הכוונה מקצועית

תמיר302

New member
הכוונה מקצועית

שלום רב, הייתי שמח אם מישהו היה יכול לייעץ לי לגבי תחומי לימוד/תעסוקה אפשריים עבורי. ברור לי שלא מדובר בייעוץ מקצועי, אבל אשמח לקבל עוד חוות דעת. בתיכון הרחבתי פיזיקה וביולוגיה ברמה של 5 יח' (לצד 5 יח' גם במתמט'), וזה היה מעניין למדי. אבל המקצועות שממש עניינו אותי היו היסטוריה ואפילו מזרחנות. אני מניח שבסופו של דבר הלכתי על הלימודים המדעיים, כי זה מה שההורים והחברים ציפו שאלך. יש לציין, שהציונים שלי בכל המקצועות בתיכון היו גבוהים, אבל הקושי הכי גדול היה במתמט' ופיזיקה. כיום, התחום שאני ממש מתעניין בו הוא היסטוריה, והיסטוריה ותרבות של מזרח אסיה בפרט. העניין שלי במזרח אסיה התחיל לפני כמה שנים,וכולל צפייה בסרטים, טאי צ'י, אנימה ועוד :) אני גם אוהב להתפלסף, לנתח רעיונות ולחקור-אם אני מוצא שותף מסכן לדיונים אינסופיים :) יש למישהו רעיונות כלשהם כיצד אפשר לתרגם את תחומי העניין האלו לעיסוק עתידי בפועל? אני מתלבט בין לימודי מזרח אסיה המשולבים בתחום אחר (אין לי מושג איזה), או בכלל לימודי הנדסה שלא מלהיבים אותי, אבל יכניסו כסף טוב. גם יש לי את היכולת ללימודים הנדסיים. בתודה, תמיר

בחירת מקצוע- סדרי עדיפויות

הי תמיר302, התשוקה והאהבה שלך הם להסטוריה והסטוריה של תרבות מזרח אסיה. אתה מספר שאתה אוהב לנתח ולחקור תחומים אלה. אפשרות אחת, היא ללמוד תחומים אלה ולהתפתח בעולם האקדמיה, כחוקר, כמרצה ועוד.. אפשרות נוספת היא לשלב לימודים אלה עם לימודי סינית למשל, ולהשתלב בחברות שעוסקות במסחר. כמו כן, תוכל אם תרצה לנסוע לחיות בסין תקופה , לחוות וללמוד המון על התרבות, ללמוד טאי צ'י ועוד שיטות שמעניינות אותך, לחיות וללמוד את השפה. אתה יודע לומר בוודאות שכל תחום אחר יהיה ממקום של ריצוי הסביבה ושאתה באמת יודע מה אתה אוהב. יש כל כך הרבה אנשים שלא יודעים מה עושה להם את זה. אתה יודע ! יש בידך הבחירה האם להתמסר לאהבה שלך או ללמוד משהו שלא מעניין אותך מלכתחילה כדי להיות במקום בטוח מבחינה כלכלית. אני בהחלט מאמינה שניתן להתפתח בתחומים שאתה אוהב למרות שבהחלט תחומי ההנדסה נגישים יותר ביום יום מבחינת תעסוקה. בהצלחה!! אילת לבנון

לתמיר

שלום תמיר, לפי מה שאתה כותב נראה שאתה מכיר את עצמך ואת התחומים שמעניינים אותך ומלהיבים אותך - זה מצויין! אני מציעה לך ללכת על מה שאתה אוהב ולא על מה שאחרים מצפים ממך. בסופו של דבר אלו החיים שלך. לגבי הכסף, אף תחום אינו בטוח במאה אחוז. אני מכירה גם מהנדסים שמתקשים למצוא עבודה וחלקם נמצאים כרגע מחוסרי עבודה בעקבות המשבר הכלכלי. לכן, אני חושבת שאם תבחר קודם כל לפי עניין ורק אח"כ לפי שיקולים כלכליים כביכול, תוכל לבחור מקצוע שיוביל אותך להצלחה. בהצלחה, ניבה

למעלה