיעורי חשבון/עברית ועוד שיעורים שהוא כן מסוגל.
מקווה שיהיה טוב.

למעלה